Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P206 - problem elektrika po výměně rádia

Recommended Posts

Odesláno

Tak po letech všechny zdravim... :-) Hned naběhnu s dotazem. Pořídil sem si jako druhý auto na cesty do roboty 206 1,4Hdi rv. 2005 - MUX verze.

Páč mi trochu nevyhovuje fabrický rádio - rozhodl jsem se ho vyměnit za trochu sofistikovanější model. Musel jsem se vypořádat se skutečností, že na standartních pozicích v napájecim ISO konektoru jsou na obouch PLUS polech - tedy baterkový i klíčkkový po vyjmutí klíčku stále napětí, tudíž se rádio samu vypne, až po naběhnutí ECO modu, což mi poněkud nevyhovuje. Použil jsem tudíž pouze stálý plus a spínaný jsem si \"vypůjčil\" z modrého drátu, který původněvedl do fabrickýho rádia. Byl na jiném pinu ale po zapnutí klíčku se na něm oběvuje 12V, což zamozřejmě novému rádiu pro inicializaci stačí. Původní (ECO modem)spínaný/odpínaný plus zůstal nezapojen. A tekonc - proč to všechno píšu. Po týhle instalaci se začala dít podivná věc. Pokud je stropní osvětlění v poloze OFF, nebo auto (na otevření dveří) zůstává po vytažení klíčku svítit krom displaye na budíkách i kontrolba dobíjení baterie + plus podsvětlení displaye v kapličce. Navíc nereaguje auto na inpulz z dálky a nejde zamknou - ledva klíčkem. Pokud je stropní osvětlení v poloze manulál ON, tak k tomutok nedochází... Moje doměnka - Původní rádio komunikovalo s BSI. k tomu ted nedochízí a z nějakého důvodu se BSI chová takto. Lze toto chování odstranit fabrickým diagnostickým software, tedy, že disabluju fci autoradio a CDchanger, nebo sem zapikanej a budu muset hledat jiné řešení?... díky noc

Odesláno

tak hned prva divna vec mi pride to, že máš na oboch plus kabloch stale 12V ved ten žlty kablik je len pri zapnutom klučiku, tak ja by som hladal zadrhel už niekde tam.

No o svetlo absolutne neviem prečo ti to tak divno robi, pretože ked máš svetlo nastavene do polohy pri otvorených dverach tak sa pri vypnuti motora a vytiahnuti klučika automaticky zapne a po neakej dobe zase pomaly vypne, no však neviem ti neako poradiť v čom by to bolo ale podla mňa tou výmenou radia to určite nemôže byť. Ale ked máš možnosť isť na diagnostiku u neakeho znameho tak skus možno to je neaka kravina alebo zly kontakt alebo ja nevim

Odesláno

choď s tým na diagnostiku, pôvodné rádio treba odhlásiť v systéme. Mne sa po výmene autorádia rozsvecovala palubovka ako vianočný stromček :) V Peugeote mi ho odhlásili za pár korún a bol pokoj

Odesláno

hele Hics se nam vratil, cece, zkusil bych nejdriv zrusit pres diag v BSI pritomnost radia. Muzem se domluvit, jestli jezdis pres Dejvice nebo kolem Brezinevse, ze bych ti to napichnul a zkusime, co to udela ;)

Odesláno

No ty blááho!!! to je žeň rad. to sem ani nečekal... díky všem. Ferry - díky za nabídku. kolega má Lexii, ale jeho schopnosti jsou na levelu začátečníka, tak pokud selžeme - jistě se ozvu.

To Honza7. VINko pošlu navečír, páč mam kchár doma.

To winco: ANo - je to tak... na ISO konektoru v pegině sice nemají příslušné kabely žlutou a červenou barvu, ale tyto vodiče reprezentují svojí polohou v pinech ISO konektoru. Na obouch je skutečně i po vyndání klíčku 12V. Jeden je odpojen až po uběhnutí doby po které se aktivuje ECOmode. Osobně se domnívám, že by mohl být o i problém v tom, že pokud nějakým způsobem měří BSI odběr na spínané větvi rádia, tak tam v této chvíli nic nenaměří, páč tento vodič je momentálně \"v luftě\". To může být příčina, ale logicky nevím, proč by se BSI takto chovala. Samozřejmě - komunikační kanál MUXu je taky mrtvý - rádio s BSI nekomunikuje a BSI se ke vzniklé situaci staví evidentně, jak nýgga z pomocný při sčítání zlomků - výsledek je vždy jiný, než správný... :-)

Odesláno

Tak - jednak díkes Ferrymu,kterej se mi včera věnoval s diagnostikou, nicméně na guláš v elektrice, který sem BSIčku způsobil zapojením rádia a aktivního subu zkrátka nestčila... Nakonec se ukázalo, že celý problém má svědomí SW. je o tom, že aktivní SW i po vypnutí pochopitelně zůstane připojen fyzicky na rozvod a na vstupu má pochopitelně vyrovnávací kondík, který zůstane nabitý. V el. větvi, kde nemá být po vypnutí klíčku nic zůstane tedy napětí, což BSI vyhodnotí jako nějaký nestandartní stav, což v podstatě i je a reakce je taková, že i po vyndání klíčku zůstne svítit informační display v kalpičce a nejde zamknout auto na dálku... stačí tedy připojit k napájení SW paralelně nějaký 150R a je klid... :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...