DERT123 Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 umna nemaju ako zistit mam technicak taku malu karticku ako do bankomatu ....a fizli nemaju este citacky nato ale na leto to dam zapisat aby nebol problem ako pises Citovat
Přema Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 Když budou chtít tak zjistí a pojištovna taky......... pojištovna potřebuje něco najít proč nevyplatit celou částku a jestli si myslíš že je to prdel zapsat větší kola tak není......hoooodně papíru a prohlášení [upravil dne 29-1-11 17:55 Přema] Citovat
AnotherOne Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 si myslíš, že to ešte nikto neskúšal? Ja tiež nejazdím na 16 zo srandy. Citovat
godzilaTO Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 :super [upravil dne 29/1/11 18:01 godzilaTO] Citovat
DERT123 Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 si myslíš, že to ešte nikto neskúšal? Ja tiež nejazdím na 16 zo srandy.[/rquote vsetko sa da Citovat
Matuska Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 Přesně tak. Opilec ti spadne pod auto a na vině budeš ty, protože nemáš technicky způsobilé vozidlo! Citovat
patko79 Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 ... zapisujte to v malých okresoch, kde ešte nekontroluje každý každého, bo to vyzerá asi tak, že za 100€ si najhorší kriminálnik ale ukradni milióny a si v parlamente... ... BTW nechápem prečo s tým robia taký problém, keď výrobca auta ponúka vo vyšších modeloch to isté auto s väčšími diskami:grr Citovat
Judes Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 mozno uvas .... tu sa da vsetko To si myslíš ti, ak má poisťovňa zacvakať tak s snaží kde tam s toho vykľučkovať. Citovat
pajo30 Odesláno 29. leden 2011 Odesláno 29. leden 2011 už som to niekde písal ja mám 1.6 hdi a v TP mám zapísané aj 17-tky Citovat
Marcel00 Odesláno 30. leden 2011 Odesláno 30. leden 2011 mozno uvas .... tu sa da vsetko tak ako si to myslel sa to da vsade nielen na SK. ako som uz spominal v jednom vlakne: pouzitie ineho rozmeru alu a pneu je v rozpore s pravidlami o cestnej komunikacii. Pokial chces pouzivat ine rozmery alu/plechy a pneu ako mas zapisane v TP, musi si ich dat zapisat do TP. Musi byt dodrzany rozmer rafika, jeho sirka a ET, u pneumatiky musi byt dodrzany rozmer pneumatiky a musia byt dodrzane minimalne hodnoty indexu hmotnosti a vahy. V zahranici su za to vysoke sankcie, odobratie TP a v pripade nehody sa modli aby si nebol jej ucastnikom. Poistovne takisto prisne v pripade nehody pozeraju ake pneu mas na aute aj ked si bol poskodeny. U nas na Slovensku je oficialny postup taky, ze musis mat potvrdenie od importera a na zaklade tohoto flajstra ti to na okresnom urade zapisu do technickeho preukazu. Nestaci len TUV certifikat. To je vsetko a pritom take jednoduche ako sa komplikaciam vyhnut. Samozrejme vsetko ide aj jednoduchsie bez importera a okresneho uradu, avsak ja uvadzam ten oficialny postup. Okrem toho pouzitie inych alternativnych rozmerov kolies ma za nasledok nespravne zobrazovanie hodnot na tacho a palubnom pocitaci, preto je potom nutna zmena (aspon tak som v niektorom vlakne cital) poskytovanych udajov o rozmere diskov do riadiacej jednotky. aby abs snimace o otacani kol poskytovali spravnu hodnotu pre vypocet hodnot poskytovanych na palubnom pc a tacho. Preto je potrebne pouzit taku alternativu aby vysledny obvod kolesa medzi predpisanym a alternativnym bol podla moznosti 0. Inak potom zmena v Riad. jednotke (ale v tom uz moc neviem to nech sa vyjadria ini) Ja som zastanca pouzitia vzdy predpisaneho rozmeru pneu a diskov. P.S.: Na tejto kalkulacke si mozes vypocitat alternativne rozmery pneumatik aby si videl rozdiely. Vypocet rozmeru pneu [upravil dne 30/1/11 10:14 Marcel00] Citovat
Matuska Odesláno 30. leden 2011 Odesláno 30. leden 2011 Podle mě je móda co největšího ráfku a co nejnižšího profilu pneumatiky značně nepraktická. PřezouvaL jsem z kol 225/45-17\" po prvním majiteli na rozměr podle TP, tzn. 205/60-16\" a je to pohoda-jazz. Nejezdím stylem powerslide, takže jsem nepocítil zhoršení jízdních vlastností, zato dost stoupl komfort jízdy. Můžu s tím jet i po dlažbě bez obav, že se mi něco v autě rozsype. Spotřeba neklesla, ale s tím jsem ani nepočítal. [upravil dne 30.1.2011 10:02 Matuska] Citovat
DERT123 Odesláno 30. leden 2011 Odesláno 30. leden 2011 dam si to zapisat .... len ted riesim s autom uplne ine veci a nejake elektrony su mi teraz ukradnute Citovat
Rychtar84 Odesláno 31. leden 2011 Autor Odesláno 31. leden 2011 tak zpět k mému prvotnímu dotazu: většina eshopu mi napsala, že moje požadovaná kola ,,Disk Dezent V není na vaše vozidlo homologován, tudíž nelze zaručit jeho beproblémovou montáž a provoz a silně nedoporučuji tento disk montovat na vaše vozidlo.\" čili nyní se musím podívat na homologovaná kola - která mi vyplivne např. alcar.cz Citovat
godzilaTO Odesláno 31. leden 2011 Odesláno 31. leden 2011 preco nechces 17tky? 17tky by ti pasovali a aj by boli pre tvoje auto... [upravil dne 31/1/11 16:44 godzilaTO] Citovat
godzilaTO Odesláno 31. leden 2011 Odesláno 31. leden 2011 ahaaaaaaaaaaaaaaaa....................:papa:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.