Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni :papa chtěl jsem se zeptat mám xenonovou sadu teplota světla 6000k jde ty zárovky vyměnit za 4300k děkuji za odpověd Jinak všem krásné svátky a pohodový rok 2011 :papa:papa

[upravil dne 25/12/10 11:40 fenixpetr]

Odesláno

No jestli tam máš žárovky, tak je to nějaká divná HID sada. Pokud máš na mysli výbojky, tak ty zaměnit jdou :aut:D

Ale teplotou světla to nezachráníš, pořád je to věc, která na autě nemá být :bacha (Sorry, ale musel jsem to napsat :aut)

[upravil dne 25.12.10 12:49 MJSytic]

Odesláno

Vlnová délka xenonů 10 000K je svou charakteristikou šetrnější vůči zraku Vás i protijedoucích a přitom optimálně svítí, ale je více do modra. Vlnová dáleka 6000K je zase téměř jasně bíle xenonové světlo. Teplota obyčejných žárovek je kolem 3000K

[upravil dne 25.12.2010 13:07 čakom]

post-8634-1410961422935_thumb.jpg

Odesláno
Vlnová délka xenonů 10 000K je svou charakteristikou šetrnější vůči zraku Vás i protijedoucích a přitom optimálně svítí, ale je více do modra. Vlnová dáleka 6000K je zase téměř jasně bíle xenonové světlo. Teplota obyčejných žárovek je kolem 3000K

jezis, kde jsi ten blabol zkopiroval? ten, s odpustenim, blb nema ani potuchy o zakladnich fyzikalnich vecech a mele hrusky s jabkama dohromady

tech 10000K neni zadna vlnova delka, ale teplota chromaticnosti svetelneho zdroje

vubec neplati, ze 10 000K je idealni a setrnejsi a optimalne sviti, naopak optimalni teplota je mezi tema 4500-5000K, tedy vybojka 4300K je pro pohodu oka a viditelnost idealni

Odesláno

Čakome, a víš, proč to tam píšou? Jinak Ferry má naprostou pravdu. 10kK je v praxi naprosto nepoužitelná teplota. Zabýval jsem se tím dost dlouho na to, abych zjistil, že čím studenější světlo, tím nižží je praktické osvětlení. Z vlastní zkušenosti: Mám v autě teď 6kK. Před tím jsem měl 5kK. Mohu odpovědně říct, že těch 6kK je (aspoň pro mě) mnohem méně vyhovující. Zejména za špatného počasí je to světlo naprosto k ničemu. Teď čekám na výbojky s 5kK.

Odesláno

mam 5000 a jsem maximalne spokojen, cakome, 10000k to je fialova, a ta ti v noci moc nepomuzes, pokud s tema svetlama nehledas holky v bilem tricku s velkejma ko....

Odesláno
mam 5000 a jsem maximalne spokojen, cakome, 10000k to je fialova, a ta ti v noci moc nepomuzes, pokud s tema svetlama nehledas holky v bilem tricku s velkejma ko....

ja si xenony davat nebudu takže je mi to šumák ;)

a kdyby jsem si je daval tak pujdu so tech nejžlutějších...

Odesláno

Mno... nejžlutější... Jak bylo řečeno: Optimum 4,3 - 5kK je optimální na noc. Plná reprodukce barev při optimálním osvětlení. Ty jistě máš i mlhy. Tam bych šel do těch co nejžlutších. Uvažuji o xenech do mlh 3kK. ;-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...