Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nenájde sa nejaký Peugeot-maník ktorý by vedel spôsob akým spôsobom prepojiť tieto dve tlakové potrubia (červené a zelené) bez toh aby pri odstránení FAPu nehlásilo nejaké chyby??? Predpokladám že by možno len stačilo do červeného potrubia dať nejaký predmet s menším vyvrtaným otvorom ako v zelenom potrubi. To by malo tým pádom znížiť tlak v červenom potrubí ale neviem aký otvor by bol treba a či by to vôbec fungovalo.... A ešte jedna otázočka nevie náhodou niekto krivku rozdielu tlakov v týchto potrubiach ktorá by mala byť počas prevádzky?

P.S.: viem že o odstránení FAP je tu vela písané ale o tomto spôsobe neni nič a bolo by to fajn keby sme si na našich miláčikoch vedely sami odstrániť FAP zadara :)

post-23406-14109613162053_thumb.jpg

Odesláno

A ty si myslis ze sem nekdo hodi takove info na sklo,jo???

:D:D

Si ty ale dobry srandista.:D:D:D

Ale ne.Mozna se nekdo najde kdo to uz ma vypocitane a odskousene.:super

EDIT

FAP se v BSI vypinat ani tak nemusi.e softwarove upravit v ECU.

A ikdyz si vypocitas spravny protlak tak motor bude porad regenerovat.To znamena ze je to tak 30x vetsi prasecina jakokdyby jsi ho nechal vypnout.A pro ten motor a turbo nic moc.....:nevim

[upravil dne 14.10.2010 od straki007]

Odesláno

straki007: vies vypnut regeneraciu aj na mojom motore? Pretoze som cital, ze na tomto motore to zatial nejde. Takze aj ked sa vykucha FAP, tak motor regeneruje. Sice pouziva najdlhsi interval, ale stale regeneruje.

Je to vstrekovanie Siemens.

[upravil dne 14.10.10 od DanculD]

Odesláno

Ano jde to vypnout.Ja osobne tohle vstrikovani mam a FAP vypnuty.

Sleduju to maximalne jen jak muzu a poslednich cca 2000km to nepustilo.

Komunikuju s lidma z Danska ,kteri ten software na FAP/DPF udelali a temer kazdy tyden vychazi aktualizace pro nove tipy vstrikovani vcetne SID Siemens.

Udelal jsem nekolik aut s timhle vstrikovanim a podle poznatku je s jednim vozidlem malicky problem.Ikdyz uz je mozna vyreseny,jenom to musim dotycnemu nahrat do ECU.

Odesláno

Mám ešte jednu technické otázočku, čo sa usadzuje po regenerácii vo FAP filtry ? Viem že FAP filter slúži na zachytávanie sadzí ktoré následne uplne vyhoria pri regeneráci do popolčeka. Ale čo potom spôsobuje t že každý FAP filter má len určitú životnosť a nie je už natrvalo? Včera som čistil FAP najskor som ho vyfukoval tlakov vzduchu, bol tam riadny čierny bordel sadzí, následne som ho v sprche :D pod horúcov vodov začal vymívať z jednej aj z druhej strany, zo začiatku vychádzala čierna voda ale postpne začala ísť taká sýtočervená kalna voda a kúsky čierneho bordelu, toto som vymýval minimálne pol hodinu kým mi nezačala ísť len čistá voda. Je možné že životnosť FAP filtru ukončia práve tie červené prachové astice zrejme z keramickej vložky ktoré pri regeneráci nevyhoria a postupne upchajú kanáliky vo FAP filtri??? Inak odporúčam takýto domáci repas, práca aj s vysušením sice trvala celý deň ale auto ide odspodu lepšie ako išlo a to v značnej miere :)

Odesláno

Dúfam, že si ten červený bordel spláchol pekne do kanála.:bacha

Pri regenerácii FAPu zhoria sadze, to čo fap v skutočnosti upcháva je práve aditívum, ktoré sa pridáva do nafty, aby znížilo teplotu potrebnú na zhorenie sadzí pri regenerácii. Je to karcinogénny cerín, práve ten červený sajrajt.

Odesláno

A sakra... a ja som to robil holími rukami bez rukavíc a mám ich akési podráždene a poodierané z toho ako som vytahoval celý FAP s katalyzátorm :( Dúcham že to nebude mať nejaké zdravotné následky... To je tak keď sa do toho pusti laik a až potom si overuje informácie. Takže keďže som vypláchol ten cerín auto by malo zase jazdiť dlhšiu dobu bez problémov v prípade že bude regenerácia prebiehať pravidelne?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...