Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

to se určitě s tim osobákem nalepil na zadek kamionu, a ten ho určitě viděl :D To znám a moc mě to baví. Jedu s dodávkou a někdo mě doletí až na nárazník, že si ho ani nevšimnu, bliká tam jak vzteklej a když si pak vklidu uhnu, a předjede mě, dělá na mě ksichty....

a jedu 130 km/h. Když nevidí moje zrcátka on, nemůžu ho vidět já ;)

Odesláno

fusion: nemci na to nejsou zvykli :) ... nemecka policie mu odebrala rp a ma okamzity zakaz rizeni :D ... podnikatel :)

neudelal si pan podnikatel trpisovsky vylet do nemec ?? :D

[upravil dne 13/1/11 09:24 BV406]

[upravil dne 13/1/11 09:26 BV406]

Odesláno

Šalda: já nejsem agresor, spíš opak - zbytečně nezdržuji, nepřekážím, neprovokuji, nevytáčím, ale když narazím (nebo skoro narazím) na takovéto Vemeno z ryby, tak se neznám... Vypořádávat se :bacha s nebezpečnými šílenci je přece i služba pro ostatní, ale fakt je, že jsou i týpci, kterým by ani každodenní bušení do hlavy nepomohlo :(

Odesláno
fusion: nemci na to nejsou zvykli :) ... nemecka policie mu odebrala rp a ma okamzity zakaz rizeni :D ... podnikatel :)

neudelal si pan podnikatel trpisovsky vylet do nemec ?? :D

Jé tady se někdo nechal ovlivnit médiema a vztahuje to chování na řidičovu práci.

Trpiš není podnikatel ale manažér, tj. zaměstnanec.

J-MU-TO-ZADUPNU.jpg

Odesláno
Šalda: já nejsem agresor, spíš opak - zbytečně nezdržuji, nepřekážím, neprovokuji, nevytáčím, ale když narazím (nebo skoro narazím) na takovéto Vemeno z ryby, tak se neznám... Vypořádávat se :bacha s nebezpečnými šílenci je přece i služba pro ostatní, ale fakt je, že jsou i týpci, kterým by ani každodenní bušení do hlavy nepomohlo :(

A proto jsi agresor, protože to stejný jsem psal já a hned jsem byl nazván agresorem, takže když můžu být já tak ty taky:D:D

Tady je holt asi lepší jezdit jako důchodci, kteří vyjedou jen o víkendu do obchodu, a jedou všude 30km/h:(

Odesláno
A proto jsi agresor, protože to stejný jsem psal já a hned jsem byl nazván agresorem, takže když můžu být já tak ty taky:D:D

Tady je holt asi lepší jezdit jako důchodci, kteří vyjedou jen o víkendu do obchodu, a jedou všude 30km/h:(

Naja, člověk se asi nikdy nezavděčí - dostaneš nálepku agresora ani nevíš jak :D

BTW: zkoušel jet někdo na D1 v levém pruhu těch předpisových 130? Jak dlouho si to mohl dovolit? Za jak dlouho přišel trest za pomalou jízdu?

Guest Scratch
Odesláno

chtel jsem rici, co je predpisove? Kdyz jedu 200 v levem, tak mam porad bilanci 20 frajeru, co to kuli vice a musim CHTE uhnou

a uhnu rad, oproti slimakum.....

[upravil dne 15/1/2011 00:24 Scratch]

Odesláno

Sice nevěřím, že někdo jezdí 200 (dýl než na \"zkoušku\") ale:

Auto A jedoucí 200 urazí 55 metrů za vteřinu

Auto B jedoucí 110 urazí 30 metrů za vteřinu

tj. auto A dojíždí auto B rychlostí 25m/s

Jaká dálka je vidět ve zpětným zrcátku aby bylo rozeznatelný auto/rychlost?

Bílej přerušovanej pruh je na D1 6m + 12m mezera, takže z fotky odhaduju červený auto na vzdálenost 100m. Toto auto kdyby jelo 200 tak mě dojede za 4 vteřiny, chvilkou sledováním půjde +- poznat rychlost. Tipnu, že auto 200m daleko bude v zrcátku tečka a rozeznat rychlost skoro nemožný. Navíc je potřeba počítat se zatáčkama, dálnice není rovná.

Běžný přejídění z levýho do pravýho pruhu může trvat cca 3 sekundy (soudím podle blinkru), tj. kdyby červený auto jelo 200, já při této fotce začal předjíždět tak má jen pár vteřin zpomalit na 110 (asi by mně trochu potlačil).

Pro srovnání kdyby auto A (červený) jelo 130, má zhruba 15 vteřin na dojetí a případný mírný zpomalení.

Já nejsem typ, co by kázal jezdit 49 v obci a 129 na dálnici, jen si myslím, že člověk kterej jede 180 si musí uvědomit, že jede nepředpokládanou rychlostí. Logicky, když je předpis 130, nebudu (nemusím) předpokládat, že auto v zrcátku jede víc jak 140 a podle toho odhadu budu předjíždět.

Naopak když pojedu 180, budu se chovat tak, že ostatní předpokládají, že jedu maximálně 140 a proto se nebudu chovat jak blázen, když mě někdo na 10 vteřin zpomalí.

Ono dojídžení skoro do kufru může stejně udělat jenom vůl, když se dá povolit z plynu, tím prodloužit trochu dobu k dojezdu auta, vůbec nebrzdit a setrvačnou silou udržet rozumnou rychlost, která se pak opět zvýší trochou plynu. Zvlášť při takových rychlostech kdy motá někde kolem 5000ot/m, podle motoru.

24927_1419810658707_1335870412_31107485_3750071_n.jpg

* nevidvil bych se kdybych se v propočtu někde sekl, sotva vidím

[upravil dne 15/1/2011 04:07 Fusion]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...