Guest Jindra_S Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Mám Peugeot 307, rok výroby 2001 a chtěl jsem namontovat páčku tempomatu. Jsem od Ostravy, dal jsem na doporučení z fóra. První kolo se odehrálo u Chodury - instalace mechanicky proběhla, ale páčku se nepodařilo zprovoznit a doporučil mi návštěvy Peugotu Auto Hruška, kde mají páčku softwarově aktivovat (Byl jsem upozorněn na to, že to možná nebude možné) Páčka ráno v 8:30 zavezena, v 10:30 mi oznámili, že to skutečně nebude možné. Co mně však vytočilo na maximální úroveň je cena za tuto diagnostiku a způsob zdůvodnění. Za zjištění, že to nejde chtějí 1590,- Kč bez DPH a to jenom za připojení k diagnostice. (že prý se to někde počítá a oni nemají jak to vykázat). Otázka zní - je ta cena aspoň trošku reálná a já jen neměl se značkovými servisy zkušenosti? A druhá - měl jste někdo podobný problém s tempomatem a vyřešil jste jej? Citovat
straki007 Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Ja mam 407 a funguje mi tempomat i limiter.......:P:P Citovat
HonzaZ Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Tak to je zatím nejdražší diagnostika co jsem slyšel. Jinak tempomat do 307my se probíral tady Citovat
Přema Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Uplně normálka.....měl si kontaktovat někoho jiného a stálo by tě to mín.........i kdyby to fakt třeba i nešlo aktivovat........já tohle dělám podstatně levněji......Krnov není tak daleko......už sem tu měl případ že za mnou přijel borec s Havířova bo mu v pežo řekli že to nejde a hele u mě to šlo...... Citovat
straki007 Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Uplně normálka.....měl si kontaktovat někoho jiného a stálo by tě to mín.........i kdyby to fakt třeba i nešlo aktivovat........já tohle dělám podstatně levněji......Krnov není tak daleko......už sem tu měl případ že za mnou přijel borec s Havířova bo mu v pežo řekli že to nejde a hele u mě to šlo...... Akorat se nemuzu docist na jakem tipu motoru chce ten tempomat:D Stalo se ze to byla 1,6 16V benzin a nesel mi tak rozhybat:grr Citovat
Přema Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Tak to je zatím nejdražší diagnostika co jsem slyšel. Jinak tempomat do 307my se probíral tady proč si myslíš že mám PP2000 já.....tady jenom běžná dia stojí 1776,- s DPH Citovat
HonzaZ Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Jj, kvůli tomu jsem si jí taky pořizoval:roker. Citovat
Guest Jindra_S Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 to Přema: Poslal jsem ti mail, když mi pošleš telefon, zavolám ti. Co se týče auta, ednalo se o 2.0 HDI, 66kW - vím, že se to řešilo i jinde na fóru, ale tady mě vytočila cena diagnostiky. Jinak nakonec jsem je ukecal na 1010,-Kč i s DPH, takže to nebylo tak zlé, ale i tak, za připíchnutí auta, když to porovnám s Oktávkou ... Citovat
Přema Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Víš ta origo diagnostika stojí několik 10tek tisíc + školení atd atd. no nediv se....... Citovat
straki007 Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Skoda ze nemas Audi. By jsi se prohnul dvakrat vic. Ale ne ne.Cena je primerena.Zkouseli to proste.Akorat je smutne ze na HDI tempomat urcite jde. Citovat
Přema Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Jj ted mi volal taky sem mu to říkal ........ Citovat
Haemorrhage Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Proto je jediná rada, nejezdit do peugeot servisu. Nevím, proč tam lidi vůbec jezdí. Vždyť to ani nejsou mechanici natož odborníci Citovat
straki007 Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 Proto je jediná rada, nejezdit do peugeot servisu. Nevím, proč tam lidi vůbec jezdí. Vždyť to ani nejsou mechanici natož odborníci Bomba nazor :blicismajlik:blicismajlik Citovat
xavier Odesláno 25. říjen 2010 Odesláno 25. říjen 2010 1. Ak si mal namontované spínače na spojkovom - 1 spínač a brzdovom pedále 2 spínače - predpríprava na tempomat už z výroby ( fotky som dával na fórum dávnejšie, ale príspevok už je zmazaný ) tak tempomat sa dá určite aktivovať 2. aktiváciu som mal zadarmo, je pravda, že som si ho dal aktivovař už skoro pred dvoma rokmi, čas aktivácie 10 min na parkovisku pred P servisom na mieste pre zákazníkov Citovat
Guest Jindra_S Odesláno 26. říjen 2010 Odesláno 26. říjen 2010 Tak jen další pokračování: - Po domluvě s Přemou jsem hledal druhý kontakt na brzdě a nenašel jsem ho (na spojce je). Ještě jednou bych rád poděkoval za telefonickou podporu a vysvětlování. - Jsem velmi udiven, že tento kontakt nehledali u Chodury ani u Hrušky - více lidí to teď píše jako samozřejmost a oni se ani nezmínili - Zítra večer Přema potvrdí, zda se tempomat dá vůbec namontovat (byť s dalším doplatkem za protažení kabelu, pokud tam někde není schovaný a já ho nepřehlížím) a já bych si pak udělal výlet do Krnova. Citovat
AnotherOne Odesláno 26. říjen 2010 Odesláno 26. říjen 2010 Kontakt na brzde - mal by si tam mať určite spínač kvôli brzdovým svetlám. Ten spínač v prípade tempomatu plní aj funkciu rozpínania, čiže plní dva funkcie v jednom. Môžeš byť presnejší čo si vlastne hľadal? Do spínača ide jeden konektor a len pohľadom nezistíš, či je taký ako potrebuješ. [upravil dne 26.10.2010 od AnotherOne] Citovat
Přema Odesláno 26. říjen 2010 Odesláno 26. říjen 2010 On tam má jen jeden 2pinový spínač (na brzdu) a vedle do díry ma přijít ještě jeden rozpínaci spínač pro tempomat....307 před face to tak má.....nemá jeden 4pin ale 2x 2 pin [upravil dne 26-10-10 od Přema] Citovat
AnotherOne Odesláno 26. říjen 2010 Odesláno 26. říjen 2010 OK, len ma zmiatlo to, že hľadal nejaký kontakt. Citovat
Přema Odesláno 26. říjen 2010 Odesláno 26. říjen 2010 No ten rozpínací , jestli tam není příprava...... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.