Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Když budou chtít tak zjistí a pojištovna taky......... pojištovna potřebuje něco najít proč nevyplatit celou částku a jestli si myslíš že je to prdel zapsat větší kola tak není......hoooodně papíru a prohlášení

[upravil dne 29-1-11 17:55 Přema]

Odesláno

... zapisujte to v malých okresoch, kde ešte nekontroluje každý každého, bo to vyzerá asi tak, že za 100€ si najhorší kriminálnik ale ukradni milióny a si v parlamente...

... BTW nechápem prečo s tým robia taký problém, keď výrobca auta ponúka vo vyšších modeloch to isté auto s väčšími diskami:grr

Odesláno
mozno uvas .... tu sa da vsetko :D

To si myslíš ti, ak má poisťovňa zacvakať tak s snaží kde tam s toho vykľučkovať.

Odesláno
mozno uvas .... tu sa da vsetko :D

tak ako si to myslel sa to da vsade nielen na SK.

ako som uz spominal v jednom vlakne:

pouzitie ineho rozmeru alu a pneu je v rozpore s pravidlami o cestnej komunikacii. Pokial chces pouzivat ine rozmery alu/plechy a pneu ako mas zapisane v TP, musi si ich dat zapisat do TP. Musi byt dodrzany rozmer rafika, jeho sirka a ET, u pneumatiky musi byt dodrzany rozmer pneumatiky a musia byt dodrzane minimalne hodnoty indexu hmotnosti a vahy. V zahranici su za to vysoke sankcie, odobratie TP a v pripade nehody sa modli aby si nebol jej ucastnikom. Poistovne takisto prisne v pripade nehody pozeraju ake pneu mas na aute aj ked si bol poskodeny.

U nas na Slovensku je oficialny postup taky, ze musis mat potvrdenie od importera a na zaklade tohoto flajstra ti to na okresnom urade zapisu do technickeho preukazu. Nestaci len TUV certifikat. To je vsetko a pritom take jednoduche ako sa komplikaciam vyhnut. Samozrejme vsetko ide aj jednoduchsie bez importera a okresneho uradu, avsak ja uvadzam ten oficialny postup.

Okrem toho pouzitie inych alternativnych rozmerov kolies ma za nasledok nespravne zobrazovanie hodnot na tacho a palubnom pocitaci, preto je potom nutna zmena (aspon tak som v niektorom vlakne cital) poskytovanych udajov o rozmere diskov do riadiacej jednotky. aby abs snimace o otacani kol poskytovali spravnu hodnotu pre vypocet hodnot poskytovanych na palubnom pc a tacho. Preto je potrebne pouzit taku alternativu aby vysledny obvod kolesa medzi predpisanym a alternativnym bol podla moznosti 0. Inak potom zmena v Riad. jednotke (ale v tom uz moc neviem to nech sa vyjadria ini)

Ja som zastanca pouzitia vzdy predpisaneho rozmeru pneu a diskov. :papa

P.S.: Na tejto kalkulacke si mozes vypocitat alternativne rozmery pneumatik aby si videl rozdiely. Vypocet rozmeru pneu

[upravil dne 30/1/11 10:14 Marcel00]

Odesláno

Podle mě je móda co největšího ráfku a co nejnižšího profilu pneumatiky značně nepraktická. PřezouvaL jsem z kol 225/45-17\" po prvním majiteli na rozměr podle TP, tzn. 205/60-16\" a je to pohoda-jazz. Nejezdím stylem powerslide, takže jsem nepocítil zhoršení jízdních vlastností, zato dost stoupl komfort jízdy. Můžu s tím jet i po dlažbě bez obav, že se mi něco v autě rozsype. Spotřeba neklesla, ale s tím jsem ani nepočítal.

[upravil dne 30.1.2011 10:02 Matuska]

Odesláno

tak zpět k mému prvotnímu dotazu: většina eshopu mi napsala, že moje požadovaná kola ,,Disk Dezent V není na vaše vozidlo homologován, tudíž nelze zaručit jeho beproblémovou montáž a provoz a silně nedoporučuji tento disk montovat na vaše vozidlo.\" čili nyní se musím podívat na homologovaná kola - která mi vyplivne např. alcar.cz

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...