Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

xenonová výbojka

Recommended Posts

Odesláno

Samozrejme ze ide. U nas sa dju zohnat aj kompletne sady na prerobenie do starsich aut. Patice ponukaju H1, H7, H4 a H4 bixenon. Samotna vybojka by mala stat medzi 1,500 a 2,000 Sk.

Ides prerabat svetla na xenony?

Odesláno

To mne taky napadlo. Koupit jen výbojky a ten zbytek nějak zbastlit. Ty celé sady jsou něco kolem 9tis KČ, což se mi zdá docela dost. Dneska už to má ve svý káře každej moula (denně mě s tím někdo oslňuje), tak nechápu proč se to neprodává jak housky na krámě za lidovky :D:D:D

Odesláno

9 tisic sa mi zda tiez dost vela. V SR oficialne ponukaju firmy komplet montaz xenonov za ceny od 10 do 15 tisic. Ale daju sa zohnat komplet sady aj za 4,300,- Sk. Treba sa len poobzerat po inzeratoch a na podobnych forach ako je toto.

Odesláno

Na autohifi sezenes celou sadu za 2,5 az 3,5 tisice korun, to jsou xenony, samotne vybojky D2S ci D2R sezenes mezi 500 a 1000 korunami. Pokud to chces mit precizne udelane, doporucuji xenonmana z autohifi. Dan to umi opravdu dobre, xenony dela za cca 4500 nebo 5000 vc. montaze do H7 a bixenony za tech 9000 Kc vcetne montaze. Je ale treba si uvedomit, ze v cene je i uprava svetlometu pro bixenon (a vlastne i pro xenon - snad jen u H7 se nemusi rezat parabola, u ostatnich vetsinou ano). Dale je treba vedet, ze tyto sady nejsou homologovany pro provoz v aute a kazdy policajt se na vas muze pekne svezt. Mne se to tedy jeste nestalo, ale pokud se chcete vyhnout opravdu zakladnimu konfliktu se zakonem, chce to vyresit jeste i ostrikovace svetlometu - pokud je nemate. Nase zakony to totiz narizuji - mate-li xenon, musite mit i ostrikovace svetlometu. Policista znaly zakona potom muze podle tohoto detailu lehce poznat, ze xenon je dobastleny. Zatim si toho u me ale nikdo nevsiml, prece jen 406 je uz dost nove auto a to moje je i dost pekne (aspon vetsina lidi to rika a i policajti to chvali, kdyz uz me zastavi), takze se to tam tak neresi - policajt nevi, jestli to je uz z vyroby. Ale u 405, 309 a dalsich uz je potreba proste pocitat s tim, ze mohou byt problemy. Tam je vetsine jasne, ze to je proste prekopavka.

P.S. A to jsme se nedostali k tomu, ze u necire optiky je celkem problem to seridit tak, aby clovek neoslnoval

Odesláno

Mě by docela zajímalo jak se vyřeší dodatečnou montáží napajení xenon. výbojek, vysoké napětí chce dost proudu a za druhé, každě auto , které ma xenony original,má snímače na nápravách pro zjištění stavu zatížení a automatickou korekci sklonu světlometů. Už mě pár takových dodělavek oslnilo, a já bych za to bral TP. Jak může vypadat zbastlenec za pár tisíc když originall světlo včetně VN části a výbojky stojí od 15 do 25t Kč.

Odesláno

Na to peč. To by mohli brát TP i za každej sebemenší tuning.

Mnohem horší je většina Šade co maj světla seřízený do vejšky na max. (konstrukční vada).

Tudíš nejdřív by bylo vhodné shodit všechny Škodovky se srázu (hromadná smrt).

Odesláno

take jsem to chtel na sve byvale 206 s H7 resit, dokonc ejsem i koupil vybojky a traficka, ale nakonec jsem to pordal. oboje. kazde zvlast. originalni zastavba xenonu do auta spociva nejen v pritomnosti ostrikovacu na svetla, ale take (a nepravem opomijene) regulace, ktera je umistena na zadni ose. tato regulace motorky vyskove steluje predni svetla abynedoslo k oslnovani. prasat co to ma jen tak \"na divoko\" je bohuzel dost a dost casto jejich svetla neprijmen oslnuji. jim je to jedno, ale protijedouci auta jsou chudaci. rozhodl jsme se nebyt tim samym prasetem, ktery sice hezky vidi, ale ostatni oslnuje. nejsem mravokarce, ale stve mi to. jak je to s prestavbovymi sadami do H1, H4 i H7, ktere neresi ostrik a ani regulaci mi neni jasne. mozna ze jsou homologovane jen v pripade, ze tu montaz porvede nekdo autorizovany, kdo osetri i ostrik a regulaci, nebo se pocita s tim, ze to je do oprvni dusledne kontroly pcr, nebo do prvni solidni technicke porhlidky. howg.

Odesláno

Bavil som sa s clovekom ktory xenony montuje a ontvrdil ze monta a tak isto aj demontaz trva okolo 15 minut. Taktiez sa nerobi zasah do paraboly takze tam supnes naspat povodnu halogenku a mas to v pohode.

Inak takmer kazde auto uz ma nastavovanie sklonu svetiel z kabiny tak nevidim problem nastavit sklon pred jazdou. Ved aj ked mas halogeny a sadne do auta 5 ludi tak budes oslnovat ked si svetla nesklopis nizsie...

Odesláno

Seřizování světel z kabiny je o něčem jiném než regulace od zadní nápravy. :o

K těm dobastlenejm xenonům si ještě rozsvi? přední a zadní mlhovky a modrý LEDky někde na autě a každý ví co jsi zač.:bojim

Odesláno

Taky si myslím, že je to víc nechu? a příklad CZ nevkusu ty modrý podvozky společně s neon ostřikovačema a zapnutejma mlhovkama + naprostej hnus v podobě stříbrnejch klik u Fóbií a Ochcávek :bojim:bojim

Jo a ještě jsem opomněl mračítka zadních a předních světel - to je ten největší eklhaft vůbec

[Editován dne 3/1/05 -=Michal=-]

Odesláno

Milhaus: neviem ako si technicky zdatny a ako ma svetla riesena 406ka, ale ja mam 605ku a vymena ziarovky mi moze trvat max. 2 minuty aj s otvorenim a zatvorenim kapoty :D

mam tam 2x H1

Odesláno

mají nastavování sklonu podle zatížení nápravy v reálném čase. (malé zpoždění je dáno pouze rychlostí krokového motoru).

Pokud má někdo pocit, že koupí sadu (kde se ty sady asi berou?), a do patice pro halogenovou žárovku dá redukci, případně něco uřízne a dobastlí, tak se docela plete. Není problém to rozsvítit, ale je problém to udělat tak, aby to svítilo tak, jak to má. Budou to vyhozené peníze.

Pokud už se do toho někdo pustí, tak při startu je výbojka napájena napětím cca 25000-35000V. Při startu odebírá kolem 8-10A (v krátkých špičkách i víc) - nejde to připojit zvonkovým drátem.

Problémů s tím spojených je spousta, má-li někdo zájem, můžu napsat víc.

dušan

Odesláno

Max. souhlas. Navíc trochu znalí policajt na silnici pokud pojme podezření na nesprávná světla a nechá je vypnout a zapnout tak musí hned poznat xenon. výbojku. O dalším to nemá cenu ani psát. Podle mě někdo tahá někoho za nos.

Vím kolik trvá výměna žárovky na 605, vím kolik na 406 a kolik na novém Boxerovi. Pro pochybující doporučuji vyzkoušet, třeba pochopí.

Odesláno

Tak vymena zarovky H7 na 406ce mi trvala asi tak 3 minuty leva a 20 minut prava - a ta prava jen proto, ze nekdo prede mnou tam provlikl draty tak zahadnym zpusobem, ze to proste neslo rozmotat. Dalsi vymena uz taky kolem tech 3-5 minut.

Souhlasim s tim, ze origo xenony se naklapeji v realnem case, kde ale slova realny cas znamenaji prave zpozdeni dane krokovym motorkem. I tohle se ale da osetrit (!). Jen tak mimochodem, kdyz se vse udela opravdu spravne, nevidim velky rozdil mezi origo a dodelavanymi xenony. Ten je pouze v jejich legalnosti. A jen tak mimochodem, ma nekdo z vas xenony v aute origo? Mam pocit, ze do OR se xenony nezapisujou, i kdyz i tady budou asi rozdily - u druheho auta (BMW) jsem napred ABS mel zapsany v malym technicaku jako dalsi info, po vymene za OR uz to tam ale nebylo. Asi zalezi na nalade pani na urade...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...