Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Turba se neboj. Pokud ho nehoníš hned po studeném startu, včas měníš olej a nevypínáš motor hned po rychlé jízdě, tak by turbo mělo vydržet dost. Prostě většina problémů s turbem je v mazání ložisek, která jsou kluzná, a třecí vrstvu tvoří olejový film.

Odesláno

Dvojhmota = dvojhmotovy zotrvacnik. Pri nom mas takmer istotu, ze do 200000km ho riesit budes, kdezto turbo moze v pohode urobit aj dva krat tolko. Pouzi hladanie a najdes tu toho mraky.

Inak radsej ti ani nejdem hovorit co vsetko sa ti este moze oproti benzinovemu motoru na naftaku vysypat, lebo by si ani nezaspal. :D

Holt dnesne naftaky uz niesu tie stare drziaky, ze bez udrzby urobili pol miliona kilometrov. Na to uz mozeme zabudnut.

[upravil dne 18.01.2011 22:31 DanculD]

Odesláno

normalne ste mi znicili vsetky idei o turbo diesloch :myslim

Vzdycky som si myslel ze hlavna vyhoda na diesloch je ze mozes jadit na nizkych otackach so zaradenym vysokym rychlostnym stupnom a auto pekne taha a nedusis ho a navyse mas super spotrebu :) tak teraz som z toho jelen :D

Odesláno

To platilo mozno pre stare komorkove diesle. Pri tychto novych diesloch staci \"priemerna\" porucha a cena za km ti vyleti do vysin, ze potom ked si to spocitas, tak benzin by bol lepsi. :D

[upravil dne 18.01.2011 22:34 DanculD]

Odesláno

hej o tom som pocul ze 16 ventil mozes ist do vyssich otaciek a 8 ventil nizsie... no ok pani...

tak JA (a mozno aj viaceri neskuseny) vam dakujem za super prednasku a od zajtra sa polepsim v jazdneni :) Dakujem

Odesláno

Ja a Prema jezdime porad nad 2500rpm:D:D

Turbinka si fouka a spotrebu mame krasnou a ten pozitek ze zvuku motoru ach:o:o

SLAPNES-JEDES:D:D:D:D

PS: Turbo se toci porad stejne podle vyfukovych plynu.Meni se tam akorat variabilita lopatek,ktere se naklopi a pusti vic vzduchu do motoru.

Odesláno

Hlavne že tu radia všetci čo majú 2,0 tomu čo má 1,6.:roll

Ja tiež jazdím v meste 50km/h na štvorke. 1,6 má totiž podstatne nižšie otáčky max krútiaceho momentu ako 2,0 a práve štvorka pri 50ke je blízko tých otáčok. Turbu je to lauter jedno ako rýchlo jazdíš. Hlavne aby si menil olej načas.

Odesláno
ked pojdem 50km[h na trojke tak mam aj ja nejakych 1800 - 1900 otaciek je to ok?? turbu to nevadi??

sam pise ze na trojke ma 1800-1900 otaciek. takze neviem kto z Vas dovch ma aku prevodovku :) podla mna sprevodovane to je rovnako jak na 2.0 a 1.6 (mozno male rozdiely) ale jazdit pod tych 1700~1800 je trapenie akehokolvek motora, ci uz benzinu alebo diesla... vzdy som bol nauceny ze prijemny rezim jazdy je okolo 2000~2500 a hlavne najekonomickejsi. Jazdit na nizkych otackach na diesle je prezitok z minulosti ktory uz dnes neplati. Takze kludne na 3 jazdit mozes tych 50km/h, urcite to tomu autu prospeje viac ako na 4 s 1500 otackami... je to brutalna zataz na prenosove suciastky hnacej sily pre aky kolvek motor (benzin-diesel), hlavne ked pridas z tak nizkych otaciek. Ja mam po 13 aute tiez prvy diesel, tiez som laboroval co a ako, ale za tych par rokov sa \"dizle\" hodne zmenili :papa

hlavne bud opatrny ked je este studeny, pekne ho zohrej a potom si ho uzivaj :)

a turbo neries, jedine cim mu ulahodis, bude poriadny a vyrobcom predpisany spravny olej, pravidelna vymena a starostlivost, a ziadne šitové paliva do motora... :super

Odesláno

Prevodovka určite nie je rovnaká. Max krútiaci moment 1,6 je 1750rpm, 2,0 2000rpm. Pri jazde na takých otáčka je spotreba najnižšia. Na predbiehanie to nie je, ale na kľudnú vyrovnanú jazdu áno. Aj podľa sluchu.

[upravil dne 19.1.2011 14:45 AnotherOne]

Odesláno

Mne po rovine automat od 60 radi 5 a otacky mam cca. 1500. Celkovo sa mi to snazi drzat pod 2000ot. Pri normalnom zrychlovani radi vyssie pri cca. 2700 otackach. Ked zoslapnem na podlahu tak ide kickdown a preraduje az pri cca. 4200 otackach.

Odesláno

no som dnes skusil ist 50 po meste na trojke a to boli fakt 1900 otacky cca a spotreba dvojnasobna a viac nez na stvorke... a jazdim zhruba 55 a to je 1600-1700 otacok a to je ten max. krutiaci moment... :)

Odesláno

nevieme aka to je dvojnasobna ked nenapises aka...

ja osobne ked jazdim 55km/h na 3 stupni mam otacky ~2100, spotrebu mi ukazuje cca 4,5 l.

jazdim s obmedzovacom, ale dokazem takto na spotrebu citlivo s plynom narabat aj bez neho.

Odesláno

u automatu ano... :)

u manualu nie, pokial sa slusne jazdi... ja mam po meste priemer 7,2 (kratke trasy, kolony, atd, ziadne obchvaty) a nechce sa mi verit ze by 1.6 mala o liter dva spotrebu vyssiu. potom bude niekde problem.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...