Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim sikovnych peugeotakov

posledne dni mi moja 607ma akosi hadze hlasku : prechodna chyba vysoky tlak turba, je len divne preco pri studenom motore to este ide ale ked sa zohreje tak diagnostika hadze velke rozdiely medzi pozadovanym a nameranim tlakov turba, samozrejme auto absolutne strati vykon ale podla vsetkeho nejde do nuzdoveho rezimu, len nema vykon ale pomalicky taha do cca 3000 otaciek, stve na tom to, ze som sa nechcal ukecat na odstranenie fap aj cez dia (doteraz som mal len vykuchane creva), kvoli tomu ze sa to bude k..... tak reku dobre, nepresiel som ani 50 km a uz hlaska, moze to byt snimacom tlaku co je na intercoolery ? alebo ? davnejsie som uz taky problem mal , snimac to vyriesil len mi je divne preco ho mam menit po cca 70 tis km, nestoji 10 korun aby som zbytocne nieco nekupoval

ina otazka, co predohrev vzduchu co je paralerne zapojeny s intercoolerom ? po odtraneni fapu ostava ci sa zablenduje ? alebo co snim ? pocul som vela verzii ale radsej sa spytam, ked mi softverovo odtranili fap, len opojili nadobku na aditivum, snimac dif. tlakov a cidlo co je na fape , sam mi nevedel povedat co s predohrevom vzduchu

za info a diki

[upravil dne 18/2/11 17:36 pistinko]

Odesláno

Cituji:

turbo nema dovod klaknut, ziadna regeneracia sa nekona, regeneracia je podmienena tym , ako je plny FAP, cize diferencialnym snimacom tlakov, ktorý vyhodnoti to ze pred FAP je vyssí tlak ako za , tympadom spusti regeneraciu, ale ked su tlaky rovnake nic spustat nebude, naco ?

uz len doriesit aditivum a davkovanie, ale uz mam nieco vymyslene a uvidime co to urobi, a predohrev vzduchu, ale to nebude taky problem

to by som mal stihnut dokonce tyzdna

Odesláno

Tady tedy fakt na rejpala nenarazíš, jak je rok dlouhej :D. Vzhledem k tomu, že jsem též podobnýho založení, tak se vždycky nad vašima příspěvkama řehtám jako kůň :D. Nicméně faktem zůstává, že o věci, na rozdíl od některejch jedinců zde, opravdu něco víte ... :papa

Sorry za offtopic :mad:

Odesláno

:xvul

Tady rejpat musis.Kdyz ti napisou 158 sz a jeste 365 mailu , ty jim vysvetlis problematiku,a oni to udelaji stejne po svem a pak zakladaji vlakno ktere by nemuseo absolutne byt kdyby dali na lidi kteri s tim delaji.

Ale verim ze klukovi dokazeme pomoct a bude moct udelat vlakno\"dekuji klukum z fora za pomoc\":D

Odesláno

:xvul

Jo, přesně tuhle situaci znám, i když z jiný branže, která mě živí. Někdo přijde se žádostí o radu, tak mu samozřejmě poradím, problém je ovšem v tom, že dotyčnej je \"nejchytřejší\" a chtěl místo rady ode mě jen potvrzení, že má \"správnej\" názor. Takže to udělá po svým a pak přijde brečet, co s tím. Moje reakce jsou pak samozřejmě stejný, protože sklon k rejpání mám taky. Můj příspěvek nebyl tedy kritický, to jste určitě poznali, ale soucítící :D

:papa

Odesláno

Není nad to, když je auto zachováno v originální podobě bez jakéhokoliv zásahu... a vše plně respektovat i hloupý vynález FAP. Uvažoval jsem i chipu, ale i od toho jsem upustil. Přeci jen automobilka nastavila motor tak jak je a nerad bych kvůli pár koňům oddělal motor či cokoliv tomu přidruženým.

Nic méně už jako amatér bych se nepouštěl k odtranění FAPu, když dle videií na youtube kde Peugeot a jiní ukazují jak FAP funguje je poměrně promakaná záležitost. A nakonec, není škoda nevyužívat věcí které auto má či umí? Přeci když jakoukoliv věc odpojím degraduji tím funkčnost, zajímavost a specifikaci vozu - navíc vám asi člověk který od vás vůz koupí mile rád poděkuje...

Taky mě zaráží, že když už si někdo koupí 607 tak přemýšlí nad takovejma kravinama jako ušetřit 7000kč za repas FAPu... pak nechápu proč si někdo kupuje luxusní vůz, když nemá na provoz. A nebo proč někdo čipuje motor, když si pořídil komforní limuzínu. Díky tomu pak platí dotyčný víc za servis, nový FAP - aditivum, turbo či repas motoru... místo toho aby volil jiný vůz, který uspokojuje dotyčného jeho možnostem.

A taky miluju, když přijedu za pokoutným člověkem který dělá opravy vozů Peugeot, včetně diagnostiky a při nalezení chybové hlášky Vysoký tlak turba je konečná odpověď - nevím čím to může být, ale viděl bych to tak, že to opravím přečipováním a posunu tím hranici detekování vysokého tlaku...

Nebýt straki007 tak stále jezdím po servisech, nechávám si diagnostikovat auto a nad příčinou každý jen spekuluje... teď vím, že se mi špatně otevře a zavře turbo...takže to vypadá, že je zanesený, leč elektromagnetický ventil jen nový.... a sice při pohledu na turbo se tyčka ovládající turbo poybuje ale jen cca o 1cm což je určitě málo. Ale kdo ví... každopádně poznání je takové, že ne každý rozumí HDi a už vůbec ne amatér, který se jen domnívá.

Odesláno

HakTac: Naprosto s tebou souhlasím.....607 je mašina dělaná na komfort a pohodlí na dlouhých cestách......kdo chce závodit, či z jiného důvodu zvyšovat výkon vozidla (který je mimochodem sladěn nejoptimálněji z automobilky....přece tam nejsou hloupí a dobře vědí co a proč to tak dělaj) , tak jsou tu přeci i jiné možnosti.....např. výše zmiňovaná volba jiného vozu.....

Holt jestli někdo chce limuzínu, tak musí počítat s tím, že (teď to řeknu možná trošku blbě) její provoz a věcí s ním spojených bude něco málo stát....je to prostě vlajková loď......ale to je kalkul, který si musí před koupí udělat každý.....

Jinak být na místě tazatele, tak vše vrátím do původního stavu, který byl před odstraněním FAPu......pokud to tedy vůbec jde......ale to je asi otázka pro jiné kapacity v sortě šestsetsedmičkářů :cool:

Odesláno

Pánové, já nechci rejpat ale \"dotyčnejˇpíše, že si nechal přehrát i soft přes diagnostiku, takže to, že si sám vykuchal FAP už je \"minulostí\" a pokud mu kvalitně přehráli soft a neemulovaly, jak tady někdo psal, tak už to všechno nejde na jeho hlavu to, že se v tom vrtal a jezdil jen s vykuchaným FAPem a nenastavenou ŘJ, takže všechny procesy by mu fungovaly i nadále....Takže spíš by se mu mělo poradit, protože v podstatě dal na rady ostatních, aby si nechal upravit jednotku a to on udělal a teď mu nastal problém.... Já bych asi zajel zpět do \"servisu\" kde mu přehrávaly ŘJ, protože mi to přijde jako velká náhoda že by mu z ničeho nic vyskočila po 50ti km hláška vysokýho tlaku turba. Tak a teď mi dejte čočku... :D

Odesláno
Pánové, já nechci rejpat ale \"dotyčnejˇpíše, že si nechal přehrát i soft přes diagnostiku, takže to, že si sám vykuchal FAP už je \"minulostí\"

Prs diag upravit jednotku NELZE !!!!!!!!

Jednotka se musi\"flashovat\"

Odesláno

ospravedlnujem sa za blby popis,

upravili mi jednotku, stiahol soft do PC upravil a flashol ho naspet, pouvazoval som po citany vela prispevkov o fape a dal odstranit fap aj v RJ, mna len stvalo ze kde som pisal na odstranenie fapu vsade chceli viac nez 300 eur , vykuchany fap som mal za hodku, a nikto nikde nechcel mi spravit len soft, preco platit tazke prachy za nieco co si viem spravit sam, keby to bola rozumna cena komplet cca do 200 eur budis, ale bezna zalezitost 350 - 400 eur ? ano viem su tu ludia ktory to robia lacnejsie, ale ked si spocitam cestu k nim a spet som na tej sume znova, napr. fapoff.cz je pre mna nerealna (400km tam a spet + cely den), soft ma stal cca 100 eur, to je priatelne

takze FAP je odstraneny uplne a tak ako ma byt, dufam ...

ak som pri tom ci dat repasovat Fap a nechat ho tam, vsetky chyby riesit v peugeote ? milionar niesom, v origo servise pri odstranovani chyby zhavenia boli dost prekvapeny a tvrdili mi ze mi niekto prerobil kablovacku auta lebo podla ich zaznamov mam mat v aute iny system ( relatka) a ja ma vsetko z noveho modelu, ze ich dokumentacia hovori nieco ine, a ze im tam mam nechat auto a oni budu hladat, o cene som sa radsej ani nebavil, trochu hladania na nete a lustenia chybovej hlasky, vymenil zhavice a bolo po probleme, ani podla cisla hlasky nevedely urcit co tomu je

a pripomienka ze \"nema na provoz\" by som neriesil, rocne so 607mou spravim cca 90-100tis km, auto ma 411 tis km, nejake velke investicie do auta su pre mna nerealne, este cca rok a nieco, chcel by som cez 600tis km a uvazujem o dalsom aute, auto ma \"sluzit \" mne nie ja jemu, jasne opravy su potrebne, vsetko sa opotrebuvava ale s rozumom, auto ktore ma stoji viac ako na seba zarobi je pre mna nerealne, nemam auto na to aby som ho lestil umyval a v nedelu sa previezol po meste

chip ? jasne auto je stavane tak aby sluzilo na to ako bolo urcene ale panove v peugeote asi nepocitaly s tym ze nejaky blazon bude s autom tahat velke voziky, (obcas material, obcas auta), sice sa tym nezivim ale bez chipnutia to bolo strasne niekam ist, 2,2 hdi je na to v origo verzii slaba

ja v aute viacmenej zijem, vecne na cestach preto mam 607mu, pohodlie, vzdy som mal pohodlne auta, p 405 break , p406 break, a teraz 607mu, nekupujem si nove auta, bohuzial nesiom taky chudobny aby som si dovolil fungel nove auto

teraz riesim problem preco za studena su tlaky od turba v pohode a po zohriati hadze hlasku vysoky tlak turba a este nieco v zmysle zla info o tlaku alebo skrat na kostru ci ako to je, neviem presne teraz, nieco podobne som riesil ako som pisal uz skor vymenil som snimac tlaku co je na intercoolery a pohoda, len sa mi nezda ze by po 70 tis km, odisiel znova

Odesláno
ospravedlnujem sa za blby popis,

upravili mi jednotku, stiahol soft do PC upravil a flashol ho naspet, pouvazoval som po citany vela prispevkov o fape a dal odstranit fap aj v RJ, mna len stvalo ze kde som pisal na odstranenie fapu vsade chceli viac nez 300 eur , vykuchany fap som mal za hodku, a nikto nikde nechcel mi spravit len soft, preco platit tazke prachy za nieco co si viem spravit sam, keby to bola rozumna cena komplet cca do 200 eur budis, ale bezna zalezitost 350 - 400 eur ? ano viem su tu ludia ktory to robia lacnejsie, ale ked si spocitam cestu k nim a spet som na tej sume znova, napr. fapoff.cz je pre mna nerealna (400km tam a spet + cely den), soft ma stal cca 100 eur, to je priatelne

takze FAP je odstraneny uplne a tak ako ma byt, dufam ...

ak som pri tom ci dat repasovat Fap a nechat ho tam, vsetky chyby riesit v peugeote ? milionar niesom, v origo servise pri odstranovani chyby zhavenia boli dost prekvapeny a tvrdili mi ze mi niekto prerobil kablovacku auta lebo podla ich zaznamov mam mat v aute iny system ( relatka) a ja ma vsetko z noveho modelu, ze ich dokumentacia hovori nieco ine, a ze im tam mam nechat auto a oni budu hladat, o cene som sa radsej ani nebavil, trochu hladania na nete a lustenia chybovej hlasky, vymenil zhavice a bolo po probleme, ani podla cisla hlasky nevedely urcit co tomu je

a pripomienka ze \"nema na provoz\" by som neriesil, rocne so 607mou spravim cca 90-100tis km, auto ma 411 tis km, nejake velke investicie do auta su pre mna nerealne, este cca rok a nieco, chcel by som cez 600tis km a uvazujem o dalsom aute, auto ma \"sluzit \" mne nie ja jemu, jasne opravy su potrebne, vsetko sa opotrebuvava ale s rozumom, auto ktore ma stoji viac ako na seba zarobi je pre mna nerealne, nemam auto na to aby som ho lestil umyval a v nedelu sa previezol po meste

chip ? jasne auto je stavane tak aby sluzilo na to ako bolo urcene ale panove v peugeote asi nepocitaly s tym ze nejaky blazon bude s autom tahat velke voziky, (obcas material, obcas auta), sice sa tym nezivim ale bez chipnutia to bolo strasne niekam ist, 2,2 hdi je na to v origo verzii slaba

ja v aute viacmenej zijem, vecne na cestach preto mam 607mu, pohodlie, vzdy som mal pohodlne auta, p 405 break , p406 break, a teraz 607mu, nekupujem si nove auta, bohuzial nesiom taky chudobny aby som si dovolil fungel nove auto

teraz riesim problem preco za studena su tlaky od turba v pohode a po zohriati hadze hlasku vysoky tlak turba a este nieco v zmysle zla info o tlaku alebo skrat na kostru ci ako to je, neviem presne teraz, nieco podobne som riesil ako som pisal uz skor vymenil som snimac tlaku co je na intercoolery a pohoda, len sa mi nezda ze by po 70 tis km, odisiel znova

Co dodat:

POSLEDNI VETA !!!

[upravil dne 26/1/11 12:36 straki007]

Odesláno

starki a aka by bola cena pre realizaciu v BA ? sak to je v podstate jedno ci ja pridem tam alebo ty tu, jedine najst viac ludi naraz ale to velmi nerealne podla mna ....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...