Zdenda-406 Odesláno 14. leden 2011 Odesláno 14. leden 2011 Ahoj,jen se chci optat,stává se často u 406tek že se kousnou zadní brzdy nasledky nečistoty v brzdách a nasledně to nebrzdí na zadek???Posledni dobou mě přišlo že auto špatně brzdí tak jsem se koukl na zadni kotouče a zjistil jsem že jsou orezlé,tak jsem zajel do opravny s tím at mě vymění zadní destčky,a oni mě řekli že destičky jsou v pořádku jenom ty brzdy jsou zaneřáděný špínou proto destičky nedolehnou na kotouč,tak mě to promazali a rozchodili,,prý teda\"a že to bude v pořádku,ale prý mam špátne prachovky v těch brzdách. Ještě by mě zajímalo po kolika km se rez z kotouču dostane???Protože mě stále příjde že to brzdí špatně,šlapnul jsem na brzdy z prudka a ty brzdy ty kola vubec okamžitě nezablokujou??? Citovat
marko306 Odesláno 14. leden 2011 Odesláno 14. leden 2011 kotúče bývajú hrdzavé aj keď auto dlhšie stojí. Nad tým si hlavu nelám. Skôr sa zameraj na tie zanesené brzdové valčeky. Je to úplne normálna vec, že sa prachovka poškodí. Nič nie je večné. Citovat
godzila.01 Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 Rez by se z kotoučů měl dostat snad prakticky hned po nějakým větším brždění ne ? Citovat
koblih69 Odesláno 15. leden 2011 Odesláno 15. leden 2011 Nechápu, proč ti říkájí informace typu, že jsou špatné prachovky. Pokud je to rozdělané a no nevymění díl, který stojí 150,- tak je to trochu smutný. U zadní kotoučů se někdy stané, že pod nimi naroste rez a nesedí rovně. Pak musíš sundat kotouč a dúkladně to pod ním očistit na čistý kov. Rez by měla zmizet poměrně rychle, ale samozřejmě záleží jak je to hluboko. Taky jsem viděl že to bylo tak do hloubky ( a to to auto stálo chvilku ) že už nemělo cenu ty kortuče ani přetočit. V tom případě čekáš marně. To samozřejmě zjistí servis, protože považuju za základ, že když to mají rozdělané tak na smirkovém plátně srazí lehce povrch destiček, jejich hranku a opět plátnem rez z kotouče ( samozřejmě pokud se ta daná věc nemění a nebo pokud se kotouče nestáčejí... ) . Pokud ne je to smutný, ale nic nebrání tomu aspoň ten kotouč stáhnout sám. Ono totiž to bahýnko který vznikne z vlhké rzi zbytečně zhoršuje rychle zajetí brzd. Citovat
Zdenda-406 Odesláno 17. leden 2011 Autor Odesláno 17. leden 2011 Takže od patku do dneška mám stále orezlé zadní kotouče,i když teda zadní kotouče jsou trošku po jizdě vlažné takže to asi nejspíš brzdí tak na 10 % si myslím.Myslíte tedy že by to mohl dělat te zatěžový senzor podle obrázku od Ferryho??? Citovat
Benžík Odesláno 17. leden 2011 Odesláno 17. leden 2011 To neni senzor, je to regulátor, reguluje tlak v brzdovce podle zatížení zadku auta. Zkus zahejbat s tou páčkou jak je na ní ta pružina, jestli to vůbec pujde, může to být zarezlý. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.