mariosa Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 Tak zitra se to kokusim taky prochu promazat, rucka je pro me docela dulezita vec. Jelikoz mam parkovaci misto zrovna ne moc v rovine. Citovat
georgegg Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 když už to budeš mazat tak to udělej pořádně a nejdřív si sežen injekci s jehlou jinak to tam budeš horko těžko dostávat Citovat
Hafan007 Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 Ja som mal minulu zimu taký istý problem . . . Vymenil som lanovody a zatial v pohodke . . . Citovat
mariosa Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 Kam bych mel presne nastrikat ten olej? Musim to vzadu odhaknout a cely odsroubovat? Citovat
ferrari Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 v zimě se ruční brzda nepoužívá a stojí se (parkuje se) se zařazenou rychlostí Njn, len načo tam potom tá ručka je:myslim Lebo keď udrží kvalt auto cez zimu, udrží aj cez leto...ale ja tiež ručku používam obmedzene - stále parkujem narovine, takže niet, čo riešiť... Citovat
Matuzalem401 Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 Uz sa to tu raz riesilo ! Niekde do boudenu sa ti dostala voda a zamrzla takze treba to nechat rozmrznut a najlepsie hned premazat !A rucna v zime sa nezatahuje lebo ak ti cez noc zamrznu boudeny tak sa nehnes z miesta. Citovat
shark734 Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 mne sa este nestalo ze by mi rucka zamrzla...spomenul som si na toto vlakno ked som menil brzdovku a pozeral som tie prachovky na konci lanovodov a vyzeraju v pohode, ale pre istotu som to namazal Citovat
Radek P 307 Odesláno 2. prosinec 2010 Odesláno 2. prosinec 2010 Před rokem jsem dal antifreez do lanovodů a zatím mám pokoj. ten nezamrzne Citovat
Existujuci Odesláno 3. prosinec 2010 Odesláno 3. prosinec 2010 Ta potvora aj mne dnes zamrzla.Kto nemaže-nejede. Zaujimave ze tam kde je prachovka roztrhnuta sa lanko vratilo a kde je prachovka dobra tak tam sa lanko nevratilo.Tak som pouzil rusky šrobovak (kladivo) a je v pohode.Do marca ju nebudem pouzivat.:D:D Citovat
ozzy56 Odesláno 3. prosinec 2010 Odesláno 3. prosinec 2010 k rozhodnutí nepoužívat ručku v mrazu příjde postupně každý--stačí,aby se s autem nemohl rozjet z důvodu nepohyblivých zad. kol naopak nepoužívat ručku celoročně (je hodně takových) taky není dobré--co se nepoužívá, tak tzv. zaroste a pak je nutné vyměnit plno dílů, aby ručka byla funkční...(např. před STK) Citovat
Radek P 307 Odesláno 4. prosinec 2010 Odesláno 4. prosinec 2010 V pátek 3.12.2010 -18 stupńů celzia, manželna zapoměla a nechala ručku zataženou. Autí stálo před domem od rána 9.00 do 19.00 a lanovody o.k. Antifreeze je prostě super Jo a máš pravdu, když nebudeš používat ruční brzdu, tak ti zatuhne a pak budeš muset měnit nejen lanovody, ale taky brzdiče Citovat
Kocure Odesláno 21. prosinec 2010 Autor Odesláno 21. prosinec 2010 Mohol by mi niekto prosim popisať ako nastriekať do tych lanovodov tu nemrznucu zmes? Ďakujem Citovat
DanculD Odesláno 21. prosinec 2010 Odesláno 21. prosinec 2010 Predpokladam, ze od zadu, zvlecies prachovku a pomocou injekcnej striekacky to tam natlacis. Citovat
Radek P 307 Odesláno 24. prosinec 2010 Odesláno 24. prosinec 2010 Já nejprve vyháknul lanka z brzdičů, vylil nepopsatelný humus ven a potom tou injekční stříkačkou aplikoval do lanovodu antifeeze. Ono totiž právě těma prachvkama, které se časem vydřou, postupně zatéká voda. Tento proces opakuji jednou za dva roky, deset minut práce navíc, když přezouvám zimní kola za letní. Citovat
cas Odesláno 28. prosinec 2010 Odesláno 28. prosinec 2010 a co jste tam davali za olej, ja loni to měl celou zimu vytažené a prolíval stříkačkou grafitovim mazadlem, a letos je to opet ve stadiu zamrzání Citovat
DanculD Odesláno 28. prosinec 2010 Odesláno 28. prosinec 2010 Ziadny olej ale nemrznuca kvapalina. Citovat
cas Odesláno 28. prosinec 2010 Odesláno 28. prosinec 2010 tak to bych tam moh dát i slivovici, tá taky v zimě hřeje v trubkách :D [upravil dne 28.12.2010 14:08 cas] Citovat
Bejcek Odesláno 11. leden 2011 Odesláno 11. leden 2011 Před zimou jsem sundal kola, uvolnil lanka,oddělal gumičku a nechal výtect vodu z bovdenu.Pak jsem vzal injekční stříkačku a střiknul jsem tam brzdovou kapalinu+fridex+GT85 olej,za neustalého pohybu lanka sem a tam v bovdenu.Do gumičky jdem dal grafitovou vazelinu a vše jsem dal zpět.Tuto zimu mam klid i při15c mrazu. Hodně zdaru:super Citovat
Naugi Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Ručku nemám zataženou, ale nemohu s ní hnout, tedy zabrzdit. Shodou okolností mám tento problém od neděle, tudíž od prvního dne jak začlo opět mrznout. Je to taky možné že zamrzla, ačkoliv nebyla zatažena ??? Citovat
georgegg Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 možný to je,pokud tam natekla voda a ted zmrzla tak proto ji ted nemůžeš zatáhnout,v tom případě bych se o to ani nepokoušel pokud to nechceš promazávat,ale to bys musel dát auto nejdřív do tepla aby to roztálo a pak to nechat vytéct Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.