CZenda Odesláno 12. listopad 2010 Odesláno 12. listopad 2010 Zdar Pežoťáci, koupil jsem 406 s dodělávaným tempomatem. Byl dotaženej z venku a belgičan si s tim chtěl asi pohrát, nicméně je zde použita neoriginální páčka a chybí spouštěč tempomatu. na fotkách je vidět pojistkovka, kabely a páčka. Je možný takový tempomat rozhýbat, nebo to byl jen špatný pokus? Docela mě zaráží ta změť kabelů navíc. Už jste někdo něco takového viděl? A ještě se chci zeptat, jestli se pojistková skříň plní pojistkama i pro zařízení, který v autě nejsou(mam ji plnou, a podle manualu mi tvarově nějak nesedí). Nevím jestli to s tím hrabáním někdo nepřehnal, protože mi nejde signalizace zap. světel, siréna(alarmová) a central STOP kontrolka - co jsem zatim zjistil Díky za reakce Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. listopad 2010 Odesláno 12. listopad 2010 meloby to byt po nastartovani furt on , tzn , az pojedes dej 4kvalt nebo 5 kvalt jed vic jak 50 a dej packu na dve vteriny nahoru a pust plynovej pedal , melo byto jet , mozna jeste hod foto motoroveho prostoru , mela by tam byt vakuova pumpa s lankem pro ovladani klapky . Citovat
CZenda Odesláno 13. listopad 2010 Autor Odesláno 13. listopad 2010 meloby to byt po nastartovani furt on , tzn , az pojedes dej 4kvalt nebo 5 kvalt jed vic jak 50 a dej packu na dve vteriny nahoru a pust plynovej pedal , melo byto jet , mozna jeste hod foto motoroveho prostoru , mela by tam byt vakuova pumpa s lankem pro ovladani klapky . A neni u tohodle modelu elektronickej plyn a pumpa se nedava? Někde sem četl, že pro modely po faceliftu neni vakuovka potřeba. Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. listopad 2010 Odesláno 13. listopad 2010 äle az pro model s muxem , to ty nemaš viz kulate pačky Citovat
mark001 Odesláno 15. listopad 2010 Odesláno 15. listopad 2010 Pe.Tr : Pri tychto modeloch uz bol el. plyn , tam sa uz pumpa nedavala. Citovat
CZenda Odesláno 15. listopad 2010 Autor Odesláno 15. listopad 2010 Auto zatím moc neznám, dle TP je to 2/2000, je to ten drivejsi model bez FAPu. Plyn je lankový (asi), a lankem ovládá elektroniku, možná plácám, ale myslim si, že kdyby nebyl elektronický, tak vede lanko až k čerpadlu, tady končí u baterie(viz.obrázek). Citovat
Benžík Odesláno 15. listopad 2010 Odesláno 15. listopad 2010 To lanko s potenciometrem je to u abs, ještě to vyfot z druhý strany (jako od toho červenýho čudlíku) at je vidět, jetli je tam to vakuový táhlo. Citovat
CZenda Odesláno 15. listopad 2010 Autor Odesláno 15. listopad 2010 To lanko s potenciometrem je to u abs, ještě to vyfot z druhý strany (jako od toho červenýho čudlíku) at je vidět, jetli je tam to vakuový táhlo. Auto je na dílně, fotku dám hned jak se k němu dostanu. Ale i přes to... neměl tento model tempomat bez vakuovy pumpy? Citovat
Benžík Odesláno 15. listopad 2010 Odesláno 15. listopad 2010 Originál je bez. Univerzální tempomaty se prodávají s vakuovkou. Některý to mají elektromechanický, ale pořád to tahá za to lanko plynu. Taky ta vakuovka může být umístěná u pedálu plynu, takže u motoru nebude vidět. [upravil dne 15/11/10 18:35 Benžík] Citovat
CZenda Odesláno 18. listopad 2010 Autor Odesláno 18. listopad 2010 Tak jsem to konečně nafotil a malinko jsem to prošel. Jsem z toho zmatenější než před tím. Takže: Mám P406, 2.0HDi, 80kW, 2/2000 - asi bez multiplexu (kulaté páčky - viz. Pe.Tr) Na spojkovém pedálu mám spínače(nevím jestli spínací nebo rozpínací - ale myslím že rozpínací) Na brzdovém pedálu mám taky dva spínače Vlevo od diagnostického konektoru mám záslepku a pod ní přípravu na spouštěč tempomatu - vč. kabelů A volný konektor pro připojení páčky tempomatu pod volantem Dále mám nejspíš universální tempomat: Atypická ovládací páčka Bez spouštěče(zap./vyp.) - z poj. skříně je to napájeno z kabelu který vede nejspíš ke spínačce K potenciometru plynu (jestli se to tak jmenuje) u baterie vedou dva bovdeny (lanka) U řídící jednotky v levo (u nádobky na kapaliny - servo, chlazení) v tom kastlíku je asi ŘJ na tempomat a vakuová pumpa Vše je spojeno s hlavní řídící jednotkou dosti podivně (izolepa a pájka) Spínače na brzdovém pedálu Spínač na spojkovém pedálu Druhý spínač na spojkovém pedálu Konektory k páčce tempomatu Potenciometr plynu - dvě lanka ŘJ - v levo (u nádobky na kapaliny - servo, chlazení) Asi řídící jednotka tempomatu Páčka tempomatu z vnitřní strany Čtu vlákna zde už asi týden a podle toho co se píše, tak bych mohl rozchodit originální tempomat, montáží originální páčky a povolením v BSI a vakuový universální tempomat se používá u starého modelu a u benzínových motorů čili teď jsem z toho volaký zmetěným protože nevím co a jak. Tempomat, který tam mám teď bohužel nefunguje. V elektrice je poněkud chaos, což se možná podepsalo na dalších systémech(el. zařízeních), např. nesvítí centrální STOP kontrolka při žhavení a nejde signalizace rozsvícených světel. Kdo se v mém výkladu vyzná, ať si zatleská, kdo mi dokáže poradit (okrem servisu Peugeot - tak to vše vzniklo), tak má moje veliké uznání Díky za tipy Citovat
Pe.Tr Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 ja s v tom vyznam , je to jak sem rikal , pocitam ze pvodni majitel se o dodelani origo tempomat uz pokousel a vyhorel na spatnem softvaru rj jednotky motoru , coz se u techto typu stavalo bezne, mozna byti pomohlo schema uni vakuoveho tempomatu , hledej na webu schema k AP 300 Citovat
Pe.Tr Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 abrakadabra http://www.9000.cz/pdf/ap-300.pdf Citovat
Ferry Odesláno 18. listopad 2010 Odesláno 18. listopad 2010 ta hneda krabicka, u RJ motoru, o ktery si myslis, ze je od tempomatu, tak to je origo tzv. dvojite rele, spina mimojine napr. palivovou pumpu a dalsi veci, je rizene od RJ motoru, neni to zadny dobastl jen mimo tema, koukam, dle fotky c.3, ze mas moznost jednoducheho dodelani denniho sviceni viz http://www.peugeot-club.com/index.php?co=novinky/clanek.php&id=299 Citovat
CZenda Odesláno 18. listopad 2010 Autor Odesláno 18. listopad 2010 ta hneda krabicka, u RJ motoru, o ktery si myslis, ze je od tempomatu, tak to je origo tzv. dvojite rele, spina mimojine napr. palivovou pumpu a dalsi veci, je rizene od RJ motoru, neni to zadny dobastl jen mimo tema, koukam, dle fotky c.3, ze mas moznost jednoducheho dodelani denniho sviceni viz http://www.peugeot-club.com/index.php?co=novinky/clanek.php&id=299 JJ, je spousta věcí, které bych chtěl na autě dodělat, jen vědět jak na to. S tím aut. rozsvěcováním to vím, jen sehnat levná relátka a šup tam s nima. Mě spíš trápí ta pobóchaná elektrika. Nemas někde fotku otevřeného kastlíkui ŘJ, jak by to tam mělo být poskládané? Mě se zdá, že něco tam je navíc a něco chybí, to dvojité relé, tam tak divně plandá a kabely k němu, jsou stejné, jako ty co se motají okolo toho tempomatu. Citovat
Stoat Odesláno 9. červenec 2011 Odesláno 9. červenec 2011 Ahoj, řekl bych, že mám v autě ten samý tempomat co CZenda viz foto. Nevíte náhodou někdo zda se na to dají sehnat náhr díly? Odešel mi spínač u volantu a nikde na netu jsem to nenašel. Jednotka u motoru je od firmy VDO. Díky Citovat
zdenek2.0 16v Odesláno 24. únor 2015 Odesláno 24. únor 2015 (upraveno) Ahoj,nevite nekdo kam patri hadicka z pumpy tempomatu? Tempomat prestal fungovat a nasel jsem jak vede od pumpy hadicka k motoru ktera je odpojena. Mam 406 coupe r.v.1999 Diky za radu. Upraveno 24. únor 2015 uživatelem zdenek2.0 16v Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.