romcx75 Odesláno 29. květen 2015 Odesláno 29. květen 2015 nazdar chalani,obdobny problem som mal aj ja tiež mi to hrkotalo,spočiatu to bolo počuť iba pri voľnobehu a aj to len za studena a časom to už hrkotalo ajza jazdy. Zvuk vychadzal niekde od rozvodov,bolo mi to čudne,lebo rozvody boli menene. Až nakoniec sa zistilo že to bola ta remenica a hneď som vymenil aj remeň a napinacu kladku a je pokoj. Hrkotalo ti to tak jak v ukazce co jsem postoval? A byla to ta remenice na klice? Citovat
petokat Odesláno 29. květen 2015 Odesláno 29. květen 2015 tazko povedat z tejto nahravky,prehrava mi to akosi cudne skusal som to aj na tablete aj na pc ale je to zvlastny zvuk, Tak zerucene ti to nepoviem. a ano bola to remenica na klukovke. ked nastartujes motor,tak a klaknes si ku kolesu,pripadne si ho zhodis tak to budes pocut ci je to ta remenica. Citovat
romcx75 Odesláno 29. květen 2015 Odesláno 29. květen 2015 tazko povedat z tejto nahravky,prehrava mi to akosi cudne skusal som to aj na tablete aj na pc ale je to zvlastny zvuk, Tak zerucene ti to nepoviem. a ano bola to remenica na klukovke. ked nastartujes motor,tak a klaknes si ku kolesu,pripadne si ho zhodis tak to budes pocut ci je to ta remenica. slyšet to jde právě u pravého kola. A je vidět na té řemenici nějaké opotřebení po výměně? Citovat
petokat Odesláno 29. květen 2015 Odesláno 29. květen 2015 to je presne ono u pravého kola. Ta remenica je tam dvojhmotna takže to opotrebenie tam nieje nejako vidieť,ale keď stred upneš do zveraku tak ma väčšiu vôľu ako nova. Ja som ju vymenil za jednohmotnu. Citovat
petokat Odesláno 30. květen 2015 Odesláno 30. květen 2015 no to už zaleži pre aku remenicu sa rozhodneš. Buď dvojhmotu alebo jednohmotu,o tom sa už tu niekde písalo a su na to rôzne nazory. Ja som na jednohmote už spravil nejakých 20000km a zstiaľ je to ok. Pri dvojhmote ti odporučim radšej nejaku dobru značku trebarz SKF,aby si to po 30000km znova nemenil. Tam sa cena pohybuje od 100e vyššie. Ja som pri jednohmote použil FEBI cene cca 65e. Rovno som menil aj drážkovy remeň aj napinacu kladku. Citovat
petokat Odesláno 30. květen 2015 Odesláno 30. květen 2015 keď zhodíš remeň dole,tak a naštartuješ tak by ten zvuk mal prestať,vtedy budeš mať istotu že je to remenica. Citovat
romcx75 Odesláno 30. květen 2015 Odesláno 30. květen 2015 keď zhodíš remeň dole,tak a naštartuješ tak by ten zvuk mal prestať,vtedy budeš mať istotu že je to remenica. Díky za rady, jinak je nutné to vyměnit zavcasu nebo to nespecha? Budu ted asi dělat spojku i s dvouhmotou Citovat
Lukaydo 407 Odesláno 30. květen 2015 Odesláno 30. květen 2015 Myslíte tohle,trochu mi cinká,když sundám řemen tak je motor tichý. http://www.autodily-cardo.cz/nove/remenice-klikove-hridele-febi-fb-31100-citroen-peugeot/ Citovat
romcx75 Odesláno 30. květen 2015 Odesláno 30. květen 2015 Me to necinka ale je to spíš takový klepot Citovat
JohnHEWITT Odesláno 3. červen 2015 Odesláno 3. červen 2015 Chalani nesmejte sa, nie som až tak technicky zdatný...konečne som došiel k tomu čo asi v tom motore hrkoce...je to poznateľné pri pridaní plynu na voľnobežných otáčkach ani nepočuť...myslel som si že to bude zotrvák aj mechanik tvrdil čosi podobné..ale klepe to furt...chcem sa spýtať čo je to za súčiastku, je to tak cca pred vstrekovacím čerpadlom a idú z toho hadičky ku klapke (ak som dobre odpozoroval) mám pocit že odtiaľ ide ten hrkotavý zvuk..tak reku či to môže byť naozaj toto alebo tam nemá čo hrkotať a robí mi to nejaký ventil alebo čo...už neviem... Citovat
JohnHEWITT Odesláno 3. červen 2015 Odesláno 3. červen 2015 Chalani, nie som až tak technicky zdatný...konečne som došiel k tomu čo asi v tom motore hrkoce...je to poznateľné pri pridaní plynu na voľnobežných otáčkach ani nepočuť...myslel som si že to bude zotrvák aj mechanik tvrdil čosi podobné..ale klepe to furt...chcem sa spýtať čo je to za súčiastku, je to tak cca pred vstrekovacím čerpadlom a idú z toho hadičky ku klapke (ak som dobre odpozoroval) mám pocit že odtiaľ ide ten hrkotavý zvuk..tak reku či to môže byť naozaj toto alebo tam nemá čo hrkotať a robí mi to nejaký ventil alebo čo...už neviem... Citovat
petokat Odesláno 4. červen 2015 Odesláno 4. červen 2015 Chalani, nie som až tak technicky zdatný...konečne som došiel k tomu čo asi v tom motore hrkoce...je to poznateľné pri pridaní plynu na voľnobežných otáčkach ani nepočuť...myslel som si že to bude zotrvák aj mechanik tvrdil čosi podobné..ale klepe to furt...chcem sa spýtať čo je to za súčiastku, je to tak cca pred vstrekovacím čerpadlom a idú z toho hadičky ku klapke (ak som dobre odpozoroval) mám pocit že odtiaľ ide ten hrkotavý zvuk..tak reku či to môže byť naozaj toto alebo tam nemá čo hrkotať a robí mi to nejaký ventil alebo čo...už neviem... DSC_0377.jpg Zdravím tak podľa tohto obrazku mam pocit že je to vyvea,ta výtvara podtlak pre posilovač brzd. Citovat
JohnHEWITT Odesláno 5. červen 2015 Odesláno 5. červen 2015 Zdravím tak podľa tohto obrazku mam pocit že je to vyvea,ta výtvara podtlak pre posilovač brzd. Noo ten posilovač brzd je na druhej strane pod poistnou skriňou...toto mi príde, že je to niečo iné...ani žiadne brzdové trubky odtiaľ nejdu..len hadička ktorá sa rozdvojuje a tie potom vedú ku škrtiacej klapke...vstrek. čerpadlo je za tým, a pod tým by mal byť termostat a možno vodná pumpa neviem ide tam hadica z chladiča... všetky tie veci čo som menoval aj s týmto neznámym čudom sú pripojené priamo k bloku motora.. Citovat
martinikus Odesláno 30. září 2015 Odesláno 30. září 2015 Přišel jsi na to? Nebylo to náhodou toto? http://www.peugeot-club.com/topic/99797-407-20hdi-rhr-ko-motor/?p=1662021 Citovat
tunerrw Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 Zdravím všechny-projel jsem snad celou část fóra, tak snad tohle téma je nejpříbuznější mému problému. Při větší vlhkosti a někdy nižších teplotách mi vyhází odněkud z levé strany u motoru (myšleno strana spolujezdce) takový písklavo-divný zvuk. Není stálý, neprojevuje se pokaždé a když se auto zahřeje, tedy s ním člověk nějaký ten km ujede, tak je pryč. Aktuálně mám nalítáno 182 tis., ve 162 byly měněny komplet rozvody, vč. řetízku, před dvěma měsíci vyměněna komplet spojka i se setrvákem a minulý týden sem nechal vyměnit napínací a vodící kladku, včetně řemenu. Četl jsem tu, že občas bývá problém, že se rozvodový řemen dře o ten plastový kryt, ale to se mi úplně jako můj případ nezdá. Jediné, co ještě nebylo vyměněno je řemenice, ale dle mechanika by měla být dobrá a to, ne co mám největší podezření, je volnoběžka na alternátoru, protože ten zvuk jde opravdu od toho směru. Má tu s tím někdo zkušenost? zapomněl jsem zmínit, že ten zvuk to tak 2-3x za rok udělalo ještě i před výměnou rozvodů, jen teď je to mnohem častější-ale třeba předevčírem jsem s autem jel 2x a zvuk zase nikde :-P Díky za jakoukoliv radu Citovat
foxo Odesláno 26. únor 2016 Odesláno 26. únor 2016 JohnHEWITT: to co je na obrazku je naozaj "vyveva", zariadenie na tvorbu podtlaku, pomocou ktoreho sa ovlada vela sucasti auta (elmag. ventily-klapky, a je dolezity pre posilovac bzd). Ten posilovac brzd nieje na druhej strane, ale hned vedla tej vyvevy, taky velky placaty tanier, vedla poistkovej skrynke. Necakaj, ze z vyvevy pojde brzdova hadicka do posilovaca brzd. Ide tam len hadicka, v ktorej je podtlak. Z posilovaca uz brzdove trubicky idu. To all, 2.0 HDI (RHR) nema dvojhmotovu remenicu na kluke, zato ma dvojhmotovy zotrvackik... Citovat
Tom35 Odesláno 5. březen 2016 Odesláno 5. březen 2016 Ahoj,chci se zeptat-automechanik mi doporučil používat pro peugeot 407 benzín-aditivum přidávající se do benzínu SHERON Pb aditiv-není to blbost? Když má člověk používat bezolovnatý benzín?Prý proto,že to má lepší třecí účinek na sedla válců? Nezadřu to nakonec?Díky Tomáš Citovat
foxo Odesláno 6. březen 2016 Odesláno 6. březen 2016 z jakeho duvodu ti to doporucil? Sedla valcu neexistuji, ale asi myslel sedla ventilu... Motor je vyrobeny na urcity druh paliva a ten by sa mal dodrzovat. Citovat
Tom35 Odesláno 7. březen 2016 Odesláno 7. březen 2016 jj máš pravdu-sedla ventilů.Doporučil z důvodů-lepšího chodu motoru,spalování....Auto mi totiž než se tak trochu protočí a ohřeje-tak cuká při zvláště studených rozjezdech.Mám tam nový svíčky a cívky,ale efekt nic moc.Zkrátka když nastartuju a chtěl bych ihned odjet-tak mi rozjezd bude cukat jak při starý škodovce 120.A to mi vadí. Musim nechat motor cca 20 vteřin a pak už je to O.K.Možná ještě zkusim občas natankovat 100 oktanocý benzín.Jestli bude znát určitej rozdíl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.