adam.bogocz Odesláno 6. prosinec 2011 Odesláno 6. prosinec 2011 paráda... tak jsem se podíval zblízka na ty kondíky a jsou unipolární v GME katalogou mají cca 8 unipolárních kondíků Citovat
adam.bogocz Odesláno 10. prosinec 2011 Odesláno 10. prosinec 2011 Ufff... začal jsem včera kolem 18:00 a zkončil jsem 23:15 ... všechny repráky prohozené, basák nainstalovaný( drát natažený), dveře vzadu provrtané, kastlík rozebraný... ale když jsem vytáhl RT3 a zní ten konektor, tak mě málem trefilo ... nemůžete mi někdo poradit, jak sakra poznám který pin je k čemu !? ty čísla se opakujou na schématu i na koncovkách Takže jsem RT3 hodil zpět a kastl nechal otevřený, že si to napájím pak. Musím ale říct, že když jsem vymontoval ty origo repráky tak jsem se smál dlouho Taková malá cetka to byla, hloubka snad 1/2 a i ta membrána mela menší průměr. Aktuálně mi to jede na RT3, bez basáku a je to slyšet jako blázen !! Fakt jsem zvědavý jaká to bude paráda až to bude zapojené v JBL zesilovači.. už teď je to rozdíl, žádné placebo :-D Cením si každé rady pro můj problém s drátováním, děkuji. Citovat
Agrafik Odesláno 10. prosinec 2011 Odesláno 10. prosinec 2011 Já to říkal že to bude znát. A bude líp. Citovat
adam.bogocz Odesláno 10. prosinec 2011 Odesláno 10. prosinec 2011 JJ, je to super .. nejsem si jistý jestli těma bednama nemůžu poškodit RT3, takže jsem radši nepřipojoval ještě ty zadní výšky... jsou tam jako \"záslepky\" :-D Citovat
HonzaZ Odesláno 10. prosinec 2011 Odesláno 10. prosinec 2011 A ty jsi nepoužil tu origo kabeláž? [upravil dne 10/12/11 10:08 od HonzaZ] Citovat
adam.bogocz Odesláno 10. prosinec 2011 Odesláno 10. prosinec 2011 Bohužel jsem našel kabel o průměru 1,5 cm přeřízlej, takže jsem z toho stvolu drátu nechal synovce 2 hodiny vymotávat kabely co vedly od zesilovače.. takže aktuální stav je ... mám koncovku repro<->JBL na které je připojen pouze basák... pak mám koncovku JBL<->RT3 a tam líta jeden kablík vzduchem.. :-/ tak nevím no... Citovat
Agrafik Odesláno 10. prosinec 2011 Odesláno 10. prosinec 2011 Chtělo by to fotku těch konektorů a možná by jsme to dali dohromady. Citovat
adam.bogocz Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 Takže po dlouhé noci je skoro vše zadrátované... RT3->JBL mám spojené úplně, ale měl jsem problémy s napojením repro do JBL :-/ - každé repro ze dveři jsem napojoval bíly drát z repro->na barevný protějšek v JBL koncovce a naopak, až na jednu bendičku.. ať jsem kontroloval schéma sebelíp, tak mi furt vycházelo že 3 bedny jsou bila<->barva a barva<->bila.. a jedna bedna byla bila<->bila a barva<->barva... myslíte že je to OK ??? - na pravou přední výšku je něco paralelně připojené z RT3(piny 8 a 2), nevíte co to je? dělá mi to problémy, myslíte že by se to dalo připojit na středobasu ?? - výškové reproduktory jsou zapojené jinak než je psáno na schématu... než jsem to rozvrtal, tak jsem propípal kabely, abych se ujistil že vím co kde vede... a zjistil jsem že jak byly přední výšky připojené paralelně na středobasu, tak to mělo být že signál + se přivedl na pin 1 a - na 2... ale podle popisku pinů na výškáči jsem zjistil že středobasy jsou OK ale výškáče naopak? ty výškáče dělaj trable Citovat
koblih69 Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 To fázování ti nezávidím hlavně v předu protože nevíš jak to výrobce myslel, takže zbývá ucho. Klasicky se u výhybek se strmostí 12dB/oct. dochází k fázovému posuvu o 180° což se vyrovnává právě otočením výškového reproduktoru, nicméně v tvém případě má repro jinou rovinu než středobas :D:D takže hodně štěstí Základní pravidlo je přidávat postupně jednotlivé repro. Když zmizí basy máš obrácený středobas a když se zmenší prostor máš opačně výškáš... nicméně znám dost lidí, kteří to prostě neslyší... Citovat
adam.bogocz Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 No snad si stěma fázema poradím ... asi to raději postupně zapojím.. středobasy budo doufám ok... nechce se mi to celé rozpájet jen abych to zkusil .. neví někdo k čemu slouží ten jeden výškáč co je připojený paralelně na RT3 ? Citovat
koblih69 Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 Nepoužívají ho náhodou jako pípák k alarmovým hlášením? Citovat
Přema Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 Pípá COM2000....tudíš páčky....o jaký výškáč se jedná? Citovat
adam.bogocz Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 Na schématu je označený jako 8445(pravý)... na schématu zapojení s JBL je to vidět Citovat
Lada78 Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 Adame muzes to schema poslat i me, rad bych se na nej taky mrknul Citovat
Přema Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 je to 8 repro + sub a to je správně.......výškáče musí být i v zadním tapecu...máš ty tapecy pro JBL nebo normály Citovat
adam.bogocz Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 poked je tapec kryt dveří tak mám normál, ale díry jsem si tam udělal .. nemám problém s propojením zesilovače a repra, ale té přední výšky s RT3.. ta pravá výška je zapojená s JBL a současně s RT3.. chtěl bych vědět proč, jestli bych to mohl zapojit na středobasu... Citovat
Přema Odesláno 11. prosinec 2011 Odesláno 11. prosinec 2011 Napadá mě pípání od couvacích asistentů Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.