fifi Odesláno 4. květen 2014 Odesláno 4. květen 2014 že mám origo xenóny predpokladám kvôli tomu, že v kabíne nemám manuál nastavovanie svetiel, na zadnej náprave mám na tyči priečneho stabilizátora mechanizmus záťaže nápravy, ostrekovače svetiel ...a pod.... Citovat
fifi Odesláno 4. květen 2014 Odesláno 4. květen 2014 a pri štartovaní sa svetlá sklopia nadol a potom zrovnajú Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Práce na dvě hoďky i s čištěnim. Mám hotovo tak uvidíme večer rozdíl. Jak píše Fifi, tři šrouby a čočka je venku. Pak 4 šroubky na oddělení skleněné čočky od paraboly. Já měl řidičovo skoro jako novou, a u spolujezdce zmatněný. Dost se mi toho podařilo zahchránit Clinem a houbičkama na xicht, ale maličko ve spední části jsem poničil odrážecí vrstvu. Myslim si ale že jsme spíše pomohl než uškodil. Sleněné čočky z obou stran zahnojené. Teď se blejskaj jak psí kulky Takže pokud vám přijde, že to moc nesvítí, určitě bych se nebál se do toho pustit. Citovat
Guest StibTo Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 @Chozeluizskuner no mohl jsi to důkladně nafotit a dát návod se sekce Udělej si sám - určitě by to hodně lidem pomohlo Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Joo to jsem mohl, ale byl jsem fakt zmrzlej. Dělal jsem to před panelákem. Ale nebudu problém dát pár fotek dohoromady. Sice to nebude detajlní, ale na provedení to bude naprosto dostačovat... Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 (upraveno) Pro ty co se nebojí chodit po tmě do lesa Návod na demontáž a čištění parabol u Xenonových světel Co k demontáži a čištění potřebujete? Střední golu s dlouhým nástavcem (k povolení baterie) Torx č: (doplnim) Čistič na okna, já použil Clin s alkoholem Kulaté čistící polštářky na obličej mikrovláknovou utěrku Demontáž čočky s vlastní parabolou: 1. Otevřeme haupnu, necháme uspat auto a odpojíme baterii. Po odpojení jí vyndáme mimo auto a sejmeme gumové krytky u hlavních světlometů. (Je dobré nechat si klíčky v kapse a nenechávat je v autě. Po připojení baterie se může auto zamknout a jste nahraní) 2. pootočením v protisměru hodinových ručiček sejmeme červeno černou krabičku z níž se pootočením sám odpojí kabílek. Dále pootočením ve stejném směru, sejmeme držák výbojky. Přitom již držíme výbojku za pacici a vyndaváme. Na výbojku nijak nesaháme. Pouze na patici. 3. Nyní se dostanem na demontáž čočky s vlastní parabolou. Fotku jsem si vypůjčil od Fifi. Jedná se o tři šroubky, Dva delší (1,3) a jeden kratší (2) Všechny tři nejprve povolíme, poté vytočíme šroubky 1 a 3, jako poslední bych vytočil nejkratší šroubek číslo 2. Za šroubkama 1 a 3 jsou červené gumové podložky. Nemusíte se ale bát, jsou tam chycené celkem pevně. Po poveloní posledního šroubku se celek uvolní a vyjej vytáhnete ven. Montáž je obráceným způsobem s tím rozdílem, že drátek do červeno černé krabičky zastrčíte po zkompletování ( ne před) Demontáž a čištění čočky + paraboly: Myslím si, že to je celkem intuitivní, ale popíšu jak jsem to dělal já.. Celek postavíte na dirku pro výbojku a odšroubujete 4 šroubky. Tím se vám uvolní vrchní část s čočkou a pod ním je mechanismus (nepochopil jsem k čemu. Na pravostranné a levostranné řízení to určitě není) Nyní sejmete část s čočkou a mikrovláknovou utěrkou vyčistíte. já na to žádnej přípravek nepoužil, pač mi přijde že po použití přípravku se sklo rádo mlží. Pouze jsem zadýchal a hezky z obou stran přetřel. Co se týká paraboly, to je trošku horší. Já se nebál a použil na kulaté "xichtočističe" Clin s alkoholem a opatrně otřel. na fotkách je vidět kolik bordelu jsem z parabol setřel. Zde je vidět zasviněná čočka: Tady je již očištěno a složíno: No a tady je bordel z parabol: Upraveno 27. prosinec 2016 uživatelem Chozeluizskuner Citovat
Guest StibTo Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Super !!! Xenony sice nemám, ale u halogenů by přetření čočky taky asi tu a tam neškodilo (jednou za pár let) Citovat
Agrafik Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Dobrá práce . Takovou špínu jsem naposledy vytřel z výfuku . Citovat
oddie Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Kdo nemá xenony, může mi přijít vyčistit ty moje Citovat
Přema Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 To já udělal trošku jinak abych nemusel vyndávat světla bo u coupe a natáčecích čočkách je to trocha jinak......vyndal sem výbojku a dírou sem prostrčil tvrdý drát na konci upevněnou papírovou utěrkou ...... krásně vyčištěny čočky zevnitř ..... no ale bohužel paraboly takhle samozřejmě nešli ale měl sem na čočkách takový film bordela...... trochu to pomohlo. Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Konečně zas vidim stíny aut jedoucích předemnou Jen budu asi muset ke zdi a seštelovat, přijde mi, že svitim moc vysoko. Ale pecka. Sem rád, že jsem se k tomu dokopal Citovat
Guest StibTo Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Fakt to tak hodně pomohlo ? Nebo je to placebo ? Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Co jsemnto byl projet po městě i mimo město, tak až na jedno auto s LEDkama jsem přesvítil každého. Mám tam cool blue osramky.. Určitě to svítí líp než předtím. Placebo to být nemůže, když vim kolik špíny jsem setřel. Zejtra je vyšteluju tak třeba to bude ještě lepší. Citovat
Péťa Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Možný to je Já když kluci začnou narážet do zdí apod., tak jim vyčistím brýle a hned najdou i dveře Citovat
Guest StibTo Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 njn chtělo by to foto před a po, stejný místo, stejná hodina, stejnej sklon světel a všechno ale tak já ti to věřím ... Citovat
Guest Chozeluizskuner Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Tak pardon že jsem to zhodnotil. Kažkdý den jezdím ve tmě, tak vím, jak mi to svítilo. Světla mají nasvícených skoro 280k KM. Tak ať si z toho každý odnese co chce... Hoj Citovat
Přema Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Hned se neurážej ...... jen prostě vím jak 407my svítí....... na pikaču Citovat
Guest StibTo Odesláno 27. prosinec 2016 Odesláno 27. prosinec 2016 Lopaty a to jezdíte s xenonama co mám řikat já s halogenama Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.