Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

tak jsem si pře operací prošel schématka a tak nějak nemůžu namapovat kódy reproduktorů k jejím pozicím :\\ např. na schématu je kód 8426 což je pro subwoofer ale na serviceboxu má subwoofer kód 6562 K5 .. mohl by mi někdo poradit, kde najdu co je co? a případně jaký kondenzátor by bylo ideální napojit na propojení těch zadních výšek se dtředama?

Odesláno

klidně.... co to je? a kde to seženu ? :D :D ... rád si nechám poradit... rád si bastlím v elektrotechnice ale ještě jsem žádné audio nebudoval, jsem spíš na ten digitální signál než analogový :bojim .. takže když něco doporučíš, nebudu se bránit :papa

další věc je, aby to pak nestálo tolik co ta sestava :-D

[upravil dne 5/12/11 20:48 od adam.bogocz]

Odesláno

Nejsem si jistý, v ruce je budu mít zítra ráno... ale podle toho že ty přední výškáče jsou v normalním zapojení do rádia přes kondík a zapojení s JBL zesilovačem se připojí přímo na dedikovaný výstup, tak bych o tom pochyboval :-/ ale ráno budu chytřejší

Odesláno

8444 woofer přední levý

8440 výškový přední levý

8430 zadní levý

8450 výškový zadní levý

8455 výškový zadní pravý

8426 hloubkový

8435 zadní pravý

8445 výškový přední pravý

8449 woofer přední pravý

Odesláno
Nejsem si jistý, v ruce je budu mít zítra ráno... ale podle toho že ty přední výškáče jsou v normalním zapojení do rádia přes kondík a zapojení s JBL zesilovačem se připojí přímo na dedikovaný výstup, tak bych o tom pochyboval :-/ ale ráno budu chytřejší

Ty přední jsou zapojené taky přes kondenzátor? OMG fakt? Já si naivně myslel, že je v tom zesíku aktivní výhybka a ošulili to jen vzadu... hm tak nevím co říct. No nechám komentáře a řeknu doporučení - koupil bych 2x dvoupásmovou výhybku strmost ... bych vůbec neřešil pořád to bude úplně jiné liga. Pak 2x úplně obyčejnou nezakrytovanou 2 pásmovou výhybku a tu bych rozebral, spodní propust bych dal na ten \"woofer :D:D:D\" vpředu a horní na ten výškáč. Sice to bude jen prostý LC člen, ale o hodně lepší než jen nějakej Elektrolyt.

[upravil dne 5/12/11 21:49 od koblih69]

Odesláno

Kondenzátor je tam proto abys nezničil ten výškáč nízkým kmitočtem, Obvykle je to elektrolyt, který už dávno nemá vlastnosti ze štítku, pokud není úplně suchý... Pokud to má k něčemu vypadat tak je potřeba ho odstranit a nahradit výhybkou. V tomhle případě jednopásmovou - pro výskové a další jednopásmovou pro hloubkové repro. Mimochodem do toho středobasu vesele pouští výšky jako by se nechumelilo... ach jo. Vzadu pak použiješ doupásmové výhybky - v místě toho spoje co je na schématu a zase odstraníš kondenzátory. Nejjednodušší výhybka je LC člen ( cívka + kondík ), kdy cívka nepropouští vysoké kmitočty a kondenzátor nízké.

Na druhou stranu když na to koukám možná řešíme úplný kraviny, pokud se zamyslíš nad těmi plastovými repráky... tak to že je tam místo výhybky kondenzátor je úplný detail. Minimálně ty Středobasy by se měly nahradit, jinak asi nemá cenu řešit nějaké detaily.

Kašli na to, namontuj to tam a uživej, máš reálnou šanci, že ti to bude vyhovovat :papa

[upravil dne 6/12/11 17:40 od koblih69]

Odesláno

říkal jsem si, že bych ten alespoň ty kondíky vyměnil za nové, ten elyt bude určitě vyschlý... každopádně řeším další dilema, nevím jestli měnit celou kabeláž, protože mi poslal komplet auto rozdrátované v krabici anebo ty koncovky postříhat a přepájet.. a do kufru natáhnout jen 4 drátky navíc :-/...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...