Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já šel teda do Navigonu 7310 a nemůžu si ho vynachválit.

Dá se stáhnout spousty doplňků zdarma jako bezpečné parkování, radary celé Evropy, průvodce po památkách, 3D města, kempy, restaurace, ADAC, Michelin průvodce atd. atd.

Mapy jsou v 3D a součástí navigace je varování překročení rychlosti, nebezpečné zatáčky, blížící se radar a mnoho dalšího. Snad jedinou slabinou je delší přepočet trasy (někdy až 20s).

navigon-6310-eu.jpg

Odesláno

JJ tahle už to umí ... 7310 je vlastně softvarově upgradovaná 7210, kterou jsem koupil původně. Asi bych to neměl psát, ale vše se dá stáhnout z NETu, včetně map.

[upravil dne 1/11/10 20:38 matii]

Odesláno

Já mám 5800 s Nokia navigací.

Pokud chci zadat přímo souřadnice, tak musím pomocí aplikace Umístění vytvořit bod a s tím už se dá pracovat.

Nevýhodou je nutnost připojení k internetu (v zahraničí nemyslitelný).

Odesláno

Navigon je hodně rozšířenej v Německu, takže mají i spoustu hlasů, včeštině je jen Bára, ale má docela příjemnej nevtíravej hlas. Občas se s ní i bavím, aspoň si nepřipadám v autě sám :)

No já parkoval v Římě na P+R a bez navigace bych tam bloudil ještě dneska.

[upravil dne 1/11/10 20:41 matii]

Odesláno

Já mám TomTom Go 730 Traffic a jsem taktéž spokojená. Jen mi to docela dlouho hledá satelit, ačkoliv třeba kolegovi, co má tu samou navigaci, to naběhne hned.. Zatím mě to navedlo vždy tam, kam jsem chtěla. Stahuji si opravy map, ovšem doteď jsem moc nepochopila smysl, resp.co všechno tyhle balíčky opravují.. jezdím po novém Pražském okruhu a ačkoliv jsem relativně nedávno aktualizovala, v mapách se mi to zatím neprojevilo..

Odesláno

Ta doba nabíhání také záleží na tom, jak dlouho byla navigace vypnutá. Pokud déle jak týden neběžela, trvá to delší dobu. Nevím proč, ale píše se to v manuálu.

Ty změny záleží na tom, jakou má ten který systém podporu v dané zemi a jak pružný má tým, který to tam zadává. Navigon má funkci, že můžeš nový kruhák, silnici atd. zadat sama. Sice se tam neobjeví, ale po připojení k NETu se info odešle na centrálu a pak už záleží na pracovitosti (lenosti) daného mapovacího týmu.

[upravil dne 1/11/10 20:47 matii]

Odesláno
Já mám 5800 s Nokia navigací.

Pokud chci zadat přímo souřadnice, tak musím pomocí aplikace Umístění vytvořit bod a s tím už se dá pracovat.

Nevýhodou je nutnost připojení k internetu (v zahraničí nemyslitelný).

pockej na nokiich nefunguje navigace offline

Odesláno

Nejdřív mrknu na Mapy.cz, vypíšu si na papírek pár záchytných obcí, kterýma mám projet nebo je minout a vyrazím na cestu. Vždycky mi to bohatě stačilo...

Odesláno
Ta doba nabíhání také záleží na tom, jak dlouho byla navigace vypnutá. Pokud déle jak týden neběžela, trvá to delší dobu. Nevím proč, ale píše se to v manuálu.

Ty změny záleží na tom, jakou má ten který systém podporu v dané zemi a jak pružný má tým, který to tam zadává. Navigon má funkci, že můžeš nový kruhák, silnici atd. zadat sama. Sice se tam neobjeví, ale po připojení k NETu se info odešle na centrálu a pak už záleží na pracovitosti (lenosti) daného mapovacího týmu.

Aha, díky! Sem můžu taky zadávat vlastní změny, ale do toho se pouštět nechci, abych něco nepopletla ;)

S tou dobou nabíhání děkuju ;) já to využívám dvakrát, třikrát do měsíce, což není moc a asi to tedy bude tím ;) Vůbec jsem nevěděla, že na to má vliv i tohle, manuál jsem, přiznám se, nečetla ;) Díky za zajímavé info! :papa

Odesláno

Já tedy raději koukám na googlemapy, ale třeba v zahraničí se navigace šikne. Kdo to zná potvrdí, že třeba pokud cestujete poprvé směrem od Insbrucku na Mnichov a chcete jet dál na Plzeň, tak na mnichovském obchvatu nenajdete snad jedinou směrovku na ČR nebo Plzeň až úplně na výjezdu, když musíte předtím Xkrát najet a sjet do různých pruhů.

Odesláno

Aha, díky! Sem můžu taky zadávat vlastní změny, ale do toho se pouštět nechci, abych něco nepopletla ;)

S tou dobou nabíhání děkuju ;) já to využívám dvakrát, třikrát do měsíce, což není moc a asi to tedy bude tím ;) Vůbec jsem nevěděla, že na to má vliv i tohle, manuál jsem, přiznám se, nečetla ;) Díky za zajímavé info! :papa

Teda já to tam taky nedávám, takovej fanatik zas nejsem. Většinou se hlavní tahy objeví do půl roku, ale třeba odbočka na Libereckej Globus tam není dodnes ... kdo pak má trefit když jede nakupovat? :D

Odesláno
Já tedy raději koukám na googlemapy, ale třeba v zahraničí se navigace šikne. Kdo to zná potvrdí, že třeba pokud cestujete poprvé směrem od Insbrucku na Mnichov a chcete jet dál na Plzeň, tak na mnichovském obchvatu nenajdete snad jedinou směrovku na ČR nebo Plzeň až úplně na výjezdu, když musíte předtím Xkrát najet a sjet do různých pruhů.

Stačí kyž se držíš na Norimberk, zrovna obchat Mnichova mi přijde úplně super značenej. Ale je fakt, že jsme tam jeli s kámošem opačným směrem na Insbruck a já mu říkám ať se drží pořád Salzburk a nezapomene sjet na Insbruck a Itálii. No zavřu oči po chvíli je otevřu a my byli před Salzburkem:D

Prý tam žádný sjezd nebyl značenej, přitom tam jsou tří návěstidla jako kráva:roker

Odesláno

Stačí kyž se držíš na Norimberk, zrovna obchat Mnichova mi přijde úplně super značenej. Ale je fakt, že jsme tam jeli s kámošem opačným směrem na Insbruck a já mu říkám ať se drží pořád Salzburk a nezapomene sjet na Insbruck a Itálii. No zavřu oči po chvíli je otevřu a my byli před Salzburkem:D

Prý tam žádný sjezd nebyl značenej, přitom tam jsou tří návěstidla jako kráva:roker

:D:D:D Asi máš pravdu, ale když tam jedeš poprvé, instinktivně hledáš směrovky na CZ ... každopádně ve větších městech v zahraničí asi člověk ocení tuhle mašinku nejvíc.

K té cestě ... tak jste to vzali na Villach no bóže, kdo se má mačkat za Brennerem v těch úzkých dálničních serpentýnách, když může jet krásnou širokou dálnicí ... a že najedeš pár kiláků navíc ... :D

[upravil dne 1/11/10 21:20 matii]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...