Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
v zimě se ruční brzda nepoužívá a stojí se (parkuje se) se zařazenou rychlostí

Njn, len načo tam potom tá ručka je:myslim Lebo keď udrží kvalt auto cez zimu, udrží aj cez leto...ale ja tiež ručku používam obmedzene - stále parkujem narovine, takže niet, čo riešiť...

Odesláno

Uz sa to tu raz riesilo ! Niekde do boudenu sa ti dostala voda a zamrzla takze treba to nechat rozmrznut a najlepsie hned premazat !A rucna v zime sa nezatahuje lebo ak ti cez noc zamrznu boudeny tak sa nehnes z miesta.:papa

Odesláno

mne sa este nestalo ze by mi rucka zamrzla...spomenul som si na toto vlakno ked som menil brzdovku a pozeral som tie prachovky na konci lanovodov a vyzeraju v pohode, ale pre istotu som to namazal

Odesláno

Ta potvora aj mne dnes zamrzla.Kto nemaže-nejede.:myslim Zaujimave ze tam kde je prachovka roztrhnuta sa lanko vratilo a kde je prachovka dobra tak tam sa lanko nevratilo.Tak som pouzil rusky šrobovak (kladivo) a je v pohode.Do marca ju nebudem pouzivat.:D:D:D

Odesláno

k rozhodnutí nepoužívat ručku v mrazu příjde postupně každý--stačí,aby se s autem nemohl rozjet z důvodu nepohyblivých zad. kol :myslim

naopak nepoužívat ručku celoročně (je hodně takových) taky není dobré--co se nepoužívá, tak tzv. zaroste a pak je nutné vyměnit plno dílů, aby ručka byla funkční...(např. před STK)

Odesláno

V pátek 3.12.2010 -18 stupńů celzia, manželna zapoměla a nechala ručku zataženou. Autí stálo před domem od rána 9.00 do 19.00 a lanovody o.k. Antifreeze je prostě super :mrk Jo a máš pravdu, když nebudeš používat ruční brzdu, tak ti zatuhne a pak budeš muset měnit nejen lanovody, ale taky brzdiče :P

• O 3 týdny později...
Odesláno

Já nejprve vyháknul lanka z brzdičů, vylil nepopsatelný humus ven a potom tou injekční stříkačkou aplikoval do lanovodu antifeeze. :roker Ono totiž právě těma prachvkama, které se časem vydřou, postupně zatéká voda. Tento proces opakuji jednou za dva roky, deset minut práce navíc, když přezouvám zimní kola za letní. :)

Odesláno

a co jste tam davali za olej, ja loni to měl celou zimu vytažené a prolíval stříkačkou grafitovim mazadlem, a letos je to opet ve stadiu zamrzání

• O 2 týdny později...
Odesláno

Před zimou jsem sundal kola, uvolnil lanka,oddělal gumičku a nechal výtect vodu z bovdenu.Pak jsem vzal injekční stříkačku a střiknul jsem tam brzdovou kapalinu+fridex+GT85 olej,za neustalého pohybu lanka sem a tam v bovdenu.Do gumičky jdem dal grafitovou vazelinu a vše jsem dal zpět.Tuto zimu mam klid i při15c mrazu.

Hodně zdaru:super

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Ručku nemám zataženou, ale nemohu s ní hnout, tedy zabrzdit.

Shodou okolností mám tento problém od neděle, tudíž od prvního dne jak začlo opět mrznout.

Je to taky možné že zamrzla, ačkoliv nebyla zatažena ???

Odesláno

možný to je,pokud tam natekla voda a ted zmrzla tak proto ji ted nemůžeš zatáhnout,v tom případě bych se o to ani nepokoušel pokud to nechceš promazávat,ale to bys musel dát auto nejdřív do tepla aby to roztálo a pak to nechat vytéct

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...