Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

607 s automatom, ci bez ?

Recommended Posts

Odesláno

Jeden znamy, potrebuje teraz kupit auto ... Mal Passata 2008 cku s DSG ckom, ale prisiel o robotu, a bol par mesiacov doma ... Teraz podpisal zmluvu, a od februara nastupuje do novej prace ... Kedze ale bolo treba splacat hypoteku + bezne naklady, musel passata predat ...

Potrebuje si teraz zhruba na rok kupit ine auto ... Rozmysla na 607 ckou 2.2 HDI nieco okolo 5 tis. Eur, co su rocniky 2001 - 2002 ...

Rozmyslal na automatom, lebo je na to zvyknyty, ale boji sa z v tychto rocnikoch je len 4 stupnovy automat ...

Je dobry ? Ako to jazdi ked to ma len 4 stupne ? A chce sa celkovo opytat, jak su na tom 607 cky s tymto 2.2 HDI 96 KW ci kolko to je zo spolahlivostou :)

Dakujem ...

Odesláno

Ja mam 2.2Hdi s automatom. Jazdi to uplne v pohode, akurat co si bude musiet zvyknut tak ked zoslapne pedal tak chvilku nevie co sa deje a potom vystartuje. Inac vozenie super.

Akurat bude musiet poriadne popozerat to auto, lebo potom bude nadavat ze co kupil. Treba skontrolovat uplne vsetko, smerovky, okna, stierace no uplne vsetko. Ziadne take ze ked nieco nesvieti tak to je len ziarovka.

Ono aj tak clovek nikdy nevie co kupi. Ci take auto , alebo take.

Odesláno

Taky sem se toho bal ale mam ho v 406 a svezeni je to naprosto paradni.. Takze ja bych se toho automatu nebal... Ale jako passat to asi nebude :)

Odesláno

607 sice nemám ale 4aut jo.Jel jsem i v 6aut ale zase to byla jiná kategorie takže nemohu srovnat...asi ropzdíl bude nejvýš ve spotřebě...nevidím žádnej problém ve 4aut.Ale jak tu někdo řekl passat a 607 dost velkej rozdíl ;)

Odesláno

No dnes myslim ze ceny za opravu tohoto 4 stupnoveho automatu nie su az taka palka. Skoro by som to zrovnal s opravou klasickej prevodovky so spojkou.

Pri kupe treba riadne preklepnut automat ci netrha pri preradovani, ci funguju vsetky rychlosti,....

Rozdiel medzi passatom a 607 mou je dost velky. V prospech 607.:D V tom passate je vozenie ako na lavici na navsi.:D

Odesláno

Passat je v porovnani so 607 ako za trest.

Tiez DSG v porovnani s Hydro je ako za trest. Hlavne to parkovanie, to je naozaj \"zabava\" a posuvanie sa v kolone je s DSG tiez velmi \"prijemne\".

Odesláno

No takze dnes sa previezol s 607 so 4 stupnom, je to podla neho az moc velky rozdiel, a tak bude volit asi nieco s manualom ...

Inak DanculID, to fakt netusim o com hovoris, DSG je povazovana za jednu s naj :) Ako vynikajuce spravanie na snehu, bez toho aby som volil zimny rezim, a ten kick down, ked zatlacis pedal o zem, je neskutocny ... Ked automat 607 cky este len rozmysla ci ma podradit, dsg uz taha jak svet ... Netreba to porovnavat, ale napisal si hovadinu... Zo 103 KW passatom s DSG som isiel par krat, a nemam co tomu automatu vytknut ...

A neviem, mal v passate tie polokozenne sedacky ktore su v highline, a tam sa mi sedelo naozaj pohodlne, nemal som im co vyknut ...

Odesláno

No poviem ti to takto, ked porovnam moj 6-kvalt automat so 6-kvaltom DSG, tak ten DSG sa moze hambit :D A co sa tyka komfortu tak je to neporovnatelne. A ver mi, ze ten kick down je na mojom aute tiez neskutocny.

A da mi za pravdu aj tento test, kde sa pise:

Podřazení nebo přeřazení o dva stupně netrvá o mnoho déle, do sekundy je hotovo; za to je potřeba převodovku pochválit. Jen připomínám, že DSG toto zvládne pomaleji.

alebo tu:

Nemůžu si odpustit malou poznámku. S malým odstupem po testu Citroenu jsem strávil nějakou dobu s jiným zástupcem střední třídy, který byl vybaven převodovkou DSG. Ta sice není typickým zástupcem automatu, ale plní stejnou funkci pouze jiným systémem. Srovnání hladkosti řazení a jistoty řazení vyplývá lépe pro klasický automat Citroenu, který proti převodovce DSG nikdy neváhal jaký stupeň zařadit a ať podřazoval, nebo přeřazoval, vždy to trvalo stejnou dobu, bez ohledu na rychlost. Dopředu se tak dalo naučit jak dlouho daný úkon bude převodovce trvat a dalo se s tím při předjíždění kalkulovat. Ovšem i řazení bylo ve většině případů u DSG citelnější, než u Citroenu.

Ano, viem ze v tomto vlakne sa riesi 4-stupnovy automat vs. DSG. Ja som len chcel vyvratit to, ze vela ludi si mysli (uz som to pocul viackrat) ze DSG je jedna z najlepsich prevodoviek. To je ale omyl, ona je sice jedna z najlepsich ale \"iba\" robotizovanych prevodoviek. Napriklad v takom Mercedese 7 stupnovy HDM automat je nieco neskutocne.

Odesláno

Nenapsal jsem nic ohledne Passat vs. 607.... Ty autaky si nemohou konkurovat. Ale spis jsem to myslel, ze jsem ojety automat mel, stalo to plno penez, takze to co se tyce MOJI zkusenosti, tak uz bych si ojety automat nekoupil. Manualni prevodovku si clovek vyzkousi, zda funguje, tak jak ma a pokud je ok, tak pravdepodobne vydrzi dalsich x tkm. Ale u automatu clovek vecer prijede v pohode domu a druhy den uz neodjede...

Odesláno

DanculID, prednedavnom som sa vozil v C4 Picasso 2.0 HDI s automatem, neviem aky to je, ma to packu hore nad volantom ...

Oproti DSG, citelne horsie ... Tak neviem ... Ja nemam proti DSG absolutne vyhrady, netusim ako sa s tym da zle parkovat, to naozaj neviem ... A ano, porovnava sa to zo 4 stupnovym, ktory naozaj reagoval podla jeho slov, nic moc ... Nie je zatazeny na VW, mal pred tym Citroen Xsara picasso, ale proste citelne horsie...

Odesláno

C4 Picasso 2.0 HDI pouziva robotizovanu prevodovku :D, takze ano, v porovnani s DSG je horsia.

Skusal si napriklad parkovanie v kopci s DSG? Ja ano a je to strasne, tie prískoky, ked \"zopla\" naplno spojka ma dost prekvapili. Som skoro nadrbal do auta predomnou a v tom momente by sa vo mne krvi nedorezal. Urcite sa na to da naucit a zvyknut si ale na klasickom automate sa to pekne bez plynu bud sametovo pohne dopredu alebo ked je prudky kopec, tak auto ostane stat a po pridani sa plynule rozbehne. Na rovine je to lepsie ale tiez je to take \"hrube\", aj hybanie v kolone, clovek to musi hodne skrtit brzdou a vtedy nechcem vidiet co robi spojka.

Ono uz z principu nema sancu byt mechanicka spojka taka plynula ako prenos cez kvapalinu. V meste klasicky automat skoro stale \"smyka\" cez olej. To by sa ta DSG zodrala na prach :D

[upravil dne 21.12.2010 14:48 DanculD]

Odesláno

No praveze na kopci sme to skusali, druhy kolega ho kupoval pred pol rokom, a prave s rad, co sem cital na foru, sme ho skouseli i na kopci ... Zadnej trh sa nekonal, nevim, proste uplne v pohode sa pohol ...

Nevim, jeste som jel na 2.7 HDI V6 na minulorocnom letnom zraze PC, tam bol tiez 6 stupnovi automat ... Pre ma celkom sklamanie, jednak pre to, ze ked som si ho hodil do manualneho rezimu, tak i tak po dosihnuti cca 3700 otacok preradil sam (v manualnom rezime) a ten kick down nebol taky citelny ... Na to ze to ma seriovo cez 200 ps, a chalani hovorili ze to je cipnute na 240 ps, mi pripadal start o neco pomalejsie jako s DSG a 125 KW 2.0 TDI ...

V inom novsim PSA automatu sem nejel, tak nevim, jak to maji, ale proti DSG ja nemam absolutne ziadnu vyhradu, nikde ma nekopal, a jazdilo sa mi s nim neskutocne dobre ... Hlavne citelne lepsi sa mi tam zdal ako na kazdom aute ten kick down, ked som az dole zatlacil to tlacidlo pod plynovim pedalom ...

Odesláno

No vidis a prave taky isty automat ako ten 2,7HDi mam ja a moj nazor je zase opacny. Teda nemam zasadne vyhrady proti DSG len ta jemnost mi tam chybala. Ale co sa tyka porovnavania \"kopancoveho\" TDi a \"nekopancoveho\" HDi tak je jasne, ze pocitovo vyhra kopancovy motor, pretoze subjektivne pojde lepsie. Ale ked si zoberies do ruky stopky, tak budes prekvapeny. Tak ako ja, ked som nemal pocit, ze BMW 535d by nejako vyrazne islo. Ale 6,1s na 100km/h ma vyviedlo z omylu. Sranda je, ze keby mi niekto zaviazal oci, tak som mal pocit ako s motorom okolo 100kW.

Odesláno
Vieš čo je problém? Že známy nemá peniaze, ale kritizovať bude. Nech si pekne kúpi Passata. Jediná rada.

Tak on necakal ziadnu slavu, ale cakal nieco lepsie od 607 ... Nechci to tu rozoberat, ale tak on sa ku koncernu vrati, to je asi viacmenej iste, preto som pisal ze auto tak na rok ...

Odesláno
ale cakal nieco lepsie od 607

Presne to predvídam, že na 607 nájde spústu chýb.

To zbytočné, aby nadával na 607. 607 je auto pre fanúšika. Ak mu ide o rýchlu jazdu a na image nepozerá, nech ostane o koncernových áut.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...