Ivouš Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 čau,potřebuji vypálit určitou věc na dvd,soubor má ale 7,18GB. Nikdy jsem dvouvrstvé dvd nevypaloval tak mám pár otázek. 1.Dvouvrstvé se označuje Verbatim dvd-R DL a dvd+R DL,které je lepší to s plusem nebo s mínusem? 2.Kdybych ten soubor převedl na normální dvd 4,7GB zhoršila se se kvalita videa a zvuku o moc kdyby se to zmenšilo. 3.To dvojvrstvé dvd přehraje každý dvd přehrávač?Nebo jen nějaký? 4.Kolik stojí 1dvojvrstvé dvd i s tou krabičkou (obalem)díkec:) Citovat
shark734 Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 1. to je v podstate jedno 2. dvdshrink sa vola program s ktorym odstranis menu toho DVD, pripadne nejake bonusy a nepotrebne zvukove stopy 3. 2vrstvove prehraje kazdy 4. neviem ale podstatne viac ako 1 vrstvove Citovat
koblih69 Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 1) platívalo, že mínus formát si lépe rozumněl se staršími přehrávači 2) pokud vyházíš menu, přídavky a nepoužívané zvukové stopy + titulky tak u většiny filmů rozdíl ani nepoznáš. Já používám pro přepočet CloneDVD 3) dneska už asi skoro každý 4) okolo 30-35,- Závěr - přesypej to na normální DVD rozdíl bude minimální a cena do 10,- Citovat
Y2K Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Ja by som to napalil tak ako to je... Kompresovat video aby sa stratila kvalita by som nerobil. Ano, vyhadzat menu a titulky a tak to sa da ale nedosiahnes tym pozadovane zmensenie aby to voslo na 4,7 DVD. Cena je tak 1-2 E a ak chces mat kvalitny film si nemyslim ze to je hrozna cena. Citovat
shark734 Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 no neviem, ale ked som vyhadzal z 2vrstvoveho DVD nepotrebne zvukove stopy a menu tak sa mi to vzdy zmestilo na 1vrstvove a ziadna strata kvality sa nekonala Citovat
Y2K Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 tak to je zrejme nahoda...neviem Ja vacsinou ak mam film tak ten ma tak 6GB a ostatne su pre zvuk, zvukove stopy maju vacsinou tak 0,5 GB Citovat
koblih69 Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 No já těch DVD převedl odhadem 150 a znatelný pokles kvality ( viditelný na 107 plasmě ) byl tak u 10 DVD, Je potřeba si uvědomit, že přídavné upoutávky... nezřídka přidají cca 20 minut, pokud je tam 5 zvuků d DTS tak je to taky slušná kopice... výsledná změna kvality pak bývá o 0 - 20% a to se u solidně fungujícího SW na přepočet skoro nedá poznat.... Upozorňuju, že jsem na kvalitu hodně choulostivý a v podstatě odmítám koukat na DIVx filmy protože to na obraze okamžitě poznám a pokud mají po 2,5 GB tak je to pro většinou nekoukatelné ani malé natož na velké TV. Citovat
Y2K Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Ja nehovorim o tom ci to poznat je alebo nie je. Ale o tom ze v DVD shrinku ked tak 100% kompresiu nie menej Ak to vtedy vojde na jedno DVD a teda bez kompresie pri zachovani tej istej kvality iba vyhadzanim nepotrebneho, tak ziadny problem Citovat
Ivouš Odesláno 9. listopad 2010 Autor Odesláno 9. listopad 2010 asi koupím teda to dvojvrstvé dvd je to pár korun těch 30-40 kč.A jestli to přehraje každý dvd přehrávač tak je to v poho,jsem měl největší strach že to nepojede. Citovat
Y2K Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Starsie mali problem pri palenych, kamos ma take co lisovane dvojvrstvove prehra bez problemov ale napalene uz nie Citovat
MilanF1 Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Já bych to prostě v programu osekal (o nepotřebné zvuky a případě zhoršil kvalitu). Já bych v tom neviděl takový problém, pokud nejsi vysazený na super kvalitu a nepřehráváš to velké TV. Citovat
MJSytic Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Můj poznatek je, že spousta DVDček je osmičkových uděláno uměle:myslim Jen proto, aby to jen tak někdo neuměl přepálit, resp aby to nacpal na velký dvd. Jinak já používám FABPlatinum a pohoda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.