Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

čau,potřebuji vypálit určitou věc na dvd,soubor má ale 7,18GB.

Nikdy jsem dvouvrstvé dvd nevypaloval tak mám pár otázek.

1.Dvouvrstvé se označuje Verbatim dvd-R DL a dvd+R DL,které je lepší to s plusem nebo s mínusem?

2.Kdybych ten soubor převedl na normální dvd 4,7GB zhoršila se se kvalita videa a zvuku o moc kdyby se to zmenšilo.

3.To dvojvrstvé dvd přehraje každý dvd přehrávač?Nebo jen nějaký?

4.Kolik stojí 1dvojvrstvé dvd i s tou krabičkou (obalem)díkec:)

Odesláno

1. to je v podstate jedno

2. dvdshrink sa vola program s ktorym odstranis menu toho DVD, pripadne nejake bonusy a nepotrebne zvukove stopy

3. 2vrstvove prehraje kazdy

4. neviem ale podstatne viac ako 1 vrstvove

Odesláno

1) platívalo, že mínus formát si lépe rozumněl se staršími přehrávači

2) pokud vyházíš menu, přídavky a nepoužívané zvukové stopy + titulky tak u většiny filmů rozdíl ani nepoznáš. Já používám pro přepočet CloneDVD

3) dneska už asi skoro každý

4) okolo 30-35,-

Závěr - přesypej to na normální DVD rozdíl bude minimální a cena do 10,-

Odesláno

Ja by som to napalil tak ako to je...

Kompresovat video aby sa stratila kvalita by som nerobil.

Ano, vyhadzat menu a titulky a tak to sa da ale nedosiahnes tym pozadovane zmensenie aby to voslo na 4,7 DVD.

Cena je tak 1-2 E a ak chces mat kvalitny film si nemyslim ze to je hrozna cena.

Odesláno

No já těch DVD převedl odhadem 150 a znatelný pokles kvality ( viditelný na 107 plasmě ) byl tak u 10 DVD, Je potřeba si uvědomit, že přídavné upoutávky... nezřídka přidají cca 20 minut, pokud je tam 5 zvuků d DTS tak je to taky slušná kopice... výsledná změna kvality pak bývá o 0 - 20% a to se u solidně fungujícího SW na přepočet skoro nedá poznat....

Upozorňuju, že jsem na kvalitu hodně choulostivý a v podstatě odmítám koukat na DIVx filmy protože to na obraze okamžitě poznám a pokud mají po 2,5 GB tak je to pro většinou nekoukatelné ani malé natož na velké TV.

Odesláno

Ja nehovorim o tom ci to poznat je alebo nie je.

Ale o tom ze v DVD shrinku ked tak 100% kompresiu nie menej ;)

Ak to vtedy vojde na jedno DVD a teda bez kompresie pri zachovani tej istej kvality iba vyhadzanim nepotrebneho, tak ziadny problem :papa

Odesláno

asi koupím teda to dvojvrstvé dvd je to pár korun těch 30-40 kč.A jestli to přehraje každý dvd přehrávač tak je to v poho,jsem měl největší strach že to nepojede.

Odesláno

Já bych to prostě v programu osekal (o nepotřebné zvuky a případě zhoršil kvalitu). Já bych v tom neviděl takový problém, pokud nejsi vysazený na super kvalitu a nepřehráváš to velké TV.

Odesláno

Můj poznatek je, že spousta DVDček je osmičkových uděláno uměle:myslim Jen proto, aby to jen tak někdo neuměl přepálit, resp aby to nacpal na velký dvd. Jinak já používám FABPlatinum a pohoda ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...