Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Chlapi, kde prodávaj 2 výše uvedené výrobky? Źe bych zkusil kvůli tý aplikační houbičce....

Já to koupil tady u nás v autopotřebách, cca 60kč. Vyrábí to firma Moravia-Chem. Zadej si Silicmen nebo cinol a snad najdeš něco poblíž.;) Možná že i drogerka by mohla mít.:myslim

Odesláno

Dovolím si nesouhlasit že WD se hodí do zámků, ne že by to nešlo, ale tak možná v nouzi, do zámků patří práškový grafit. Mastnota váže prach, takže v nouzi ano, ale pak nejlíp vyprat v benzínu a pěkně grafitem. Když to nejde tak aspoň vystříkat vložku tlakovým vzduchem

Pokud nemáte stačí na pilníku obrousit tuhu z tužky.

Jinak zmíněné lahvičky s houbičkou fungují dobře, bežně se prodávají v hypermarketech na benzinkách... Akorát upozorňuju, že když je teplo tak mazání gumy s sebou nese často vrzání při přejezdu nerovnosí. Takže jakmile pominou mrazy zase pěkně otřít. Jinak se na to vždycky používal glycerin a nebo stejně funguje zmíněný silikonový olej ve sprejim, když to nechcete umazat stačí stříknout na hadřík a otřít tím těsnění.

Odesláno

Já používám kosmetický glycerín. Je to absolutně nemrznoucí, nešpinící a dá se šplíchnout i přímo do zámku a celou zimu je klid...

Odesláno

používám tenhle glycerín, moc kosmetickej není, ale funguje to perfektně, no neber to, když toho tu mám na litry :cool:

[upravil dne 6/12/10 21:04 punkac]

post-4540-14109613902626_thumb.jpg

Odesláno

Taky jsem řešil dilema,čím to namazat.Dal jsem na Vaše rady a koupil v lékárně glycerín (50ml za 42Kč) a nemá to chybu.Bylo asi -18 stupňů a dveře jsem otevřel jedním prstem:super.

Odesláno
Dovolím si nesouhlasit že WD se hodí do zámků, ne že by to nešlo, ale tak možná v nouzi, do zámků patří práškový grafit. Mastnota váže prach, takže v nouzi ano, ale pak nejlíp vyprat v benzínu a pěkně grafitem. Když to nejde tak aspoň vystříkat vložku tlakovým vzduchem

Pokud nemáte stačí na pilníku obrousit tuhu z tužky.

Jinak zmíněné lahvičky s houbičkou fungují dobře, bežně se prodávají v hypermarketech na benzinkách... Akorát upozorňuju, že když je teplo tak mazání gumy s sebou nese často vrzání při přejezdu nerovnosí. Takže jakmile pominou mrazy zase pěkně otřít. Jinak se na to vždycky používal glycerin a nebo stejně funguje zmíněný silikonový olej ve sprejim, když to nechcete umazat stačí stříknout na hadřík a otřít tím těsnění.

Jo jenže mastnota taky vytěsnuje vodu, takže zamek nezamrzne, lepší by byl MD sprej, ten už ma molybden prašek v sobě, ale samotnej grafit na zimu moc dobrej není, myslim FAB vyrabi nějaký mazivo s grafitem a nosičem je právě nějaký řídký olejiček

Jo tady je, mrška -

mazadlo-fab-plus-30-ml-1.jpg

[upravil dne 6/12/10 21:30 Radek Hurvajz]

Odesláno

Ja som kedysi davno kupil na pumpe SHELL rozmrazovac zamkov 15 ml mikrospray. Vzdy pred zimou streknem do zamkov auta i domu. Vsetko slape ako ma...

Rozmrazovac budu mat na kazdej pumpe a je uplne jedno co je na obale napisane....

Odesláno

jj ja som si priniesol z roboty silikónový ojej a natrel som ním gumu a parádička len akurát ked cez den naprší a dostane sa na gumu voda a v noci zamrzne tak ich trochu prilepí ale dajú sa pekne otvoriť len cítiť že sú zalepené ale inak chválim

Odesláno

Radku, jo tohle vypadá dobře, když čtu popis - lihová rozpustná část zajišťuje rozmrazení zámků v zimních podmínkách vlastní speciální mazací složka vytváří po odpaření lihové části jemnou vrstvu mazacího tuku s dobrou adhezí a výbornými kluznými vlastnostmi pro chod zámku v širokém rozmezí pracovních teplot od -50° C do +140° C ....

Třeba to WD jsem před lety použil u Vectry do zapalování ( sekalo se ) - super začalo jít hladce.. po cca týdnu začalo skřípání. Když to viděl táta ťukal si na čelo že mě nic nenaučil ( zámečník ) Zámek jsme profoukli na namazali práškovým grafitem a potom šlapal 2 roky až do prodeje auta bez údržby. Stejně tak zámky u popelnic - je to venku, WD po ruce - prostřík jsem to ( to už jsem tátovi nepřiznal :D ), za chvíli to skřípalo úplně stejně, grafitem je to namazaný 3. zimu a nic to nedělá. Neříkám že je to profi, ale mě se to osvědčilo. U auta to dělám tak, že mastným prstem přejedu klíče z obou stran , \"namočím\" do práškového grafitu a obejdu všechny 4 zámky. Pak otřu klíček znovu obejdu a pak už to nešpiní. Zámky mi naprosto nezamrzají a to se o ně tahle starám max 1x ročně.

Ale věřím, že jsou i lepší přípravky, třeba ten od FABu asi logicky ano.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...