Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám 2 otázky na odboríka:

1, Systém EGR slúži nato aby prerozdelil výfukové plynu čiastočne späť do motora? (kvôli ekológii?)

2, Tieto plyny musia byť schladené a preto je tam ten Intercooler?

[upravil dne 18/10/10 od fox111fox]

Odesláno

No o chladici EGR jsem neslysel:D:D:D

A to ze si manici davaji vetsi IC je jenom kvuli tomu ze vetsinou to maji nachipovane = vetsi tlak turba=vyssi teplota.

Tim padem se to snazi schladit takovym zpusobem.

Ty kdyz si das vetsi IC tak to MOZNAAAAA ucitis v lete kdyz bude 40 stupnu ze auto neztraci vykon a ze ma tendenci jet ikdyz je mu teplo.

Jinak nic.

PS: Se spotrebou to nic nema spolecne kdyz to mas v serii.

Odesláno

Nejde o teplotu motora ale nasávaného vzduchu. Chladný vzduch je hustejší preto pri rovnakom objeme ako teplý obsahuje viac kyslíka a teda umožní spáliť viac paliva - dodať väčší výkon.

[upravil dne 18.10.2010 od AnotherOne]

Odesláno

Riadiaca jednotka meria teplotu nasavaneho vzduchu iba pred IC. Je to jedna z funkcie \"vahy vzduchu\", ktora este okrem toho meria mnozstvo nasateho vzduchu.

A nie, neda sa urcite zobrazit na PP. Dokonca neviem ci to ide aj cez diagnostiku.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj, v lednu tohoto roku mi měnili v servisu egr ventil a ovládací ventil pro egr (egr ventil byl zaseknutý a ovládací ventil byl vyzkratovaný). Dnes se mi asi po 15 km objevila chyba emisního systému. Motor výkon má (v nouzáku asi nebude). Asi po 4 hod jsem motor znovu nastartoval a chyba se ihned objevila. Když je vše v pořádku (bez chyby), tak je z motorového prostoru slyšet takové pravidelné cvakání nějakého ventilu (podle mě to bude právě zvuk toho egr ventilu). Dnes jsem to cvakání neslyšel. Asi z 80% to vypadá na špatnej egr nebo ten ovládací ventil.V pondělí jedu na diagnostiku tak uvidím. Ale chtěl bych se zeptat, jaká je skutečná životnost egr v peugeotu 307 ? (mám ho nový necelých 11 mesíců, tankuji na benzině vervu a většinou z 90% jezdím dálkové cesty a motor držím na otáčkách přibližně 2200). :( Děkuji předem za rady

Odesláno

Ahoj, byl jsem dneska na diagnostice a měl jsem tam chybu egr ventilu a chybu zkratu ke kostře zřejmě od ovládacího ventilu. Jak je možné, že se mi ten ovládací ventil zase zadřel :( ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...