Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No zdar,

začínám řešit tenhle problém. Pročetl jsem o tom snad všechny fora a stránky, ale pořád tápu..

Koupil jsem nová alu kola 16\" ne však úplně nové, ale z druhé ruky. Jestli se nemýlím, tak ve velkém TP mám napsány jen 14\".

Budu moct nová kola používat? Kde získám TUV/typový list?

Pár důležitých poznámek:

1) auto mám nové, splácím, mám ho v záruce (!!!)

2) kola jsou ORIG peugeot (Ouragany) - na tohle sázím :fnuk

3) Majitel, kde jsem auto kupoval, mi říkal, že \"jestli pak budeš chtít kola 15/16\" a nízkoprofilový pneu, není problém domluvíme se\".

4) Toho se bojím nejvíc - bude jim asi hodně vadit že jsem kola nekoupil u nich (za min. 2x větší cenu) ale z druhé ruky?

5) mám ale ověřeno, že můj peugeot 206+ MŮŽE používat 16\" (dokonce i 17 tuším)

Prosím prosím poradit, jestli to nepůjde tak jsem pěkně v prd*li a vyhodil jsem x tisíc zbytečně :fnuk:fnuk:fnuk. Jsem z toho na prášky....

[upravil dne 28/1/11 23:30 Frozz]

Odesláno

A) Typově schválených – na základě typového listu

Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů:

1) Řádně vyplněný typový list

– typový list musí odpovídat vzoru uvedenému v seznamu držitelů schválení *

– musí být potvrzen dovozcem, držitelem schválení (razítko, podpis)

– musí být potvrzen prodejcem (razítko, podpis, datum)

– musí být potvrzena montáž na vozidle kontrolním technikem typu „K“, který ověří shodu s uvedeným

schválením KBA (ABE) XXXX, které je nedílnou součástí daného typového listu (datum, podpis, razítko).

U ráfků a pneumatik uvedených v tabulce c) (pro daný typ vozidla) je držitel schválení oprávněn potvrdit

v typovém listu i část „montáž na vozidlo“, s tím, že k potvrzení (datum, podpis, razítko) uvede:

„Schváleno MD pod č.j. xxxxxxx“.

2) Schválení KBA (ABE) XXXX, včetně překladu do českého jazyka

Poznámky:

1) Zápis do TP vozidla se provádí bez souhlasu výrobce vozidla (akreditovaného zástupce výrobce vozidla)

2) Jedná se o zápis údajů do TP vozidla

3) Kontrolní technik typu „K“ v rámci potvrzení montáže zkontroluje shodu vozidla se všemi podmínkami uvedenými ve schválení KBA (ABE) XXXX

4) Seznam držitelů schválení včetně vzorů typových listů, schválení KBA (ABE) XXXX a jejich překladů je uveden na internetové stránce Ministerstva dopravy www.mdcr.cz (viz adresový řádek)

5) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanismů se tato záruka nevztahuje

B) Zápis na základě prohlášení autorizovaného dovozce a kontrole v pověřené zkušebně

Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů:

1) Řádně vyplněné prohlášení autorizovaného dovozce

– prohlášení autorizovaného dovozce musí odpovídat vzoru uvedeného v seznamu akreditovaných dovozců

– musí být potvrzen dovozcem, držitelem schválení (razítko, podpis)

– musí být potvrzen prodejcem (razítko, podpis, datum)

– musí být potvrzena montáž na vozidle pověřenou zkušebnou, která ověří shodu s uvedeným TÜV

posudkem, který je nedílnou součástí daného prohlášení (datum, podpis, razítko)

2) TÜV posudek XXXX, včetně překladu do českého jazyka

Poznámky:

1) Zápis do TP vozidla se provádí bez souhlasu výrobce vozidla (akreditovaného zástupce výrobce vozidla)

3) Pověřená zkušebna v rámci potvrzení montáže zkontroluje shodu vozidla s všemi podmínkami uvedenými v TÜV posudku XXXX

4) Seznam akreditovaných dovozců včetně vzorů prohlášení akreditovaného dovozce, TÜV posudku XXXX a jejich překladu je uveden na internetové stránce Ministerstva dopravy www.mdcr.cz (viz adresový řádek)

5) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanismů se tato záruka nevztahuje

C) Zápis individuelně dovezených ráfků na základě kontroly v pověřené zkušebně

Zápis variabilních ráfků a pneumatik nad rámec udávaných výrobcem vozidla (akreditovaným zástupcem výrobce vozidla) provede místně příslušný úřad obce s rozšířenou působností na základě těchto podkladů:

1) Protokol o kontrole na vozidle provedené pověřenou zkušebnou, která ověří shodu s uvedeným schválením

KBA nebo TÜV posudkem a zkontroluje montáž na vozidle

2) Schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudek XXXX, včetně překladu do českého jazyka

Poznámky:

3) Pověřená zkušebna zkontroluje shodu vozidla s všemi podmínkami uvedenými v schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudku XXXX

4) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanizmů se tato záruka nevztahuje

* U firmy Alcar Bohemia, s.r.o. jsou typové listy a prohlášení akreditovaného zástupce výrobce tištěny přímo u dealera, odpovídají uvedenému vzoru.

Odesláno

Nechci nijak prudit ale prostě je nasaď a jezdi,mám v TP 14\" a 4roky jsem jezdil na 15\"kách,příslušníci mě stavěli několikrát a když už sem platil nějakou tu pokutu tak to bylo za křídlo a ne za kola a to mám objednaný nový a taky 16\"ky a neřeším to myslím že jedinej problém by byl na technický což není vůbec žádnej problem tam nahodit plechouny a jako poslední méně populární je pak nehoda kdy by k tomu pak přihlídli tak bys byl viník a pojišťovna by ti taky ukázala řiť:D

Odesláno

C) Zápis individuelně dovezených ráfků na základě kontroly v pověřené zkušebně

1) Protokol o kontrole na vozidle provedené pověřenou zkušebnou, která ověří shodu s uvedeným schválením

KBA nebo TÜV posudkem a zkontroluje montáž na vozidle

2) Schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudek XXXX, včetně překladu do českého jazyka

Poznámky:

3) Pověřená zkušebna zkontroluje shodu vozidla s všemi podmínkami uvedenými v schválení KBA (ABE) XXXX nebo TÜV posudku XXXX

4) Záruční podmínky stanovené výrobcem vozidla platí v původním rozsahu, tj. na montáž ráfků a kol nad rámec udávaných výrobcem vozidla a s tím dotčených mechanizmů se tato záruka nevztahuje

* U firmy Alcar Bohemia, s.r.o. jsou typové listy a prohlášení akreditovaného zástupce výrobce tištěny přímo u dealera, odpovídají uvedenému vzoru.

Hm dík, tohle je tak jediné co použiju. Ale stejně si mi moc neporadil, prostě nevidím v tom průběhu dění rozdíl mezi nějakýma DOTZ, AEZ apod. oproti ORIG. peugeot kolům, v čem se to bude lišit???

k bodu 4) to mi je jasný, prostě když mi někdo nabourá a zničí moje 16\"tky tak mi to neopraví nebo nedodají nové.

ygnor206 - to opravdu ne, nabourám/někdo mě nabourá a už se to bude vyšetřovat, to riskovat fakt nebudu aby mi to neproplatili.

:fnuk

[upravil dne 29/1/11 10:17 Frozz]

Odesláno

Frozz : na 1.4-ku nikdy oficiálne nezapíšeš 15-ky ani 16-ky a nie to ešťe 17-ky :bojim to by si musel mať RC-čko 2.0 177 ps :) prosťe na tú tvoju motorizáciu 1.4 nedostaneš väčšie ako máš od výroby 14-ky :bojim bohužial tak to funguje, jedine potom neoficiálnou cestou cez známosti na dopravných úradoch ;) ja som ťiež chcel 17-ky no vedel som max 16-ky a to mám povolené od výrobcu len 15-ky :D

Odesláno
Máš origo kola. Tak co se stavit u peugeoutu, aby Ti ten typovej list k těm kolům vydal a pak už jen na úřad s velkým TP. :myslim

To bych rád, asi to tak udělám, ale trochu se bojím toho že mě vykopne protože jsem kola NEkoupil u nich, tzn. nedal jsem jim 20.000Kč (:o) a ty moje nejsou úplně nová.

lacek206 - ok beru a chápu to, ale jaktože všichni 206táci (ano, tu na foru řekl bych všichni) jezdí na 15/16/17 kolech? To mají jako všichni známosti? Nemyslím si ... navíc všude na internetu na různých webech a konfigurátorech udávají možnost 15/16\" kol pro mojí motorizaci 1.4 55kw, tak proč to tak dělají když by se to oficiální cestou nedalo zapsat? Já se s tebou nehádám jen se ptám protože mi to připadá nelogický.

Jinak omlouvám se za ty -asi hloupý- dotazy, ale jsem v tom nováček a hlavu mám jak nafukovací balon a nechtěl bych něco udělat špatně a pak toho litovat.

Odesláno

Ja jsem taky chtel dát 16\'\' do techničaku bohužel nemožné hodně jsem to tehdy řešil a ezdil a ptal se co a jak ale marně od te doby to taky neřeším jezdil jsem na 17\'\' a ted i na 16\'\' a policajti v poho ješte mi to i pochvalovali.Pokud ti kola nelezou zpodběhu ven nikdo ti nic neřekne.

Odesláno

Ono ty to vyhodí na tvoju motorizáciu 15-ky 16-ky ale je to bez TUV certifikátu a to znamená že sa výrobca kolies nezaručuje za použiťie tých kolies na tvojom aute :( a tý čo sú tu na fóre že majú v pohode väčšie tak je to asi tým že niektorým sa to podarilo dať zapísať a iný možno jazdia bez zápisu...:myslim

Odesláno

Já jsem to řešil takto: Šel jsem na úřad, z tama mě poslali do Peugeotu. Tam jsem s technikem poklábosil, slíbil že zjistí co a jak a zavolá. Pak mi cca po dvou dnech volal, že kola na auto nemůžu dát, že to prostě nejde. Tak jsem se ho ptal proč, když na RC jsou povelené 17ky, na to mi odpověděl, že může teda poslat ještě nějáký technický dopis s žádostí do Francie, ale to bych si musel zaplatit. Nevím teď kolik to přesně bylo, ale tuším, že kolem 3000tisíc Kč. To jsem samozřejmě nechtěl, teď to řeším nelegální cestou, uvidíme. Jinak jsem na nich jezdil normálně, Policie mě několikrát kontorlovala, nic na to neřekla. Ale věřím, že kdyby se nedejbože musela řešit nějáká pojistná událost, asi by to byl problém. Taky mám originál kola Atlantis.

Odesláno

Ok díky za reakce, takže jako první zavolám majitelovi peugeotu (tátův známý) a domluvím si s ním schůzku kde mu řeknu že jsem sehnal od známého 16\" kola a jestli je možnost zapsat do VTP. Jestli řekne že to nepůjde, tak nelegální cestou to dělat nebudu a budu muset kola prodat a jezdit v létě na 14 plecháčích s poklicema :blicismajlik:blablabla

Odesláno

Ještě napíšu jednu věc: v takové příručce (kterou jsem dostal při koupi auta), uvádějí příslušenství k autu (různý doplňky, koberečky, KOLA) a jsou tam uvedeny 2 typy alu kol: jedny 14/15 a ty druhé, 16\" (!). Takže když oni sami NABÍZEJÍ 16\" NA MOJI MOTORIZACI, TAK PŘECE NEBUDE TAKOVÝ PROBLÉM NECHAT ZAPSAT JINÉ ORIG KOLA 16\" ne? :myslim

Odesláno

ja som mal na 106 zapisane 145/70 r13, volal a pisal som do peugeotu a podla VIN mi postou dosiel ostemplovany papier so spravnym rozmerom 13tiek a dokonca aj dalsie dva rozmery pre 14ky. Takze ak sa predavalo tvoje aj na 16kach tak to skus od Peugeotu aj ty. Nech ti proste podla VIN zistia vsetky schvalene rozmery a tie 16ky by tam teda mali byt ...

Odesláno
A je to príručka priamo k 206+ a nie celkovo pre Peugeot :myslim

Toto je důkaz že je to opravdu pro peugeot 206+, takže ty po*raný 16\" snad nebude problém :grr:grr :bacha

05752f05d6.f.jpg

Odesláno
Dej pak vědět jak si dopadl :)

Teď jsem volal servisnímu technikovi do Peugeota, a říkal, že bych prý musel podat oficiální žádost o zapsání těhle kol do Prahy ale že by něco stálo, tak se ptám kolik, a on kolem 2.000Kč :o:o. Ještě mu zavolám aby mi řekl přesnou částku, ale tohle jsem teda nečekal :bojim

Odesláno

V knížce co jsem dostal ke koupi auta nabízejí 16\" kola, na netu jsou všude k dispozici pro p206+ 16\" kola, ale přesto mi technik řekl že už jsou dost velký a že by to asi nešlo. Super, fakt paráda :grr:grr:grr musím ouragany prodat :fnuk Schválně jsem se zeptal na 15\", a prý to už by bylo lepší.

Odesláno

Mozno zalezi aj natom ako si sa pytal. Ak si povedal ze si kupil 16`` a chces si ich dat zapisat, samozrejme ze chcu zato peniaze alebo povedia ze sa to neda. Ja by som to skusil este raz s tym, ze mas zle udaje v technickom a chces si ich opravit na zaklade ich vyjadrenia ake vsetky rozmery su povolene. (tak som to spravil ja) Slecna alebo pani v peugeote s ktorou som to riesil mailami mi este aj sama zavolala, ze mi to posielaju a nestalo to nic. Ak si si isty ze su povelene 16ky tak myslim ze ich staci len nejak oblbnut.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...