Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
215 60 16 mam rád široký kola ale ty 195 jestli sou dobrý a za dobrý prachy tak do toho jdi

Jo, jsou skoro nový za 7000,- i s diskama, což asi jde.

Já kupoval ty 3D dunlopy jen gumy za cca 11500kč tak bych se za sedm i s diskama moc nerozmejšlel maj ty gumy vahovaj index aspon 97 jestli ne tak pak jdou rychle do pr.....

Odesláno
Máte někdo zkušenost se Sava Eskimo HP?

Sava

Přesně tyhle mám teď nové. Takže zkušeností žádné. Zatím jsou hlučné, ale přikládám to tomu že jsou nové, takže si musí ještě sednout a tak. :super

Přemýšlel jsem nad matadorama MP59, Dayton DW510 a Sava eskimo hp. Vyhrali sávy:roker tak uvidíme.

Odesláno

filas1 - je to uplne jinej prumer gumy... bude ti kecat tachometr a tim padem i vetsi spotreba, a na druhou stranu, pokud te nekdo roztreli, tak ti pojistovna nemusi dat nic... jelikoz ¨jsi mel neschvalene gumy, a tim padem ti nic vyplacet nemusej.

uzsi gumy na zimu jsou blbost, driv se to tradovalo podle rally aut - podivej se na rally zimni gumy maj tam nekolika centimetrovy hreby. pres zimu stejne nejcasteji jezdis v brecce ci na mokru, takze je lepsi stejny rozmer jako letnaky

Odesláno

Mám možnost sehnat na auto za dobrou cenu 2ks zimních Dunlop 215/60 R16 se vzorkem 8mm, ale mají index nosnosti jen 95(max690kg) namísto 99(775kg). Myslíte, že se s tímto indexem nosnosti dají použít na můj autobus. Zbylé dvě gumy mám 99, tak nevím.

A kdyby, dali byste je klidně i na předekk nebo radši jen na zadek? Auto nemám v plánu nikterak přes zimu nakládat..

Odesláno
Mám možnost sehnat na auto za dobrou cenu 2ks zimních Dunlop 215/60 R16 se vzorkem 8mm, ale mají index nosnosti jen 95(max690kg) namísto 99(775kg). Myslíte, že se s tímto indexem nosnosti dají použít na můj autobus. Zbylé dvě gumy mám 99, tak nevím.

A kdyby, dali byste je klidně i na předekk nebo radši jen na zadek? Auto nemám v plánu nikterak přes zimu nakládat..

Když jsem kupoval svoje komplet kola, tak to maník používal taky na C8 a index tam měl 95H, v techničku je napsáno 99H. Takže to asi vadit nebude. Ale teď jsem kupoval nové zimáky a kupoval jsem podle techničku. A na kterú nápravu, no záleží které kola jsou lepší. Lepší dopředu (dle médií):papa

Odesláno

Zalezi na TP. Ja mam v TP 95 a take 99, ale jen rozmer 215/60/16. Nekde byl clanek s citaci nejake vyhlasky ze u zimnich gum muze byt index rychlosti nizsi, bohuzel ale hmotnostni se dodrzet musi ...

A media pisou ze lepsi vzorek ma byt vzadu (bez ohledu na to zda je to zadohrab nebo predohrab) - je to kvuli predchazeni utrhnuti zadku auta do pretaciveho smyky ...

Ale s timto autem beztak asi vsichni jezdi jen klidek pianko ... :-)

Odesláno
Zalezi na TP. Ja mam v TP 95 a take 99, ale jen rozmer 215/60/16. Nekde byl clanek s citaci nejake vyhlasky ze u zimnich gum muze byt index rychlosti nizsi, bohuzel ale hmotnostni se dodrzet musi ...

A media pisou ze lepsi vzorek ma byt vzadu (bez ohledu na to zda je to zadohrab nebo predohrab) - je to kvuli predchazeni utrhnuti zadku auta do pretaciveho smyky ...

Ale s timto autem beztak asi vsichni jezdi jen klidek pianko ... :-)

95 je u R15, že?:myslim

No a už je vtom bordel které kola na kterou nápravu. No mně je to jedno, ja mám new.:P

Odesláno

Poslušně hlásím, že jsem ještě nepřezul a dobře jsem udělal, na letních jsem v teplotách nad 10 stupňů nalítal za posledních deset dní ještě 2.000 Km. Zimáky by byly na odpis.

Odesláno

V techničáku mám taky jen 215/60 R16 99, ale tyhle mají jen těch 95. Já bych je rád dal na předek, ale právě kvuli ty nosnosti si myslím, že zadek je lehčí, tak je asi nakonec vezmu a dám je dozadu.

Spíše mi šlo o to, jestli má někdo zkušenost s tím indexem 95 v kombinaci s našimi autobusy anebo je má dokonce napsaný v TP.

Jak je možný že na 15\"kolech je index 95 a na 16\" kolech musí být 99? Vždyť to auto váží pořád stejně, ne?:myslim

205/65 R15 95H

215/60 R16 99H

Odesláno
V techničáku mám taky jen 215/60 R16 99, ale tyhle mají jen těch 95. Já bych je rád dal na předek, ale právě kvuli ty nosnosti si myslím, že zadek je lehčí, tak je asi nakonec vezmu a dám je dozadu.

Spíše mi šlo o to, jestli má někdo zkušenost s tím indexem 95 v kombinaci s našimi autobusy anebo je má dokonce napsaný v TP.

Jak je možný že na 15\"kolech je index 95 a na 16\" kolech musí být 99? Vždyť to auto váží pořád stejně, ne?:myslim

205/65 R15 95H

215/60 R16 99H

Hele, když auto nebudeš používat na vození písku, nebo šutrů a jenom na lidi, tak klidně vem ty 95H. Jak jsem psal, maník přede mnou měl 95H na C8 a jezdili to jako firemní vozidlo a bez problému.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...