Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Myčka AEG/elektrolux - Favorit Intensivaa, občas netopí

Recommended Posts

Odesláno

Neví někdo čím by mohlo být u této myčky že občas prostě neohřeje vodu? Program normálně doběhne, jen po otevření je nadobí mokré a studené, zatim se to stalo asi 3x během cca pul roku, kontakty na tělese jsou OK, těleso taky. Diky za připadné rady

[upravil dne 30/10/10 14:27 Radek Hurvajz]

Odesláno

Mal som problém s práčkou LG. Raz to hlásilo nezavreté dvierka a raz dokonca išiel motor len na malú rýchlosť. V oboch prípadoch to boli studené spoje na hlavnej doske a to po piatich rokoch užívania. Možno to bude niečo podobné.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak myčka se rozhodla že bude častěji studená než teplá, po hledání na netu jsem našel i tohle tema u nás na foru -

No a díky Kurtovu přispěvku jsem dohledal další na netu a rozebral řidici jednotku, na tom rele byly studený spoje, alespoň to tak vypadalo, tak jsem je proletoval a snad to je OK, zatim už podruhé topí

Odesláno

Takováhle závada/nezávada opravdu vypadá na \"studeňák\" - kromě toho se občas u některých modelů k desce dostává voda (vodní pára) a kontakty prostě reznou (učeně oxidují) a proto je dobré všechny ty, které se dají odpojit, vytáhnout, stříknout kontaktolem a vrátit - ostatně to je u aut stejné.

Tak teď, aby to vydrželo. :)

Odesláno

V mojom prípade to bolo chránené proti vlhkosti dokonale. Celý plošný spoj aj so súčiastkami bol vložený ako v plastovej vaničke a celé to bolo zaliate našťastie mäkkou plastickou hmotou. Opravovať proste hnus :blicismajlik Ono tie plošáky keď sú robené vlnou spoje nie sú dokonalé najmä na súčiastkach s hrubšími kontaktmi ako relé, výkonové tranzistory ap., ktoré sa dokonale neprehrejú. Po rokoch teplotného namáhania potom stratia kontakt úplne.

[upravil dne 13.12.2010 20:00 AnotherOne]

Odesláno

Tady je to ve dveřích v plastový krabičce, oxidace tam nebyla ani na konektorech, ale kontakty rele v desce byli uprostřed jakoby ten cín roztavený a popraskaný, tak jsem to proletoval a přidal cín, snad to vydrží

[upravil dne 13/12/10 20:03 Radek Hurvajz]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...