adam.bogocz Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 tak jsem si pře operací prošel schématka a tak nějak nemůžu namapovat kódy reproduktorů k jejím pozicím :\\ např. na schématu je kód 8426 což je pro subwoofer ale na serviceboxu má subwoofer kód 6562 K5 .. mohl by mi někdo poradit, kde najdu co je co? a případně jaký kondenzátor by bylo ideální napojit na propojení těch zadních výšek se dtředama? Citovat
koblih69 Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 Kondenzátor? Nechceš tam dát raději výhybku, když už se s tím děláš? Citovat
adam.bogocz Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 klidně.... co to je? a kde to seženu ? :D ... rád si nechám poradit... rád si bastlím v elektrotechnice ale ještě jsem žádné audio nebudoval, jsem spíš na ten digitální signál než analogový .. takže když něco doporučíš, nebudu se bránit další věc je, aby to pak nestálo tolik co ta sestava :-D [upravil dne 5/12/11 20:48 od adam.bogocz] Citovat
koblih69 Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 Nevím kolik stojí \"sestava\" ale použití kondenzátorů pro ořezání hloubek a podobné čuňárny do slušného audia nepatří ani hodně vzdáleně. Nemám schéma tvého zapojení tak není o čem povídat. Tady máš nějakou inspiraci http://lhotsky-elektro.kabel1.cz/index.php?page=shop.browse&category_id=451&option=com_virtuemart&Itemid=1 Citovat
adam.bogocz Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 Aha.. no je tam vskutku výběr velký... na mě :-D .. jinak na mail jsem ti poslal to schéma ... třeba by ti to řeklo více.. Citovat
Agrafik Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 Adam: to potřebuješ ty čísla repro na schématech? Citovat
adam.bogocz Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 no... abych tu kabeláž neudělal opačně :-D .. že bych měl levé repro v pravo a naopak... Citovat
Joozino Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 adam: nenasiel si mi ten program co by som si spravil z čestini slovencinu ? Citovat
adam.bogocz Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 no nehledal jsem ho... program pro lokalizaci RT3 mám,ale bohužel nekompatibilní s RT4... už jsem ale začal s vlastní verzí toho softu pro lokalizaci RT4 .. Citovat
koblih69 Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 Nejsou náhodou ty kondenzátory na těch zadních nabastlené přímo na to výškáči? Citovat
adam.bogocz Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 Nejsem si jistý, v ruce je budu mít zítra ráno... ale podle toho že ty přední výškáče jsou v normalním zapojení do rádia přes kondík a zapojení s JBL zesilovačem se připojí přímo na dedikovaný výstup, tak bych o tom pochyboval :-/ ale ráno budu chytřejší Citovat
Agrafik Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 8444 woofer přední levý 8440 výškový přední levý 8430 zadní levý 8450 výškový zadní levý 8455 výškový zadní pravý 8426 hloubkový 8435 zadní pravý 8445 výškový přední pravý 8449 woofer přední pravý Citovat
koblih69 Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 Nejsem si jistý, v ruce je budu mít zítra ráno... ale podle toho že ty přední výškáče jsou v normalním zapojení do rádia přes kondík a zapojení s JBL zesilovačem se připojí přímo na dedikovaný výstup, tak bych o tom pochyboval :-/ ale ráno budu chytřejší Ty přední jsou zapojené taky přes kondenzátor? OMG fakt? Já si naivně myslel, že je v tom zesíku aktivní výhybka a ošulili to jen vzadu... hm tak nevím co říct. No nechám komentáře a řeknu doporučení - koupil bych 2x dvoupásmovou výhybku strmost ... bych vůbec neřešil pořád to bude úplně jiné liga. Pak 2x úplně obyčejnou nezakrytovanou 2 pásmovou výhybku a tu bych rozebral, spodní propust bych dal na ten \"woofer :D:D\" vpředu a horní na ten výškáč. Sice to bude jen prostý LC člen, ale o hodně lepší než jen nějakej Elektrolyt. [upravil dne 5/12/11 21:49 od koblih69] Citovat
Mike407 Odesláno 5. prosinec 2011 Odesláno 5. prosinec 2011 Joozino: S češtinou do RT4 má velké zkušenosti Raiser a Andy22, kteří mají i prográmek pro úpravu. Zkus se zeptat jich. Citovat
adam.bogocz Odesláno 6. prosinec 2011 Odesláno 6. prosinec 2011 koblih69 : tak mi to přišlo, a je to opravdu kondík, přímo na repro.... přikládám fotky.. to drátování vážilo 80% celé zásilky :-D Citovat
adam.bogocz Odesláno 6. prosinec 2011 Odesláno 6. prosinec 2011 takže mám z těch předních výšek odstranit ten kondenzátor, když to přide zapojit do dedikovaného výstupu na zesilovači? Citovat
koblih69 Odesláno 6. prosinec 2011 Odesláno 6. prosinec 2011 Kondenzátor je tam proto abys nezničil ten výškáč nízkým kmitočtem, Obvykle je to elektrolyt, který už dávno nemá vlastnosti ze štítku, pokud není úplně suchý... Pokud to má k něčemu vypadat tak je potřeba ho odstranit a nahradit výhybkou. V tomhle případě jednopásmovou - pro výskové a další jednopásmovou pro hloubkové repro. Mimochodem do toho středobasu vesele pouští výšky jako by se nechumelilo... ach jo. Vzadu pak použiješ doupásmové výhybky - v místě toho spoje co je na schématu a zase odstraníš kondenzátory. Nejjednodušší výhybka je LC člen ( cívka + kondík ), kdy cívka nepropouští vysoké kmitočty a kondenzátor nízké. Na druhou stranu když na to koukám možná řešíme úplný kraviny, pokud se zamyslíš nad těmi plastovými repráky... tak to že je tam místo výhybky kondenzátor je úplný detail. Minimálně ty Středobasy by se měly nahradit, jinak asi nemá cenu řešit nějaké detaily. Kašli na to, namontuj to tam a uživej, máš reálnou šanci, že ti to bude vyhovovat [upravil dne 6/12/11 17:40 od koblih69] Citovat
adam.bogocz Odesláno 6. prosinec 2011 Odesláno 6. prosinec 2011 říkal jsem si, že bych ten alespoň ty kondíky vyměnil za nové, ten elyt bude určitě vyschlý... každopádně řeším další dilema, nevím jestli měnit celou kabeláž, protože mi poslal komplet auto rozdrátované v krabici anebo ty koncovky postříhat a přepájet.. a do kufru natáhnout jen 4 drátky navíc :-/... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.