bure Odesláno 7. prosinec 2010 Odesláno 7. prosinec 2010 nedavno jsem daval nove kotouce-desky vpred i vzad od Roadhause, tak az to sjedu tak pisnu jak dlouho to vydrzelo urco kotouce nikde nestacet bo i kdyz bude prace kvalitne provedena tak kotouc bude stejne po cele brzdici plose slabsi coz snizuje jeho tuhost a (nejen)pri prudkem brzdeni by se mohl zkroutit nebo prasknout, nicmene pokud clovek brzdi lehkou nohou, resp. na to pamatuje, tak se s tim da jeste chvilku jezdit, ale podle me je to biohazard a rozhodne bych to nedoporucoval Citovat
koblih69 Odesláno 7. prosinec 2010 Odesláno 7. prosinec 2010 Není, hladina je sdružená s ruční brzdou. Ty senzory opotřebení jsou navázaný na brzdovej spínač. Proto až při brždění. Citovat
Vítek1 Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 taky se chystam na brzdy s nejvetsi pravdepodobnosti budu davat ATE ale nevim jestli mam dat obyc kotouc nebo Power Disc ATE u toho se trosku bojim vetsiho sjizdeni desek. ma s tim nekdo zkusenosti? Citovat
Osvi Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 Vítek1: Já jsem koupil auto a najezdil 65 000 km a na přední brzdy ani nesáhnul, myslím si, že bych na stávajících destičkách ještě možná 10 000 km, obložení ještě nějaké bylo + určitě bylo ještě něco na brzdách ježděno, než jsem koupil.... Takže suma sumárum na standarních kotoučích a destičkách lze bez nějakých větších problémů najet kolem 90 000 km. Nyní jsem dával ATE Power Disc a ATE destičky, takže jsem zvědavej kolik vydrží... I kdyby destičky vydržely 60 000 km, tak budu spokojenej, ale podle mě vydrží ještě déle. Když to budu s Power Disc o něco lépe brzdit, tak mi asi nebude vadit, že vydrží desky o malinko méně.. Citovat
Osvi Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 Jinak, pokud budeš chtít brzdy za super prachy, tak kontaktuj člena godzila.01, ten tě určitě sežene co potřebuješ a hlavně za dobrou cenu. Sám jsem od něj bral ATE Power disc a desky ATE... Citovat
Vítek1 Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 jojo vim akorat ja mam v arealu mechosa co je ate partnerem a da me takove ceny ze to nema cenu resit Citovat
ozzy56 Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 kupte kotouče i desky jedné značky, zda Ferodo,Ate,Trw atd. je myslím jedno, v přibližně stejné cenové relaci je i stejná kvalita:myslim a godzila01 má dobré ceny i seriozní jednání, za sebe vřele doporučuju Citovat
godzila.01 Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 Schválně mi pak napiš za kolik ti ty brzdy dali.... Jinak ATE sou v klidu, ale já radši preferuju kombinaci kotoučů ZIMMERMANN a desek FERODO, je to vyzkoušný a funguje to skvěle a drží to dlouho.... Citovat
Vítek1 Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 jeste jsem prave premyslel ze by se daly kotouce ate power a k tomu nejake tvrdsi feroda ale fakt nevim Citovat
godzila.01 Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 K atečkám bych feroda necpal.... Citovat
koblih69 Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 jeste jsem prave premyslel ze by se daly kotouce ate power a k tomu nejake tvrdsi feroda ale fakt nevim Pokud máš na mysli ty frézované Ate pro lepší odvod tepla, tak nedoporučuju tvrdé destičky, je to hlučné. Nijak extrémně, ale hlavně při razantnější brždění z velké rychlosti to trochu hučí. Doporučuju buď zase Ate a nebo pokud Ferodo tak Termo Quiet Citovat
Vítek1 Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 jo jsou to takove ty drazkovane prej to hezky sjede z desky tu spaleninu ale zase rychleji mizi tak porad nevim Citovat
Osvi Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 Jinak bacha na kvalitu torxu T55 při povolování brzdiče. Měl jsem půjčenou sadu a torx se rozloupnul jak ořech!!! Takže jsem narychlo musel shánět jiný, poněvadž jsem měl auto v garáži na heveru a potřeboval jsem to dodělat.... Nakonec se vše povedlo dodělat. Pokud však není kvalitní vercajch, tak je problém to vyměnit. Šrouby brzdiče byly asi zalepeny barvou a držely jako sv...ě. Pravděpodobně tam ještě byly původní kotouče. Ještě až bude lepší počasí, budu muset opravit kablík ke kontaktům destiček, poněvadž jeden je nalomenej a odizolovanej a kostří se to přes vlhkost a svítí mi kontrolka opotřebení, ale to už je detail. Jinak na původních kotoučích jsem měl zvenku tak velkou hranku, že mi tato hranka přebrousila plastík s drátkem, který vede s destičky Citovat
koblih69 Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 jo jsou to takove ty drazkovane prej to hezky sjede z desky tu spaleninu ale zase rychleji mizi tak porad nevim No já mám drážkovaný a ještě vrtaný a že by mizely desky rychleji nepozoruju, ale pravdou je, že moc nebrzdím Citovat
godzila.01 Odesláno 9. prosinec 2010 Odesláno 9. prosinec 2010 No jestli máš vrtaný a moc s nima nebrzdíš, tak je snad ani nezahřeješ na provozní teplotu.... Já už si je na auto dávat nebudu, protože když jsem to nehonil a hodně nebrzdil tak vždycky zchladly a pak to brzdilo na prd.... Když se to ohřálo na provozní teplotu tak to bylo špičkový, ale chvilku to trvá, do města kde většinou jezdím vyloženě nepraktický.... Citovat
koblih69 Odesláno 11. prosinec 2010 Odesláno 11. prosinec 2010 Nepleťme prosím vrtaný nebo drážkovaný kotouče ze standardního materiálu se závodními. Tohle brzdí úplně normálně a i studený a zásadní výhoda je, že tolik nevadnou při delším brždění - ( lépe odvádějí teplo ) a za mokra odvádějí vodu. Mimochodem doporučuju vyzkoušet i studený závodní. To že se říká, že to za studena nebrzdí, znamená, že to brzdí i za studena o hromadu líp než obyč., ale když se to zahřeje tak je to teprve síla. Je to stejná diskuse jako když obuješ měkký slick na motorku - taky se musí napřed zahřát... ale ve skutečnosti i studený drží na standardním asfaltu daleko líp než klasická běžná pneu. A když se zahřeje tak tě samozřejmě pustí navíc i tam kam normální guma nikdy. Citovat
comm Odesláno 11. prosinec 2010 Odesláno 11. prosinec 2010 Ja testujem brzdove oblozenie a kotuce staline. Je to sice na zadnej naprave ale musim povedat ze na moje prekvapenie tam su uz druhym rokom a km cca som spravil cez 50tis.km Citovat
Pefox Odesláno 1. duben 2011 Odesláno 1. duben 2011 Chcem sa stýtať, či má niekto skúsenosti s kotúčmi Starline. Riešim,teraz výmenu a neviem či dať niečo drahšie, alebo stačí Starline. Citovat
koblih69 Odesláno 1. duben 2011 Odesláno 1. duben 2011 Pokud uvažuješ o Starline na 406 tak je to fakt napováženou. Je to těžký auto a brzdy samotný jsou i s kvalitní značkou hodně průměrný. Za velmi zajímavé ceny koupíš třeba Bosch a pod. A ani velmi dobrá kvalita jako Ferodo, Ate... není nedostupná. Jinak ze zkušenosti jenom poznámka - starline nejen že nebrzdí, ale hlavně vydržely ani ne třetinu co třeba ATE, takže pokud jsi tak bohatý, že můžeš kupovat levné věci tak budiž. Já jednoznačně nedoporučuju. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.