Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

anomalia ABS, airbag, budíky KO - vyriešené

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu. Môj pežotík sa ma rozhodol po dlhšom čase potrápiť. Ráno po naštartovaní po pár sekundách ma ma čakala hláška chyba ABS, nasledovaná hláškou chyba airbagov a tuším ešte aj hláškou porucha brzd a súčastne klesnú ručičky na nulu. Kedže to neskôr prestalo, vrátil som sa ešte domov a všetko vyzeralo OK. Nasledujúce ráno sa počítač úplne zbláznil, dokonca sa rozsvietilo aj ESP ktoré tam nikdy nebolo a onedlho batéria KO. Batériu som znova nabil, už je v poriadku (2 ročná) vybila sa cez noc predpokladám v dôsledku poruchy. Po pripojení som znova na začiatku, pár sukúnd po naštartovaní Porucha ABS, airbagy, brzdy, ťahometer mrtvy a dkonca nepočíta ani km, skúšal som 10km v núdzovom režime. A samozrejme že bliká aj STOP

[upravil dne 2/11/10 19:18 307rg]

[upravil dne 5/11/10 22:17 307rg]

[upravil dne 16/11/10 21:44 307rg]

[upravil dne 17/11/10 11:47 307rg]

Odesláno

Jakej máš rok výroby? Starší ročníky měly problém s ABS jednotkou (několik jich i shořelo). Nějak do ní zatékalo, tak to řešili v peugeotu svolávačkou a na jenotku ABS dávaly takový igelitový futrály.

Projeď si ukostření jestli někde není přechoďák a koukni na kabel ke statéru, jestli něco neni zaoxidovaný.

Těžko říct jestli by se to přes diagnostiku dalo dohledat. :myslim

Mě třeba zateklo do kufru k měniči a přes konektor to vyskratovalo tak, že přestaly fungovat budíky, rádio, pípalo ABS, snulovaly se komplet kilometry a po vytažení klíče displeje vesele svítili dál. Naštěstí jsem na to přišel rychle a jsem rád, že to ještě není multiplex takže auto normálně jelo i když palubka svítila jak vánoční stromeček.

[upravil dne 2/11/10 22:10 Dave_k]

Odesláno

Ďakujem za rady. Je to 2002, už som to dopísal aj do popisu. Zvolávačku (yen) mám spravenú a je tam aj ten prídavný počítač ABS aj špeciálne ošetrená kostra zaliata v šedej hmote, pre istotu.

Všetko fungovalo bez zaváhania až do minulého týždňa, dokonca som práve dokončil dvojdňovú cestu cca 2600km s plne naloženým autom a malými prestávkami takmer nonstop a žiadny problém sa neobjavil. Až nasledujúce ráno.

Na kontrolu ukostrenia sa ešte chystám no nie som si istý či s mojím vybavením (multimeter zo supermarketu) aj na niečo prídem.

Za pokus to ale stojí.

Problém je tiež v tom, že najbližší Peugeot servis je cca 40 km a váham či tam dorazím po vlastnej osi.

Odesláno

Vďaka za zaujímavý tip, alternátor by ma asi nenapadol ale všetko by sedelo, aj to, že sa to objavilo po dlhšej ceste alebo že sa vybila baterka. Nebudem to radšej ďalej dopredu rozoberať, určite to bude prvá vec ktorú skontrolujem keď na neho nabehnem, zatiaľ som si nenašiel čas.

Určite dám vedieť ako som dopadol.

Odesláno

Taky jsem tkový problém řešil, dostala se ta slaná ****** ze silnice do konektoru ABS a nějaký kontakty v konektoru to časem sežralo. :grr:grr:grr Nechal jsem to opravit - viz mé příspěvky. Nakonec jem musel vyměnit celou řídící jednotku ABS ajeto. :D:D:D

Odesláno

Tiež prispejem svojou troškou. S podobnými príznakmi som zápasil vyše roka plus občas mi náhodne odišiel posilňovač riadenia a neskôr sa pridal aj ventilátor kúrenia. Ako som nedávno písal v inej téme, bola to vadná poistková skinka (v motorovom priestore). Po jej výmene (100€ zánovná) už je všetko v poriadku.

Odesláno

Včera večer som auto musel preparkovať, pripojím batériu a svetlá svietia akoby sa zbláznili. Hned som odmeral napätie: 17,5V bez plynu! Dnes som vybral alternátor a odniesol do servisu. V utorok by som mal vedieť čo s ním. Potom ešte namontovať, vyskúšať a budem vedieť ako na tom som.:papa

• O 2 týdny později...
Odesláno

Pre úplnosť dodávam, že sa potvrdil problém s alternátorom. Hneď ako mi volali zo servisu, že je spravený som ho namontoval, pripojil batériu, naštartoval a všetko ok:) Našťastie nič neodišlo, auto používam asi týždeň a všetko je zatiaľ v poriadku.

Je to fajn, že auto je dosť inteligentné aby odpojilo všetko ohrozené akurát mi vŕta v hlave prečo počítač za pár tisíc nemôže jednoducho zahlásiť \"problém napätia\" čo dokážu blbé palubné voltmetre za stovku:D, a namiesto kontrólky dobíjania sa rozsvietia úplne všetky.

Tak ešte raz ďakujem za dobré tipy, ktoré nasmerovali moje pátranie správnym smerom:papa

Odesláno

A ešte som zabudol: alternátor- výmena regulátor + ložiská (zdali sa mi v pohode ale po odporúčaní v servise, že sú už trocha hlučnejšie, som súhlasil s výmenou za nové, pre istotu) 70 €. Mostík bol OK.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...