jjjirkaaa Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Chlapi, kde prodávaj 2 výše uvedené výrobky? Źe bych zkusil kvůli tý aplikační houbičce.... Já to koupil tady u nás v autopotřebách, cca 60kč. Vyrábí to firma Moravia-Chem. Zadej si Silicmen nebo cinol a snad najdeš něco poblíž. Možná že i drogerka by mohla mít. Citovat
koblih69 Odesláno 1. prosinec 2010 Odesláno 1. prosinec 2010 Dovolím si nesouhlasit že WD se hodí do zámků, ne že by to nešlo, ale tak možná v nouzi, do zámků patří práškový grafit. Mastnota váže prach, takže v nouzi ano, ale pak nejlíp vyprat v benzínu a pěkně grafitem. Když to nejde tak aspoň vystříkat vložku tlakovým vzduchem Pokud nemáte stačí na pilníku obrousit tuhu z tužky. Jinak zmíněné lahvičky s houbičkou fungují dobře, bežně se prodávají v hypermarketech na benzinkách... Akorát upozorňuju, že když je teplo tak mazání gumy s sebou nese často vrzání při přejezdu nerovnosí. Takže jakmile pominou mrazy zase pěkně otřít. Jinak se na to vždycky používal glycerin a nebo stejně funguje zmíněný silikonový olej ve sprejim, když to nechcete umazat stačí stříknout na hadřík a otřít tím těsnění. Citovat
Pegi Odesláno 6. prosinec 2010 Odesláno 6. prosinec 2010 Já používám kosmetický glycerín. Je to absolutně nemrznoucí, nešpinící a dá se šplíchnout i přímo do zámku a celou zimu je klid... Citovat
punkac Odesláno 6. prosinec 2010 Odesláno 6. prosinec 2010 používám tenhle glycerín, moc kosmetickej není, ale funguje to perfektně, no neber to, když toho tu mám na litry [upravil dne 6/12/10 21:04 punkac] Citovat
Rasl Odesláno 6. prosinec 2010 Odesláno 6. prosinec 2010 Taky jsem řešil dilema,čím to namazat.Dal jsem na Vaše rady a koupil v lékárně glycerín (50ml za 42Kč) a nemá to chybu.Bylo asi -18 stupňů a dveře jsem otevřel jedním prstem:super. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 6. prosinec 2010 Odesláno 6. prosinec 2010 Dovolím si nesouhlasit že WD se hodí do zámků, ne že by to nešlo, ale tak možná v nouzi, do zámků patří práškový grafit. Mastnota váže prach, takže v nouzi ano, ale pak nejlíp vyprat v benzínu a pěkně grafitem. Když to nejde tak aspoň vystříkat vložku tlakovým vzduchem Pokud nemáte stačí na pilníku obrousit tuhu z tužky. Jinak zmíněné lahvičky s houbičkou fungují dobře, bežně se prodávají v hypermarketech na benzinkách... Akorát upozorňuju, že když je teplo tak mazání gumy s sebou nese často vrzání při přejezdu nerovnosí. Takže jakmile pominou mrazy zase pěkně otřít. Jinak se na to vždycky používal glycerin a nebo stejně funguje zmíněný silikonový olej ve sprejim, když to nechcete umazat stačí stříknout na hadřík a otřít tím těsnění. Jo jenže mastnota taky vytěsnuje vodu, takže zamek nezamrzne, lepší by byl MD sprej, ten už ma molybden prašek v sobě, ale samotnej grafit na zimu moc dobrej není, myslim FAB vyrabi nějaký mazivo s grafitem a nosičem je právě nějaký řídký olejiček Jo tady je, mrška - [upravil dne 6/12/10 21:30 Radek Hurvajz] Citovat
ivanh Odesláno 6. prosinec 2010 Odesláno 6. prosinec 2010 Ja som kedysi davno kupil na pumpe SHELL rozmrazovac zamkov 15 ml mikrospray. Vzdy pred zimou streknem do zamkov auta i domu. Vsetko slape ako ma... Rozmrazovac budu mat na kazdej pumpe a je uplne jedno co je na obale napisane.... Citovat
lukasko252 Odesláno 6. prosinec 2010 Odesláno 6. prosinec 2010 jj ja som si priniesol z roboty silikónový ojej a natrel som ním gumu a parádička len akurát ked cez den naprší a dostane sa na gumu voda a v noci zamrzne tak ich trochu prilepí ale dajú sa pekne otvoriť len cítiť že sú zalepené ale inak chválim Citovat
koblih69 Odesláno 6. prosinec 2010 Odesláno 6. prosinec 2010 Radku, jo tohle vypadá dobře, když čtu popis - lihová rozpustná část zajišťuje rozmrazení zámků v zimních podmínkách vlastní speciální mazací složka vytváří po odpaření lihové části jemnou vrstvu mazacího tuku s dobrou adhezí a výbornými kluznými vlastnostmi pro chod zámku v širokém rozmezí pracovních teplot od -50° C do +140° C .... Třeba to WD jsem před lety použil u Vectry do zapalování ( sekalo se ) - super začalo jít hladce.. po cca týdnu začalo skřípání. Když to viděl táta ťukal si na čelo že mě nic nenaučil ( zámečník ) Zámek jsme profoukli na namazali práškovým grafitem a potom šlapal 2 roky až do prodeje auta bez údržby. Stejně tak zámky u popelnic - je to venku, WD po ruce - prostřík jsem to ( to už jsem tátovi nepřiznal ), za chvíli to skřípalo úplně stejně, grafitem je to namazaný 3. zimu a nic to nedělá. Neříkám že je to profi, ale mě se to osvědčilo. U auta to dělám tak, že mastným prstem přejedu klíče z obou stran , \"namočím\" do práškového grafitu a obejdu všechny 4 zámky. Pak otřu klíček znovu obejdu a pak už to nešpiní. Zámky mi naprosto nezamrzají a to se o ně tahle starám max 1x ročně. Ale věřím, že jsou i lepší přípravky, třeba ten od FABu asi logicky ano. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.