Marcel00 Odesláno 21. prosinec 2010 Odesláno 21. prosinec 2010 Ahojte, mam taky prkotina dotaz. Existuje naraznik, ktory by umoznil namontovat evidencne cislo vozidla (SPZ) aj inde ako na standardnom mieste? uz som odtrhol tri plastove podlozky hlavne na snehu na parkoviskach (obrubniky pred nakupnymi centrami, snazim sa davat pozor, ale nejako niesom na to zvyknuty ze ta SPZ je tak nizko... Asi najblizsiu podlozku dam urobit z 2mm plechu... Riesil to uz niekto ? Citovat
AnotherOne Odesláno 21. prosinec 2010 Odesláno 21. prosinec 2010 Ja to mám z nerezového plechu, zatiaľ drží. Ale aj plastová sa dá posunúť vyššie aby bol spodok zarovno s nárazníkom. Citovat
Marcel00 Odesláno 21. prosinec 2010 Autor Odesláno 21. prosinec 2010 si kupil? alebo vyrobil... foto by sa nenaslo ? Citovat
AnotherOne Odesláno 21. prosinec 2010 Odesláno 21. prosinec 2010 Kúpil som v nejakom eshope. V podstate to vyzeralo ako tácka na zákusky bez akýchoľvek úchytov a dier. Bol to problém pripevniť ku značke a vyzerá to dobre. Zopárkrát som to už oškrel, vyrovnal kombinačkami a ide sa ďalej. Citovat
Marcel00 Odesláno 21. prosinec 2010 Autor Odesláno 21. prosinec 2010 to presne potrebujem... no asi zapriahnem nasho zamocnika dik za tip Citovat
4maa Odesláno 21. prosinec 2010 Odesláno 21. prosinec 2010 Ja mám už aj vymenené EČV (ŠPZ), keďže prvú som vpredu stratil... Dnes mám plastovú podložku bez zbytočného okraju (býva tam reklama...), posunutú čo najvyššie, tabuľku s číslom mám pre istotu plastovými páskami prichytenú až o nárazník... Citovat
Stefan00 Odesláno 21. prosinec 2010 Odesláno 21. prosinec 2010 Ja som to poriešil po prvom zadreti a polámaní plastového držiaka. Skúšal som najskôr posunúť vyššie nový plast. držiak, ale to mi tam nepasovalo, je na výšku veľký. Vždy mi trčal dole, alebo potom hore. Dvoma čiernymi šrobmi som upevnil priamo ev.č. cez čierne písmená a je to akurát. To miesto na nárazníku je presne vo veľkosti ev. č., takže tam presne sadne. Foto dodám neskôr. Citovat
strick Odesláno 21. prosinec 2010 Odesláno 21. prosinec 2010 no, ja po drujej vymene SPZ /ci jak sa to teraz vola/ som rezignoval na origos uchytenie a najebkal sem tam plesky a posunul ju o cca 5 cm vyssie...sice trci do masky, ale aspon uz nezhrna obrubniky a sneh... Citovat
marko306 Odesláno 21. prosinec 2010 Odesláno 21. prosinec 2010 myslím, že na slovensku sa dajú dať aj také malé nálepky EČV s rozmermi okolo 30x7cm, rozmery som strelil iba od oka, videl som to už na pár autách:myslim Citovat
Marcel00 Odesláno 21. prosinec 2010 Autor Odesláno 21. prosinec 2010 ...Dvoma čiernymi šrobmi som upevnil priamo ev.č. ... prvy policajt ktory to zbada/zisti ci uz na SKK alebo v zahranici ti vezme technicak a pokuta detto. To by som urcite nerobil, ale ako napad s tym prichytenim bez plastovej podlozky sa mi javi celkom fajny. len ten sposob neni realny a ani realizovatelny, nakolko ECV musi byt demontovatelna... Citovat
Marcel00 Odesláno 21. prosinec 2010 Autor Odesláno 21. prosinec 2010 myslím, že na slovensku sa dajú dať aj také malé nálepky EČV s rozmermi okolo 30x7cm, rozmery som strelil iba od oka, videl som to už na pár autách:myslim rozmery 52×11 cm alebo 34×20 cm ziadne ine nieje schvalene. Citovat
marko306 Odesláno 21. prosinec 2010 Odesláno 21. prosinec 2010 to akurát neviem vygooglovať či sú legálne alebo nie http://www.stopar.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=76 [upravil dne 21/12/10 22:04 marko306] Citovat
Medvěd Odesláno 21. prosinec 2010 Odesláno 21. prosinec 2010 ...Dvoma čiernymi šrobmi som upevnil priamo ev.č. ... prvy policajt ktory to zbada/zisti ci uz na SKK alebo v zahranici ti vezme technicak a pokuta detto. To by som urcite nerobil, ale ako napad s tym prichytenim bez plastovej podlozky sa mi javi celkom fajny. len ten sposob neni realny a ani realizovatelny, nakolko ECV musi byt demontovatelna... Nechápu. Já měl SPZku přišroubovanou vždycky na všech svých autech a nikdy jsem s tím neměl problém (ani na Slovači, ani jinde v Evropě). Dokonce to není až tak dávno, co přišroubovaná značka byla v ČR povinná. Citovat
Marcel00 Odesláno 21. prosinec 2010 Autor Odesláno 21. prosinec 2010 to Medved: do vydanie europskej smernice... za komousov sa spz srobovali to je pravda... co sa SKK tyka tak je na to zakon: § 123, zákon č. 8/2009 Z.z.: (4) ... Tabuľka s evidenčným číslom nesmie byť pripevnená spôsobom, ktorý narušuje jej celistvosť a znemožňuje jej čitateľnosť alebo identifikáciu. ... pod pojmom celistvost sa da vysvetlit vselico... zakon bol normalizovany so smernicou EU ale mozno v CR je to inak, niesom si isty, nepoznam tamojsie zakony . [upravil dne 21/12/10 22:21 Marcel00] Citovat
Marcel00 Odesláno 21. prosinec 2010 Autor Odesláno 21. prosinec 2010 to akurát neviem vygooglovať či sú legálne alebo nie ani nevyguglis, lebo je to tak ako na linku si poslal... iny variant proste nieje... ci? ecv maju reflexne prvky ktore tie co spominas nemaju. nevedeli by to kamery a podobne zariadenia odfotit (radary a pod.) dalej nemaju ochranne prvky, reflexne znaky atd. tiez som to uz par krat na autach videl. neviem ale v ramci EU take urcite nefunguje [upravil dne 21/12/10 22:26 Marcel00] Citovat
Medvěd Odesláno 21. prosinec 2010 Odesláno 21. prosinec 2010 ... za komousov sa spz srobovali to je pravda... No - nebylo to za komančů, ale kolem roku 2000. Jinak tím, že SPZ (RZ, EČ) přišroubuju určitě nezabráním jeho čitelnosti, ale naopak zabráním tomu, aby mi někdo při parkování značku vyťukl z rámečku (a já jí pak ztratil) nebo aby mi na moje značky někdo v noci u pumpy natankoval bez placení (což se v ČR docela často stává). [upravil dne 21/12/2010 22:31 Medvěd] Citovat
Marcel00 Odesláno 21. prosinec 2010 Autor Odesláno 21. prosinec 2010 keby sa dalo prisrobujem ju hned. u Vas v CR je to ine, ale u nas na skk je to problem... zistim zajtra na DI a mam po probleme s lamanim plastovych debilnych ramcekov... vyzera to hnusne Citovat
Marcel00 Odesláno 21. prosinec 2010 Autor Odesláno 21. prosinec 2010 este ma napada jednoduche riesenie pri dodrzani litery zakona a to ju prilepit objstrannou paskou... napriklad powerfixom... neexistuje aby to po dobrom odmasteni islo dat dole PowerFix da sa bezne kupit v baumaxe... [upravil dne 21/12/10 22:59 Marcel00] Citovat
Marcel00 Odesláno 21. prosinec 2010 Autor Odesláno 21. prosinec 2010 ale srobovat sa asi moze... lebo zakon hovori ...ktorý narušuje jej celistvosť a znemožňuje jej čitateľnosť... to znamena ze obidve podmienky musia byt splnene, keby tam bola spojka \"alebo\" tak ako je to v pokracovani vety zakona tak je to o inom... takze kludne srobujte ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.