fox111fox Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 Mám 2 otázky na odboríka: 1, Systém EGR slúži nato aby prerozdelil výfukové plynu čiastočne späť do motora? (kvôli ekológii?) 2, Tieto plyny musia byť schladené a preto je tam ten Intercooler? [upravil dne 18/10/10 od fox111fox] Citovat
AnotherOne Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 1. áno, je tam chladič ale nie je to intercooler. 2. intercooler je s chladenie nasávaného vzduchu, ktorý stlačí turbo a tým sa zohreje. Citovat
fox111fox Odesláno 18. říjen 2010 Autor Odesláno 18. říjen 2010 Čo dosiahnem tým ak vymením ten medzichladič pred turbom za väčší? Citovat
AnotherOne Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 Nič, ten čo tam máš teraz by mal byť dostatočne dimenzovaný aby vzduch schladil na teplotu okolia. Citovat
fox111fox Odesláno 18. říjen 2010 Autor Odesláno 18. říjen 2010 No pýtam sa preto lebo niekde som čítal že si tam dávajú maníci väčší chladič a auto potom lepšie ide a má menšiu spotrebu... ??? Citovat
straki007 Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 No o chladici EGR jsem neslysel:D:D:D A to ze si manici davaji vetsi IC je jenom kvuli tomu ze vetsinou to maji nachipovane = vetsi tlak turba=vyssi teplota. Tim padem se to snazi schladit takovym zpusobem. Ty kdyz si das vetsi IC tak to MOZNAAAAA ucitis v lete kdyz bude 40 stupnu ze auto neztraci vykon a ze ma tendenci jet ikdyz je mu teplo. Jinak nic. PS: Se spotrebou to nic nema spolecne kdyz to mas v serii. Citovat
AnotherOne Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 No o chladici EGR jsem neslysel:D:D:D http://www.lmgtfy.com/?q=egr+cooler Citovat
fox111fox Odesláno 18. říjen 2010 Autor Odesláno 18. říjen 2010 To je ďalšia vec ktorej moc nerozumiem: Keď má motor tých štandartných 85 stupňov, tak ide akože lepšie ako keď má 95 až 100 stupňov? Citovat
AnotherOne Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 Nejde o teplotu motora ale nasávaného vzduchu. Chladný vzduch je hustejší preto pri rovnakom objeme ako teplý obsahuje viac kyslíka a teda umožní spáliť viac paliva - dodať väčší výkon. [upravil dne 18.10.2010 od AnotherOne] Citovat
fox111fox Odesláno 18. říjen 2010 Autor Odesláno 18. říjen 2010 Predpokladám že Riadiaca jednotka dokáže túto teplotu merať. Dokáže ju aj zobraziť na dajakom merači. Alebo nebodaj na displej PP? Citovat
DanculD Odesláno 18. říjen 2010 Odesláno 18. říjen 2010 Riadiaca jednotka meria teplotu nasavaneho vzduchu iba pred IC. Je to jedna z funkcie \"vahy vzduchu\", ktora este okrem toho meria mnozstvo nasateho vzduchu. A nie, neda sa urcite zobrazit na PP. Dokonca neviem ci to ide aj cez diagnostiku. Citovat
pubalik1 Odesláno 6. listopad 2010 Odesláno 6. listopad 2010 Ahoj, v lednu tohoto roku mi měnili v servisu egr ventil a ovládací ventil pro egr (egr ventil byl zaseknutý a ovládací ventil byl vyzkratovaný). Dnes se mi asi po 15 km objevila chyba emisního systému. Motor výkon má (v nouzáku asi nebude). Asi po 4 hod jsem motor znovu nastartoval a chyba se ihned objevila. Když je vše v pořádku (bez chyby), tak je z motorového prostoru slyšet takové pravidelné cvakání nějakého ventilu (podle mě to bude právě zvuk toho egr ventilu). Dnes jsem to cvakání neslyšel. Asi z 80% to vypadá na špatnej egr nebo ten ovládací ventil.V pondělí jedu na diagnostiku tak uvidím. Ale chtěl bych se zeptat, jaká je skutečná životnost egr v peugeotu 307 ? (mám ho nový necelých 11 mesíců, tankuji na benzině vervu a většinou z 90% jezdím dálkové cesty a motor držím na otáčkách přibližně 2200). Děkuji předem za rady Citovat
pubalik1 Odesláno 9. listopad 2010 Odesláno 9. listopad 2010 Ahoj, byl jsem dneska na diagnostice a měl jsem tam chybu egr ventilu a chybu zkratu ke kostře zřejmě od ovládacího ventilu. Jak je možné, že se mi ten ovládací ventil zase zadřel ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.