Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ufff... začal jsem včera kolem 18:00 a zkončil jsem 23:15 :grr ... všechny repráky prohozené, basák nainstalovaný( drát natažený), dveře vzadu provrtané, kastlík rozebraný... ale když jsem vytáhl RT3 a zní ten konektor, tak mě málem trefilo :bojim ... nemůžete mi někdo poradit, jak sakra poznám který pin je k čemu !? ty čísla se opakujou :myslim na schématu i na koncovkách :(

Takže jsem RT3 hodil zpět a kastl nechal otevřený, že si to napájím pak. Musím ale říct, že když jsem vymontoval ty origo repráky tak jsem se smál dlouho :D Taková malá cetka to byla, hloubka snad 1/2 a i ta membrána mela menší průměr. Aktuálně mi to jede na RT3, bez basáku a je to slyšet jako blázen !! Fakt jsem zvědavý jaká to bude paráda až to bude zapojené v JBL zesilovači.. už teď je to rozdíl, žádné placebo :-D

Cením si každé rady pro můj problém s drátováním, děkuji.

Odesláno

Bohužel jsem našel kabel o průměru 1,5 cm přeřízlej, takže jsem z toho stvolu drátu nechal synovce 2 hodiny vymotávat kabely co vedly od zesilovače.. takže aktuální stav je ... mám koncovku repro<->JBL na které je připojen pouze basák... pak mám koncovku JBL<->RT3 a tam líta jeden kablík vzduchem.. :-/ tak nevím no...

Odesláno

Takže po dlouhé noci je skoro vše zadrátované... RT3->JBL mám spojené úplně, ale měl jsem problémy s napojením repro do JBL :-/

- každé repro ze dveři jsem napojoval bíly drát z repro->na barevný protějšek v JBL koncovce a naopak, až na jednu bendičku.. ať jsem kontroloval schéma sebelíp, tak mi furt vycházelo že 3 bedny jsou bila<->barva a barva<->bila.. a jedna bedna byla bila<->bila a barva<->barva... myslíte že je to OK ???

- na pravou přední výšku je něco paralelně připojené z RT3(piny 8 a 2), nevíte co to je? dělá mi to problémy, myslíte že by se to dalo připojit na středobasu ??

- výškové reproduktory jsou zapojené jinak než je psáno na schématu... než jsem to rozvrtal, tak jsem propípal kabely, abych se ujistil že vím co kde vede... a zjistil jsem že jak byly přední výšky připojené paralelně na středobasu, tak to mělo být že signál + se přivedl na pin 1 a - na 2... ale podle popisku pinů na výškáči jsem zjistil že středobasy jsou OK ale výškáče naopak?

:myslim ty výškáče dělaj trable

Odesláno

To fázování ti nezávidím hlavně v předu protože nevíš jak to výrobce myslel, takže zbývá ucho. Klasicky se u výhybek se strmostí 12dB/oct. dochází k fázovému posuvu o 180° což se vyrovnává právě otočením výškového reproduktoru, nicméně v tvém případě má repro jinou rovinu než středobas :D:D:D takže hodně štěstí :papa

Základní pravidlo je přidávat postupně jednotlivé repro. Když zmizí basy máš obrácený středobas a když se zmenší prostor máš opačně výškáš... nicméně znám dost lidí, kteří to prostě neslyší...

Odesláno

No snad si stěma fázema poradím :grr ... asi to raději postupně zapojím.. středobasy budo doufám ok... nechce se mi to celé rozpájet jen abych to zkusil :D ..

neví někdo k čemu slouží ten jeden výškáč co je připojený paralelně na RT3 ?

Odesláno

poked je tapec kryt dveří tak mám normál, ale díry jsem si tam udělal .. nemám problém s propojením zesilovače a repra, ale té přední výšky s RT3.. ta pravá výška je zapojená s JBL a současně s RT3.. chtěl bych vědět proč, jestli bych to mohl zapojit na středobasu...

post-38302-14109620975022_thumb.jpeg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...