Jan 406 1.8i Odesláno 14. prosinec 2004 Odesláno 14. prosinec 2004 chci se zeptat zda si někdo dával namontovat sekvenční vstřikování,jaká je spotřeba oproti benzínu a zda je funkční palubní počítač i na LPG Citovat
Ferry Odesláno 15. prosinec 2004 Odesláno 15. prosinec 2004 Mas asi na mysli SGi zarizeni od firmy AG system ne? Ja osobne mam namontovano zarizeni DGi, presny rozdil mezi nimi neznam. Spotreba u moji 1.8 16V se pohybuje v dlouhodobem prumeru kolem 9.4l, nejmensi kdyz jsem zkousel jet na spotrebu byla 8l a nejvyssi, kdyz jsem po dalnici z Humpolce do Phy mel prumer tak 180km/h byla asi 11.2l. Rozdil ve vykonu na benzin nebo LPG neni vubec patrny, na LPG bych rekl ze motor ma vyrovnanejsi chod a je tissi.Palubni pocitat nemam, takze nemuzu rict, ale myslim ze obe jednotky jak original ridici tak ta od LPG spolu spolupracuji, takze by si data mohly predavat a palubak by mohl fungovat ( nejlepe polozit tento dotaz na strankach www.lpg.cz/ag ) Citovat
Milhaus65 Odesláno 15. prosinec 2004 Odesláno 15. prosinec 2004 Spočítal jsi na kolik to vyjde a kolik ušetříš ? Kolik stojí provoz ? Pokud použiješ nekvalitní LPG, kolik stojí vyčištění vstřikovačů, popřípadě nové ? Dá se napsat spousty stránek pro a hlavně PROTI LPG. To auto vyjelo z továrny na benzin od sání až po výfuk. Peugeot dělá motor na obojí pohon original, a je na něm polovina dílů jiných. [Editován dne 15/12/04 Milhaus65] [Editován dne 15/12/04 Milhaus65] Citovat
Ferry Odesláno 15. prosinec 2004 Odesláno 15. prosinec 2004 naklady na provoz jsem pocital zrovna v sobotu, pri cene 14 Kc/l LPG spotrebe 9.5l vychazi jednoduchym vypoctem km na 1.33 Kc, kdyz vezmu diesla, pri cene nafty 26.50 a spotrebe 6l je to 1.59Kc/km a u benzinu 26.90 a spotebe dejme tomu 9l to je asi 2.42Kc/km. Porizovaci naklady na LPG jsou cca 40 000, takze za cca 40 000 km se ti vrati, to uz zalezi na kazdem jak casto jezdi. Je pravda ze musis platit dvoje emise, jednou za rok zaplatit prezkouseni tesnosti. s STK ted nevim jestli je vyssi cena nebo ne, to bych kecal.Asi rok stare narizeni ministerstva dopravy take pravi ze tlakova nadrz po deseti letech musi byt vymenena z duvodu propadnuti tlakove zkousky ( neni moznost noveho provedeni, musi se menit cela nadrz ) Ke kvalite plynu, pokud beres u cerpacek s pevnymi stojany a znacky jako FLAGA, Kralupol, BP apod, myslim ze problem s cistotou zadnej neni, nedovedu si predstavit, ze by dneska nekdo cepoval LPG z 10kg lahvi pro varice, jako se to delalo v devadesatych letech, kdy tady LPG zacinalo.Vstrikovaci jednotka se navic u tehle systemu plni plynnym LPG, takze pripadne necistoty se do ni nedostanou, ty jsou odfiltrovany ve vyparniku. Problem se vstrikovaci se obcas muze objevit u systemu Vialle, kterym jsou vybaveny asi vsechny 406ky z holandska ( oprava cerpadla pak vyjde asi jako repase naftoveho, s tim ze v CR je opravuje asi jen jedna firma ) To ze peugeot delal 406ky na LPG primo seriove jsem uz taky zjistil, na elcats.ru je katalog dilu na tenhle typ, odlisnosti jsem ale nehledal,takze co je stejneho nebo jineho nevim Jinak moje 406 r.v. 96 s asi 230 tisici km jezdi podle papiru co jsem k ni dostal na LPG od pocatku, byla dotazena z holandska, sam osobne jsem v CR najel na LPG zhruba 35 tis. km za asi 3.5 roku a zadnej problem jak s motorem, tak se zarizenim nemam [Editován dne 15/12/04 Ferry] Citovat
soundlovers Odesláno 15. prosinec 2004 Odesláno 15. prosinec 2004 Mám Peugeota Partnera 1,4i a od léta LPG sekvenční vstřikování Landi Renzo. Tento systém jen kopíruje benzinové vstřiky a přepočítává je na vstřiky plynu-tedy délku vstřiku. pro každý válec je v plastovém sání u hlavy motoru hadička s tryskou která se nezanáší -má velký pruměr. Délku vstřiku řídí vstřikovač něco jako HDI. Celý plyn řídí počítač LPG který si bere signál z délky vstřiku benzínu, teploty motoru, lambda sondy...ŘJ benzínu nepozná že auto jede na LPG tém se předejde možných chyb v ŘJ benzínu u levnějších typů LPG. Najel jsem od léta už 20 tis km. Na mém autě jezdím 300 km za 300Kč je to šupa při ceně LPG 14,50, měním všeny filtry a svíčky a olej vždy po 10 tic km. Jen ten vstřikovač je trošku hlučnější, motor z venku má zvuk jako diesel.....musí se taky po 10 tis km kontrolovat vule hlavně vyfukových vebntilu.....tento lpg je jen prot y kteří hodně jezí, kdo jezdí málo nemá to smysl... Citovat
Ferry Odesláno 15. prosinec 2004 Odesláno 15. prosinec 2004 holandsky AG system ma vlastni ridici jednotku, ktera nejspis vypina originalni jednotku - (po prepnuti z LPG na benzin za jizdy se rozsviti kontrolka diagnostiky, jako pri startovani) soucasne odpojuje i benzinove vstriky, ktere tak nejdou naprazdno, coz myslim ze by jim taky nesvedcilo. Citovat
snowboy Odesláno 19. prosinec 2004 Odesláno 19. prosinec 2004 Kdyz uz se tu probira LPG, resil uz nekdo \"pritvrzeni\" zadni napravy, respektive zadnich pruzin v souvisu s trvalym zatizenim nadrzi na LPG? Auto sedi trochu na zadek a jeste k tomu na stranu Citovat
Ferry Odesláno 19. prosinec 2004 Odesláno 19. prosinec 2004 tak to jsem neresil, mam nadrz take na pravem boku v kufru, ale ze by mi zadek sedel a jeste k tomu na jednu stranu ani u plne nadrze nepozoruju Citovat
snowboy Odesláno 19. prosinec 2004 Odesláno 19. prosinec 2004 Hm, tak to jsi na tom lip. Ja ji mam taky na prave strane a auto sedi vic dozadu a vcera jsem si vsiml, ze i trochu na pravou stranu. Nadrz je plna, mozna proto je to tak videt. Citovat
Péťa Odesláno 19. prosinec 2004 Odesláno 19. prosinec 2004 Schvalne jsem se sel podivat (mam nadrz take na prave strane, momentalne dotankovanou) a nezda se mi auto nejak naklonene. Ale nechapu, proc ta nadrz je na prave strane. Radeji bych ji mel vlevo. Nevite nekdo, co konstruktery vedlo k takovemu kroku. Jestli jen usetreny metr hadice, tak to me stvou. Citovat
Ferry Odesláno 19. prosinec 2004 Odesláno 19. prosinec 2004 Napsán autorem Peta Schvalne jsem se sel podivat (mam nadrz take na prave strane, momentalne dotankovanou) a nezda se mi auto nejak naklonene. Ale nechapu, proc ta nadrz je na prave strane. Radeji bych ji mel vlevo. Nevite nekdo, co konstruktery vedlo k takovemu kroku. Jestli jen usetreny metr hadice, tak to me stvou. no u sedanu se to dava proto, protoze zadni sklapeci sedacky jsou deleny 1/3 a 2/3 takze ty 2/3 vlevo ti pri sklopeni udelaji vetsi diru Nevim teda jak jak jsou deleny sedacky u breaku. Tak si to vysvetluju ja, mozna je v tom jeste neco jineho Citovat
Péťa Odesláno 19. prosinec 2004 Odesláno 19. prosinec 2004 Ja to mam presne obracene, navic po sklopeni sedacek by slo strcit neco dlouheho az dopredu misto spolujezdce. Takhle vzadu vadi ta nadrz. Citovat
Petr X Odesláno 20. prosinec 2004 Odesláno 20. prosinec 2004 U sedanu je nadrz normalne jako treba ve fáčku. Je rovnobezne se sedackama, ne kolmo. A zadek mi nijak nesedi, kdyz mam nadrz plnou, neni to vubec znat. Ferry: taky se mi zda, ze na LPG ten motor jde lip a ma lepsi chod. Asi si to na to trosku zvyklo. Taky mam original holanďana. To ale asi kazdej. Jinak v HK je naka firma Gera (nebo tak nejak), ktera se holandskym plynem primo zabejva. Citovat
Petr X Odesláno 20. prosinec 2004 Odesláno 20. prosinec 2004 Jeste jeden dotaz to FERRY: hele uz jsi premyslel o tom a propocitaval jsi to nejak cenove nebo zjistoval .... mas stejne jako ja r.v. 96, tzn., ze te taky ceka vymena BOMBY. Citovat
Ferry Odesláno 20. prosinec 2004 Odesláno 20. prosinec 2004 to Petr X ja origos holandana Vialle LPi vyhodil, resp uz tam nebylo kdyz jsem auto kupoval, jen nadrz a potrubi k motoru. Ridici jednotka, vyparnik a vstrikovac s tryskama jsou novy DGi od AG systems (trosku odlisnej system, vstrikuje to plynny LPG misto kapalnyho jako Vialle ) a co se tyce nadrze, budu to resit az tak za dva a pul roku, ted v kvetnu jeste technickou udelam a pak mam dva roky na to dat tam novou nadrz, co jsem se tak ptal, tak toroidni by mela vyjit asi na 8tis, tahle klasicka valcova o neco min, asi na 6500 - 7000 Citovat
Petr X Odesláno 20. prosinec 2004 Odesláno 20. prosinec 2004 Napsán autorem Ferry to Petr X ja origos holandana Vialle LPi vyhodil, resp uz tam nebylo kdyz jsem auto kupoval, jen nadrz a potrubi k motoru. Ridici jednotka, vyparnik a vstrikovac s tryskama jsou novy DGi od AG systems (trosku odlisnej system, vstrikuje to plynny LPG misto kapalnyho jako Vialle ) a co se tyce nadrze, budu to resit az tak za dva a pul roku, ted v kvetnu jeste technickou udelam a pak mam dva roky na to dat tam novou nadrz, co jsem se tak ptal, tak toroidni by mela vyjit asi na 8tis, tahle klasicka valcova o neco min, asi na 6500 - 7000 Tak to jo. No tak to jeste jakztakz jde, ja jsem slysel, ze tam bomba vyjde na desitku. Jen doufam, ze nebudu mit na tyhle technicky uz problem, nevim sice, kdy mi presne bomba konci, ale beru to podle roku vyroby auta - na STK musim v breznu a je na dva roky. A kdybych mel bombu jen na rok a neco, doufam, ze bych nemel s technickou problem. To bych uz asi neutah ... mam delat ty brzdy, vyfuk .... no a kupovat k tomu jeste navic bombu ... hm, to by nebylo dobry. Citovat
Ferry Odesláno 21. prosinec 2004 Odesláno 21. prosinec 2004 no pokud chces zjistit mesic a rok vyroby nadrze, staci sundat to hlinikovy vicko na nadrzi a v levym spodnim rohu je vyrazeny.Na technicky si minule na me vymejslel ze na nadrzi musi byt stitek s vyr.cislem a datem vyroby, tak jsem mu to pak nasel prave uvnitr te plynotesne schranky ) ale stejne kecal ze to musi byt na stitku zvenku, mel jsem chut poslat ho do p... :D Citovat
Driver Odesláno 21. prosinec 2004 Odesláno 21. prosinec 2004 to Peta: prosím tě montáž nádrže takhle podélně je schválená nebo je to pouze na tvoje přání a riziko? Já si vzpomínám, že když jsem si nechával před lety montovat plyn do fáčka, tak ještě nebyly schválený toroidní nádrže místo rezervy a bylo mi řečeno, že to je kvůli deformačním zónám do kterých ta nádrž zasahovala. A když se koukám na tu fotku tak máš tu nádrž po celý délce kufru. Citovat
Péťa Odesláno 21. prosinec 2004 Odesláno 21. prosinec 2004 Vzhledem k tomu, že na tu montáž zde veřejně nadávám, tak to na mé přání nebylo Takhle to auto bylo dovezeno z Holandska. LPG mám zapsané v techničáku, tak se domnívám, že to je legální. Na STK jsem s tím zatím nebyl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.