Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

O tomhle jsem také přemýšlel. Plánoval jsem to do řadové garáže, kde nemám elektriku, na svícení, rádio atp. Alternátor by se zapojil úplně jednoduše jak v autě na akumulátor, klidně i kontrolka dobíjení. A pak když se vybije akumulátor, nastartoval by se motor. A čas od času bych vzal akumulátor domů pořádně nabít na nabíječku.

Odesláno

elektrocentrála na 230V se dá pořídit do 3000 Kč a bohatě stačí na to svícení a nějakej jednodušší spotřebič jako vrtačka,flexa, rádio. Je to řešeno jako kostka o straně 30 cm s hmotností cca 10 Kg, je v tom 2taktní motor, má to regulaci naětí, když není odběr, otáčky jdou na minimum a jmenuje se to einhell :D

nebylo by to jednodušší než něco bastlit?

Odesláno

Možné nejlevnější řešení:

do auta nalož akumulátor 12V 100 Ah. Když nastartuješ, připoj (ručně) akumulátor k síti auta a tím ho dobiješ. V garáži ho pak odpoj od sítě auta a napájej z něj požadované spotřebiče (vyndavat ho z auta vlastně není nutné:)). V případě potřeby můžeš na 15 minut nastartovat auto a zase dobít akumulátor.

Jinak, ta elektrocentrála je fakt dobré řešení.

Vlastní stavba - spřažení motorové pily a alternátoru - no, v 60-tých letech by to bylo špičkové řešení... ale čas postoupil k jiným řešením.

Odesláno

Lidi čtěte: Má altik a motor. Chce s tím něco provést, nepsal nic o kupování či jiných alternativách. Jinak já kdybych potřeboval, tak bych tak spíš kupoval. Ale spíš nějakou tu hondičku, nebo tak něco.

Odesláno

proč by to nešlo? :) alternátor, regulátor, ideálně kdybys tam nechal rovnou tu baterii... jen vymyslet vhodný převod, aby ten 2T motor moc netočil (nežral tolik) ;)

Odesláno
Lidi čtěte: Má altik a motor. Chce s tím něco provést, nepsal nic o kupování či jiných alternativách. Jinak já kdybych potřeboval, tak bych tak spíš kupoval. Ale spíš nějakou tu hondičku, nebo tak něco.

Sice má motor a má altík, ale úprava bude taky něco stát a na co vymýšlet to, co už bylo vymyšlené.

Odesláno

punkac: myslím, že má to nejdražší, zbytek je otázka pár dílů z vraku, podle toho, jaký altík má a co to má umět... Navíc mít toto doma, taky bych se pustil cestou bastlení už jen z důvodu, že mě to neskutečně baví ;)

Odesláno

Sice má motor a má altík, ale úprava bude taky něco stát a na co vymýšlet to, co už bylo vymyšlené.

Chce to tak nejspíš proto, že 1. základní komponenty má, 2. chce je využít a 3. chce si zabastlit, co?
Odesláno

ale jo kluci, já jsem taky bastlíř (poslední dílko je bezolejovej kompresor na foukání pivka ze sudu za pomoci nádoby z hasičáku :) ) Jen se nemohu zbavit dojmu, že 12V není košér (je na hovno) Něco složí a bude to k prdu, kdyžuž tak sehnat generátor na 230V, aby to k něčemu bylo. Je to jen můj názor....:mrk

post-4540-14109613290014_thumb.jpg

Odesláno

práce nic moc,buď na přímo propojit Hardi spojkou,nebo 2:1 přes řemenici,pak motor může jed na volnoběh, cenově tak do 200Kč, altik regulátor má nou problém :papa

Odesláno

Jo jsem bastlíř, samozřejmě že k alternátoru musim připojit alespoň baterii abych jej vybudil, jinak dnes alternátory mají všechny regulátor napětí, naposled jsem viděl externí regulátor na š120 a 50tce Zetoru. :D . Za baterii bych pak zapojil měnič na 230V .... :-D možností je...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...