victory Odesláno 23. říjen 2010 Odesláno 23. říjen 2010 Koukám tak po krámech co se mi válejí doma... Co spojit 2t motor křoviňáku a alternátor ? zkoušel to někdo, nějaký fotky, info ?? Citovat
Edison Odesláno 23. říjen 2010 Odesláno 23. říjen 2010 Mno... nabuzení altiku, stabilizace nalětí, regulace otáček... Není to neřešitelné. Citovat
Chepp Odesláno 23. říjen 2010 Odesláno 23. říjen 2010 ale bude to vyzadovat hoodne prace... a otazka aby se to vyplatilo... Citovat
ozzy56 Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 a k čemu bys tu 12V centrálu využil? neptám se ironicky Citovat
Kasi Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 O tomhle jsem také přemýšlel. Plánoval jsem to do řadové garáže, kde nemám elektriku, na svícení, rádio atp. Alternátor by se zapojil úplně jednoduše jak v autě na akumulátor, klidně i kontrolka dobíjení. A pak když se vybije akumulátor, nastartoval by se motor. A čas od času bych vzal akumulátor domů pořádně nabít na nabíječku. Citovat
punkac Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 elektrocentrála na 230V se dá pořídit do 3000 Kč a bohatě stačí na to svícení a nějakej jednodušší spotřebič jako vrtačka,flexa, rádio. Je to řešeno jako kostka o straně 30 cm s hmotností cca 10 Kg, je v tom 2taktní motor, má to regulaci naětí, když není odběr, otáčky jdou na minimum a jmenuje se to einhell nebylo by to jednodušší než něco bastlit? Citovat
Mišak Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 Jednou jsem na internetu vyděl jak si to týpek udělal z motorové pily a alternátoru:) Citovat
P607Olda Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 Možné nejlevnější řešení: do auta nalož akumulátor 12V 100 Ah. Když nastartuješ, připoj (ručně) akumulátor k síti auta a tím ho dobiješ. V garáži ho pak odpoj od sítě auta a napájej z něj požadované spotřebiče (vyndavat ho z auta vlastně není nutné). V případě potřeby můžeš na 15 minut nastartovat auto a zase dobít akumulátor. Jinak, ta elektrocentrála je fakt dobré řešení. Vlastní stavba - spřažení motorové pily a alternátoru - no, v 60-tých letech by to bylo špičkové řešení... ale čas postoupil k jiným řešením. Citovat
P607Olda Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 To je pravda, hlavně na 230V je mnohem více užitečných spotřebičů, než na 12V. Citovat
Edison Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 Lidi čtěte: Má altik a motor. Chce s tím něco provést, nepsal nic o kupování či jiných alternativách. Jinak já kdybych potřeboval, tak bych tak spíš kupoval. Ale spíš nějakou tu hondičku, nebo tak něco. Citovat
Pata Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 proč by to nešlo? alternátor, regulátor, ideálně kdybys tam nechal rovnou tu baterii... jen vymyslet vhodný převod, aby ten 2T motor moc netočil (nežral tolik) Citovat
punkac Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 nevím s tou baterkou to jde taky ale než něco vyrábět asi bych šel do tohoto http://www.elektro-partner.cz/generator-einhell-bt-pg-850-einbtpg850/obchod/ no tak přesně tohle jsem popisoval o pár řádků výše..... Citovat
punkac Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 Lidi čtěte: Má altik a motor. Chce s tím něco provést, nepsal nic o kupování či jiných alternativách. Jinak já kdybych potřeboval, tak bych tak spíš kupoval. Ale spíš nějakou tu hondičku, nebo tak něco. Sice má motor a má altík, ale úprava bude taky něco stát a na co vymýšlet to, co už bylo vymyšlené. Citovat
Pata Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 punkac: myslím, že má to nejdražší, zbytek je otázka pár dílů z vraku, podle toho, jaký altík má a co to má umět... Navíc mít toto doma, taky bych se pustil cestou bastlení už jen z důvodu, že mě to neskutečně baví Citovat
Edison Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 Lidi čtěte: Má altik a motor. Chce s tím něco provést, nepsal nic o kupování či jiných alternativách. Jinak já kdybych potřeboval, tak bych tak spíš kupoval. Ale spíš nějakou tu hondičku, nebo tak něco. Sice má motor a má altík, ale úprava bude taky něco stát a na co vymýšlet to, co už bylo vymyšlené. Chce to tak nejspíš proto, že 1. základní komponenty má, 2. chce je využít a 3. chce si zabastlit, co? Citovat
punkac Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 ale jo kluci, já jsem taky bastlíř (poslední dílko je bezolejovej kompresor na foukání pivka ze sudu za pomoci nádoby z hasičáku ) Jen se nemohu zbavit dojmu, že 12V není košér (je na hovno) Něco složí a bude to k prdu, kdyžuž tak sehnat generátor na 230V, aby to k něčemu bylo. Je to jen můj názor.... Citovat
Haryk Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 práce nic moc,buď na přímo propojit Hardi spojkou,nebo 2:1 přes řemenici,pak motor může jed na volnoběh, cenově tak do 200Kč, altik regulátor má nou problém Citovat
Edison Odesláno 24. říjen 2010 Odesláno 24. říjen 2010 Pořád to musí nějak nabudit. Ale to vyřeší připojený aku. Otáčky bych nějak řídil, kvůlivá výkonu. Citovat
victory Odesláno 27. říjen 2010 Autor Odesláno 27. říjen 2010 Jo jsem bastlíř, samozřejmě že k alternátoru musim připojit alespoň baterii abych jej vybudil, jinak dnes alternátory mají všechny regulátor napětí, naposled jsem viděl externí regulátor na š120 a 50tce Zetoru. . Za baterii bych pak zapojil měnič na 230V .... :-D možností je... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.