Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ahoj chtěl jsem se zeptat na radu,mám 807 2,2HDI FAP odstraněn a jde mi nafta do oleje.Auto se zdá být v pořádku,žádný rachot,žádný černý kouř prostě nic. Neví někdo prosím co s tím? dík

[upravil dne 15/1/11 21:23 petr.zkoumal]

Odesláno

No záleží jaký množství... pokud třeba špatně rozprašujou vstřiky tak se tam něco dostane, ale pokud je tam toho víc tak spíš propálenej píst, samotné kroužky samozřejmě taky, to bývá důsledek studených startů - vytáčení zastudena.

Odesláno
No záleží jaký množství... pokud třeba špatně rozprašujou vstřiky tak se tam něco dostane, ale pokud je tam toho víc tak spíš propálenej píst, samotné kroužky samozřejmě taky, to bývá důsledek studených startů - vytáčení zastudena.

Kdyby měl propálenej píst, tak mu to nepojede :roll

Odesláno

Něco podobnýho teď řešej kolegovi na octávce.Nejdřív se mu začal olej ztrácet a pak přibývat.U Loudy mu zjistili přítomnost nafty v oleji.Asi po třech nedělích mu posílaly na analýsu čerpadlo,až do Brna,tam zjistily špatný gufero.Ale nevim jak je to tady u těch našich...Jo ještě,nemá to ani 2 roky starý...

Odesláno

no na žádném rozboru jsem olej neměl,ale jak by se tam mohl zvýšit? zatím to pozoruji zda to nepřeleze horní rysku.Tomu měřáku na přístrojové desce nevěřím.......

je pravda,že dnes mi ukázal o 2 kostky míň a olej byl cca ve 3/4 mezi ryskama,ale spíš je většinou na horní.

jinak jsem se ptal v servisu na to čerpadlo a řekli mi,že sice je poháněno řemenem,ale s motorem nic společného nemá.

Odesláno

tak jak jsi zjistil tu naftu v oleji, resp. že je to nafta?? jenom tím,že přibývá množství na měrce?, může to být spíše voda...

tomu elektr. měřáku oleje v motoru opravdu nevěř--rozhodující je měrka v motoru

[upravil dne 16/1/11 20:32 ozzy56]

[upravil dne 16/1/11 20:41 ozzy56]

Odesláno
tak jak jsi zjistil tu naftu v oleji, resp. že je to nafta?? jenom tím,že přibývá množství na měrce?, může to být spíše voda...

tomu měřáku oleje v motoru opravdu nevěř--rozhodující je měrka v motoru

[upravil dne 16/1/11 20:32 ozzy56]

voda se mi vůbec nestrácí a ani tam není žádná emulze

Odesláno

Sorri,jen jsem tak porovnával ten přibývající olej...Ale když už jsme u toho oleje,tak mě u 807 občas ukazuje dispej taky kraviny.Když jsem to koupil,tak tam bylo nad horní rysku a ukazovalo to,jako že je ho tam málo,tak sem trochu odsál a dobrý,nechal jsem to mezi ryskama,tam se drží furt,ale stačí sebe menší naklonění a hlásí to po každý jinak...

Odesláno

nemůže tam být třeba nějaká vzduchová bublina? zdálo se mi,když jsem nechal měrku venku a víčko taky,že to bylo mezi ryskama......

ten olej po vypnutí motoru měřím nejdřív cca po půl hodině.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...