marmen Odesláno 9. leden 2005 Odesláno 9. leden 2005 Nazdar všichni. Chtěl jsem se zeptat od kterého roku se dělá 205 nový model? Chtěl bych totiž 205 s 1.8D motorem a ten se montoval tuším od 9/83 do 8/89. Díky za odpověď. Citovat
zoby Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 no pokud chceš 205 nový model s 1,8 D motorem tak mám právě pocit že do nového modelu se dávaly pouze 1,9 D. jinak začatek nového modelu si myslím pávě konec roku 89 ale kámoš si myslí 91 možná 90. ale stejně se do nového modelu dávaly jen ty 1,9. si postav 1,9 nový model na 1,8 papírech Citovat
marmen Odesláno 10. leden 2005 Autor Odesláno 10. leden 2005 Dík. Myslel jsem si to, že nové modely 205 mají jen 1.9D Ještě si to ověřím. S tou přestavbou bych se asi trochu bál, abych s tím pak neměl nějaké problémy u stk. Citovat
Petr605 Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Už to tady bylo asi tak čtyři tisíce osm set padesát čtyřikrát. Ty dva motory se rozeznat nedají, stačí přehodit štítky. Otec to má taky tak a byl jsem s tím teď v létě na STK a co se týče typu motoru - pohoda. Ale ty zadní brzdy... [Editován dne 10/1/05 Petr605] Citovat
oddie Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 205 - starý vs nový model: Nový model 205-ky nabíhal postupně, v průbehu asi 3 let. Začalo to tuším 88 výměnou palubky (topení s otočnými čudlíky), pak zadními světly, pak motorem... Mezitím vyjelo spousta aut v tzv. bastl verzi Jako dělítko mezi modely bych bral asi VIN: starý model VF3741..., nový VF320... Pokud jde o motory, starý model měl 1,8D 44kW (typ 161A), vývěvu řemenovou, alternativně servo. Nový model měl 1,9D 47kW (typ DJZ), od r.91 o dost spolehlivější vývěvu na vačce (alternativně ale ještě i řemenovou, modely se servem až do 94 vždy řemenovou, od 95 má elektrickou servopumpu). Mimo to se ale i do nového modelu dávaly zbylé 1,8D (typ nevím), a to až do r. 98 - takže guláš. Shánět starý typ 1,8D kvůli výši pov. ručení je pěkná píčovina, a zásadně to nedoporučuji. Vůbec při výběru aut nedoporučuji řídit se výší pov. ručení - v nákladech na pořízení a provoz auta je asi až na pátém místě. Nechápu magory, co koupí dráž starší, ojetější a horší model s vidinou učetřených 2tis ročně - zpravidla se jim to nevrátí ani za několik let :/ ale každý svého štěstí strůjcem, a chytrému napověz... Pokud jde o rozdíl mezi 1,8D/1,9D na STK, tak vězte, že: na pohled rozdíl skutečně nikdo nepozná, a řídí se typem motoru na štítku. To je 99% STK... Nicméně bych rád upozornil na skutečnost, že na bloku je odlit kód, podle kterého se to pozná - takže vám na zvedáku řeknu během pár vteřin, zda je to 1,8, či 1,9. Technici tohle neznají, a ani nemají důvod do toho š?ourat, ale poznat se to prostě dá, když se chce. Suma sumárum - pokud v dnešní době ještě chcete kupovat 205, doporučuju vybírat mezi modely od 91 výš. I tahle auta už klesají pod 50 tis, vždy? už jsou také 14 let stará. Čas nezastavíte, na to nezapomeňte, a co bylo před 3 lety super auto, je už dneska křáp... Starší model 205 je už dneska skutečně spíš na dojetí na pole, než do normálního provozu - pokud nepočítám nákladně udržované extra kousky, jejichž servis ovšem stojí násobky hodnoty celého auta. Citovat
zoby Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 oddie: kde prosím tě mám hledat ten kod na rozeznání 1,8 a 1,9? jak ten kod vypada. já mám třeba vývěvu na vačce ale v papírech 1,8 D Citovat
oddie Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Zezadu na bloku je předlitá číslice v rámečku, cca 1,5-2cm velká. Pokud je tam \"7\", je to 1,8D, pokud je tam \"9\", je to 1,9D. Totéž platí i pro TD. Citovat
Ráďa Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Měl jsem 205ku 1.9D r.v.1990v dost dobré výbavě v celkem solidním stavu.Při prodeji jsem měl problém,právě proto,že to byla tá neš?astná 1.9ka.Každej kdo přišel řekl,že se mu líbí,ale ta pojistka.....Kámoš měl 1.8D r.v.1986 bez výbavy a prodal ji hned a dráž než já.Bohužel tak to je,že se kupci zhlídnou na levnější pojistce já mám takovou zkušenost. Citovat
zoby Odesláno 10. leden 2005 Odesláno 10. leden 2005 Napsán autorem oddie Zezadu na bloku je předlitá číslice v rámečku, cca 1,5-2cm velká. Pokud je tam \"7\", je to 1,8D, pokud je tam \"9\", je to 1,9D. Totéž platí i pro TD. tak to mám 1,9 D ale je to nějaké chcíplé. dokonce jsem našel stejné označení i na převodovce a tudíž usuzuju, že ta převodovka bude patřit k 1,9 motoru, ale jestli k benzínovému nebo naftovému ví bůh Citovat
Petr605 Odesláno 11. leden 2005 Odesláno 11. leden 2005 Napsán autorem Ráďa Měl jsem 205ku 1.9D r.v.1990v dost dobré výbavě v celkem solidním stavu.Při prodeji jsem měl problém,právě proto,že to byla tá neš?astná 1.9ka.Každej kdo přišel řekl,že se mu líbí,ale ta pojistka.....Kámoš měl 1.8D r.v.1986 bez výbavy a prodal ji hned a dráž než já.Bohužel tak to je,že se kupci zhlídnou na levnější pojistce já mám takovou zkušenost. Tohle mně hlava nebere. Ale je pravda, že rodiče mají podobnej přístup. Řekl bych že hodně těch kupců ovlivní názor jejich manželek. Citovat
marmen Odesláno 11. leden 2005 Autor Odesláno 11. leden 2005 Tohle je těžko řešit po diskuzi, pochopitelně je lepší novější model 92 a více, záleží za kolik to chce člověk pořídit a co od toho očekává. Já to chci jen tak na to pole, jak říká Oddie. Zdar Citovat
oddie Odesláno 11. leden 2005 Odesláno 11. leden 2005 Na pole je skorem lepší šádovka, žihulik či war?as... pořizovat na to naftu je téměř luxus. Ale i to jde, pokud člověk nečeká zázraky, ta starší 1,8D se dá pořídit i za 20tis - ovšem stav tomu odpovídat, a je tam dost velké riziko, že když se něco vysype, cena opravy bude neúnosná a prachy v pr... kdežto když se vysype šáde, bude ztráta o řád menší. Ale tohle už si holt musí každý spočítat sám. Citovat
Hadra Odesláno 11. leden 2005 Odesláno 11. leden 2005 Na pole nějakýho žigula za dva litry od cigánů.....:DJá to tak udělal, ale kámoš si ho pak pučil a rozstřelil ho na půl.Nic se nestalo, já se před tím projel a následně mi to on zaplatil.zážitek mám a to mi stačí.Na pole spíš mám raděj crossku. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.