ozzy56 Odesláno 16. duben 2011 Odesláno 16. duben 2011 nemusel to nikdo ustřihnout, přes zimu káblík uhnije, stačí aby praskl obal, dostane se tam sůl z cest a je to Citovat
janou Odesláno 16. duben 2011 Odesláno 16. duben 2011 8 mm ma platnicka celkovo, alebo len nalepena cast brzdoveho segmentu? Mne zacali signalizovat cca pri 93 000km . Platnicky maju cca 3 mm brzdoveho segmentu , ale rapina na kraji ma cca 1,5 mm preto uz piska. Citovat
Peter407 Odesláno 17. duben 2011 Odesláno 17. duben 2011 Chápal by som to, keby to bolo odrhnuté len na jednej strane, ale na obidvoch predných kotúčoch (Ľ,P strana) a práve ten istý (farby) ! „priložené foto je len jedna strana“ ! Je to jasný strih kliešťami. Moja hrúbka brzdového segmentu je cca 7-8mm. Norma (prevádzková) – hrúbka predných brzdových segmentov 13mm – 2mm, zadné 11mm – 2mm. Citovat
Mortis Odesláno 17. duben 2011 Odesláno 17. duben 2011 Velmi zajímavé, mám podobný problém. Včera jsem měnil kola a všim jsem si že mám ucvaklé oba kablíky na pravé straně. Na podzim to bylo v pořádku, že by to samo od sebe uhnilo? Jinak jsem byl taky v zimě v servisu.....Doufám že ty kabliky hlidají jen destičky a nemají vliv i na ABS a jiné systémy. Citovat
koblih69 Odesláno 17. duben 2011 Odesláno 17. duben 2011 Stávají se 2 věci, buď někdo špatne vede kablíky a ty se pak ubrousí koly za provozu a nebo se stává u některých levných destiček, že se kablík poškodí hned u těla destičky a svítí ukazatel opotřebení. Opravit se to moc nedá, takže se to cvakne a přestane to svítit. Vliv to ( kromě signalizace opotřebení ) na nic nemá. Jinak ty konektrory se nechávají zasunuté aby se ti do nich nedostal bordel. Citovat
Peter407 Odesláno 18. duben 2011 Odesláno 18. duben 2011 Nakoľko som presvedčený, že v mojom prípade ide len o úmyselné prestrihnutia káblov, zaujímal by ma hlavne dôvod ??? - má vplyv indikácie senzorov opotrebenia bŕzd na tester ? - je dôvod k ich prerušeniu pre signalizáciu, ak som stým zatiaľ problém nemal ? - je senzor opotrebenia brzdových segmentov spojený (vyhodnocovaný) riadiacej jednotke „Pc“ v obvode systému bŕzd (ESP, ABS, ... )? - je to vôbec bežné ich strihať, pre čo ??? - „ dôvod „ ? Citovat
Judes Odesláno 18. duben 2011 Odesláno 18. duben 2011 Nie som odborník do elektroniky ale snímač opotrebenia brzdového obloženia slúži pre informáciu vodiča o opotrebení obloženia a je ho potrebné vymeniť. Keďže to cvaknutie odporučili aj mne v prípade signalizácie aby ma to neotravovalo pri dojazde na výmenu obloženia tak predpokladám že to nemá žiadny vplyv na vyhodnocovanie riadiacej jednotky. Citovat
koblih69 Odesláno 18. duben 2011 Odesláno 18. duben 2011 Nakoľko som presvedčený, že v mojom prípade ide len o úmyselné prestrihnutia káblov, zaujímal by ma hlavne dôvod ??? - má vplyv indikácie senzorov opotrebenia bŕzd na tester ? - je dôvod k ich prerušeniu pre signalizáciu, ak som stým zatiaľ problém nemal ? - je senzor opotrebenia brzdových segmentov spojený (vyhodnocovaný) riadiacej jednotke „Pc“ v obvode systému bŕzd (ESP, ABS, ... )? - je to vôbec bežné ich strihať, pre čo ??? - „ dôvod „ ? Tak znovu a stručně - jediné co to dělá je signalizace opotřebení, to stačí občas zkontrolovat. Na jiné systémy ( ESP, ABS ) to žádný vliv nemá. Ustříhne se to tehdy když zlobí ( špatná montáž, nekvalitní výrobek, mechanické poškození ). Citovat
Peter407 Odesláno 18. duben 2011 Odesláno 18. duben 2011 Beriem to ak, Ti to odporučili a informovali Ťa hlavne ! Ako dôvod to je slabí (čo ak, čo keď, ... strihneme...). Citovat
Judes Odesláno 18. duben 2011 Odesláno 18. duben 2011 Však ti písal koblih69 že to nemá na nič vplyv. Prečo je to ako dôvod slabý. Predstav si že si niekde na ceste a začne ti to signalizovať (pípať) po nejakej dobe to už bude asi otravné tak to radšej cvakneš aby to prestalo a po vrátení sa cesty si vymaníš to obloženie. Po signalizácii ešte budeš mať takú hrúbku obloženia aby si kľudne dorazil na výmenu. Citovat
Mortis Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 Nevíte někdo kolik by měla být min. tloustka předních kotoučů? Citovat
Judes Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 Pozri tu. 6090_affiche.do_ref=B3FD45K1&refaff=B3FD45K1.pdf Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.