Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tempomat - cena za diagnostiku v servise

Recommended Posts

Odesláno

Mám Peugeot 307, rok výroby 2001 a chtěl jsem namontovat páčku tempomatu. Jsem od Ostravy, dal jsem na doporučení z fóra. První kolo se odehrálo u Chodury - instalace mechanicky proběhla, ale páčku se nepodařilo zprovoznit a doporučil mi návštěvy Peugotu Auto Hruška, kde mají páčku softwarově aktivovat (Byl jsem upozorněn na to, že to možná nebude možné)

Páčka ráno v 8:30 zavezena, v 10:30 mi oznámili, že to skutečně nebude možné.

Co mně však vytočilo na maximální úroveň je cena za tuto diagnostiku a způsob zdůvodnění. Za zjištění, že to nejde chtějí 1590,- Kč bez DPH a to jenom za připojení k diagnostice. (že prý se to někde počítá a oni nemají jak to vykázat).

Otázka zní - je ta cena aspoň trošku reálná a já jen neměl se značkovými servisy zkušenosti?

A druhá - měl jste někdo podobný problém s tempomatem a vyřešil jste jej?

Odesláno

Uplně normálka.....měl si kontaktovat někoho jiného a stálo by tě to mín.........i kdyby to fakt třeba i nešlo aktivovat........já tohle dělám podstatně levněji......Krnov není tak daleko......už sem tu měl případ že za mnou přijel borec s Havířova bo mu v pežo řekli že to nejde a hele u mě to šlo......

Odesláno
Uplně normálka.....měl si kontaktovat někoho jiného a stálo by tě to mín.........i kdyby to fakt třeba i nešlo aktivovat........já tohle dělám podstatně levněji......Krnov není tak daleko......už sem tu měl případ že za mnou přijel borec s Havířova bo mu v pežo řekli že to nejde a hele u mě to šlo......

Akorat se nemuzu docist na jakem tipu motoru chce ten tempomat:D

Stalo se ze to byla 1,6 16V benzin a nesel mi tak rozhybat:grr

Odesláno
Tak to je zatím nejdražší diagnostika co jsem slyšel. Jinak tempomat do 307my se probíral tady

proč si myslíš že mám PP2000 já.....tady jenom běžná dia stojí 1776,- s DPH

Odesláno

to Přema:

Poslal jsem ti mail, když mi pošleš telefon, zavolám ti.

Co se týče auta, ednalo se o 2.0 HDI, 66kW - vím, že se to řešilo i jinde na fóru, ale tady mě vytočila cena diagnostiky.

Jinak nakonec jsem je ukecal na 1010,-Kč i s DPH, takže to nebylo tak zlé, ale i tak, za připíchnutí auta, když to porovnám s Oktávkou ...

Odesláno
Proto je jediná rada, nejezdit do peugeot servisu. Nevím, proč tam lidi vůbec jezdí. Vždyť to ani nejsou mechanici natož odborníci

Bomba nazor :blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik

Odesláno

1. Ak si mal namontované spínače na spojkovom - 1 spínač a brzdovom pedále 2 spínače - predpríprava na tempomat už z výroby ( fotky som dával na fórum dávnejšie, ale príspevok už je zmazaný ) tak tempomat sa dá určite aktivovať

2. aktiváciu som mal zadarmo, je pravda, že som si ho dal aktivovař už skoro pred dvoma rokmi, čas aktivácie 10 min na parkovisku pred P servisom na mieste pre zákazníkov

Odesláno

Tak jen další pokračování:

- Po domluvě s Přemou jsem hledal druhý kontakt na brzdě a nenašel jsem ho (na spojce je). Ještě jednou bych rád poděkoval za telefonickou podporu a vysvětlování.

- Jsem velmi udiven, že tento kontakt nehledali u Chodury ani u Hrušky - více lidí to teď píše jako samozřejmost a oni se ani nezmínili

- Zítra večer Přema potvrdí, zda se tempomat dá vůbec namontovat (byť s dalším doplatkem za protažení kabelu, pokud tam někde není schovaný a já ho nepřehlížím) a já bych si pak udělal výlet do Krnova.

Odesláno

Kontakt na brzde - mal by si tam mať určite spínač kvôli brzdovým svetlám. Ten spínač v prípade tempomatu plní aj funkciu rozpínania, čiže plní dva funkcie v jednom. Môžeš byť presnejší čo si vlastne hľadal? Do spínača ide jeden konektor a len pohľadom nezistíš, či je taký ako potrebuješ.

[upravil dne 26.10.2010 od AnotherOne]

Odesláno

On tam má jen jeden 2pinový spínač (na brzdu) a vedle do díry ma přijít ještě jeden rozpínaci spínač pro tempomat....307 před face to tak má.....nemá jeden 4pin ale 2x 2 pin

[upravil dne 26-10-10 od Přema]

post-10760-14109613299606_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...