Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Myslím tím nádrž :) Jak je chycená na levé straně. Když to vpravo pustíš o 10 čísel níž, jestli tam není co urvat. Je to docela velkej kus.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj. Chcem sa opytat kde je riadiaca jednotka kam idu tie snimace ABS .Mne to tiez zacalo blbnut a to tak ze kazdy siesty az desiaty start mi ABS/ESP faulty nenabehnu a vsetko je okej kym nevypnem motor a nenastartujem znovu ale to uz sa mi rozsvieti ABS/ESP

Co su to za snimace? Su to polovodice alebo ako funguje snimanie? Som laik ale rad by som vedel princip snimania.

Odesláno

Sú to halove sondy. Meraním odporu sa dá odhadnúť, ktorý je zlý. Dobré by mali mať odpor v megaohmoch, zlé menej. Aspoň tak sa to prejavovalo u mňa. Riadiacu jednotku nepotrebuješ. Na meranie rozpoj kontakt ku snímaču. Zadné sú pod zadným sedadlom pod okrúhlym krytom. Predný pravý na plechu pri nádobke s chladiacou zmesou. Predný ľavý prichytený zospodu na BSM (poistky v motorovom priestore).

Odesláno

Ahoj tak dnes som meral tie snimace a boli taketo hodnoty ....Prave zadne 3,72Mohm, Lave zadne malo len 480ohm,Prave predne 3,72Mohm a Lave predne 3,81Mohm tak asi je predpoklad ,ze to so 480 ohmov je nanic ,ale nakolko je tam halova sonda ako snimac da sa to merat este aj ako napetie ,ktore je priamo umerne otackam kolesa a hodnoty su v mV. Zatial som to neskusal ,ale nedalomi a v praci som zobral merak a zmeral hodnoty tych snimacov ohmicky.

Odesláno

Inac som chcel poznamenat Another velmi pekne dakujem dobre si mi to vysvetlil kde to najdem a uz potom to islo az na to vicko pod zadnym sedadlo ....to som trosku poskodil ked som ho otvaral.....su tam sipky na tom vicku a tie ukazuju kde su zamky na tom vicku aby ste ho netahali nasilu ja som jeden z tych zamkov umalych odlomil......este raz Another diky

Odesláno

Dodatečně děkuju za tuto přílohu! Byl jsem nyní delší dobu mimo. Určitě to další \"kutilům\" pomůže a mě při taky při výměně na levé straně :papa

Ještě se ale zeptám - i po výměně se mi už 2x rozvítila při couvání chyba ABS/ESP. Když jsem znovu nastartoval, už to bylo v poho.

Mám se zneklidňovat nebo si to zase diagnostika jen se mnou pohrává? :)

Odesláno

Podle diagnostiky jsem vyměnil ten správný - pravý zadní. Jinou chybu to neukazovalo. Ale může to být i pravý přední, protože jsem nedávno měnil čep. Sice jsem na čidlo vůbec nesahal, kabely povolil na úchytech, aby se nešponovaly, ale kdo ví...... Budu to muset nechat časem znovu prověřit.

Odesláno

Jen když popojedu. Třeba dnes, když jsem vycouvával z parkoviště. Kolo se mohlo tak 2x - 3x otočit a už to vyskočilo. Pak jsem vypnul motor, znovu nastartoval a jel dalších 40 km s bržděním, rozjížděním, couváním a nic.

Odesláno

Oki chcem sa opytat .Ja som dnes rozobral zadnu brzdu lebo ide tazko koleso. Idem sa torsku pohrat s brzdou na lavom zadnom kolese a do brzdoveho valceka pod manzetu som strekol WD aspon na mi to predtym pomohlo a zaroven som chcel zhodit ABS snimac ale nejde dole drzi strasne . Chcel som sa pozriet na abs to ozubene koleso ale ziadne tam nevidim je to tam vsetko tak spinave od brzdovych dosticiek. Chcel som to tam vycistit za tym plechom ale tam sa vobec neda dostat.Myslim tam kde je ABS sensor. Porosim ako ma vyzerat ten ABS kotuc ktory dava signal pre sensor lebo ja som si ho predstavoval ako kreben a nic tam nevidim. Ako sa tam lepsie dostat a vycistit to? No a ten sensor ABS drzi a drzi bojim sa ze ho poskodim .Dik

Odesláno

Žiaden hrebeň tam nehľadaj, na náboji je magnetický krúžok zhruba 2x2 milimetre, čidlo je nasunuté ponad ním a niekedy ho vyberieš len odvŕtaním:roll

[upravil dne 14/11/10 17:31 patko79]

Odesláno

ahoj, mám stejný problém, také chybová hláško ABS/ESP.

Objevuje se chvilku po nastartování bez šlapání na brzdový pedál, ale i samovolně v průběhu jízdy(první varianta je častější)

Když jsem četl předchozí příspěvky kolegů k tomuto problému možná by stálo za to napsat na jedno místo \"obvyklé\" závady nebo časté závady. Zkrátka aby bylo i těm méně zkušeným a manuálně zručným jako jsem já jasné na co všechno se máme připravit a aby nás to nepřekvapilo a nepodléhali jsme panice:D. Pak se dá jednoduše na to napasovat nebo najít tady nějaká rada nebo odkaz jak tento konkrétní problém vyřešit. Může to být vše na jednom místě.

Ušetřilo by se spoustu času hledáním, ty nejčastější závady by byly na jednom místě. Když jsou nejčastější, jsou i nejčastěji dotazované;)

Odesláno

caute, ja mam tiez tento problem. pocitac zacal vypisovat chybu ESP/ASR a ABS iba niekedy po nastartovani a potom to zmizlo ale teraz to uz vypisuje chybu stale. dal som to na dia a je to lavy zadny snimac, co ma vobec neprekvapuje podla toho co tu citam. ked som volal s kamosom z citroena, tak mi povedal ze vacsinou su vadne kable a snimac byva v poriadku. ci je to tak uvidim az ked to dam do servisu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...