Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ridici co nesviti a neblikaji

Recommended Posts

Odesláno

Predem se omlouvam za absenci diakritiky.

Zajimal by me vas nazor na lidi, kteri nesviti, ani denni LED svetla - problikavate je, nebo je vam to jedno ?

Dale pak co si myslite o ridicich co ignoruji pritomnost ovladaci packy blinkru pod volantem ... Idealni pak jeste je kdyz se vam treba na dalnici ve 130ti nastehuji z leveho pruhu pred cumak ani ten blinkr nedaji .... Ja mam nekdy pocit ze je pro klid duse budu muset nekde zastavit a flusnout do ksichtu :bacha:bacha

Odesláno

Svícení ve dne, v létě, kdy je opravdu velmi jasný den a sluníčko svítí o sto6 podle mne postrádá účinný efekt. Něco jiného je to když je snížená viditelnost, např. pod mrakem.

Odesláno

Patřím k těm, kteří svítili ještě než nám to nahoře nařídili a nemám s tím nejmenší problém - on takový průjezd řidším lesem, kde se střídá světlo - stín je docela pastva pro oči a velice snadno se pak takové neosvětlené vozidlo přehlídne. Že by za plného denního světla někdo v takovém úseku rozsvěcel, tomu v českých podmínkách nevěřím.

Ad blinkry - sám jsem to tu nedávno někde řešil. Přijde mi, že nedávat blinkr je pro některé něco jako \"být IN\" (přece nebudu blikat, ten za mnou má povinnost to do mně nenapálit). Určitě jsou místa a situace, kdy je blikání \"zbytečné\", ale pokud má člověk používání blinkrů podvědomě zažité, už to, kdy má blikání smysl, prostě neřeší - a tak by to, podle mého názoru, mělo být (řízení podvědomě automatizovat, pak se můžeme soustředit na řešení okamžitých situací bez přemýšlení nad základními pravidly).

Odesláno

když někdo jede bez rozsvícených světel tak ho probliknu. ale jinak me to moc netrapi. je to jeho vec.

nejvic me ser*** ti co nekam odbočuji nebo objiždí překažku a nedaji blinkr :grr neni nic přijemnyho když před vama auto uděla myšku bez blinkru a před vama se objeví chodec nebo kolista :bojim

pokud v protismeru nebo za mnou jede auto tak davam blinkr ale když nikde nic nejede tak sem tam nedam.

Odesláno

Czedisonek & shark734 - myslim ze jste oba malinko mimo :

1) sviceni ve dne je narizeno at uz je sero nebo slunce, kdyz to vsichni budou dodrzovat permanentne, vypestuji si zvyk a nebude se to resit.. proste furt at je jak je. Meli k tomu duvod (tunely, lesy - jak pise Medved mimojine)

2) nevim jak na Slovensku ale tady je to povinnost a HLAVNE - neni to Tvoje vec jelikoz kdyz nesvitis, NEJSI VIDET .. pokutu mozna platit nebudu pokud neuvidim protijedouci auto nebo auto nekde blbe stojici a neosvetleny tak uz mozna nebudu nikdy nikomu platit nic jestli mi rozumis ....

Osobne mi nedavani blinkru prijde jako bud lajdactvi anebo nabubrelost ve stylu \"vy mi muzete akorat ...\" - kupodivu narozdil od jinych nesvaru na silnici tady (podle meho pozorovani) neplati \"cim drazsi auto - tim spise nedam blinkr\" ...

Odesláno

svícení já teda někdy až žasnu čím lidi ve dne svítí někdy i v noci kdy si připadam že čumim do náký lampy (nevýhoda nízkej aut) A blikání sem názoru že směrovka by se měla rozsvítit dřív než brzdové světlo a ne až po zastavení kdy je to už jasný že odbočí. Nemá cenu se rozčilovat i když to někdy nejde. jsou řidiči a řidiči jeden jezdí předvídavě druhej arogatně jako pán silnic. Ale dokud nebudou cajti vidět na silnici tak to jiný nebude

Odesláno

Čakom má pravdu - je velice super, když jedeme za dodávkou a najednou plechová vrata udělají prudký pohyb vlevo - vpravo a u kraje jede cyklista.

V souvislosti s blinkry mně ještě docela hnětou takoví jezdci, kteří nejprve začnou brzdit a až těsně před manévrem 2x bliknou, aby nám ukázali smysl počínání - konkrétně ve velkých městech je to opravdu častý jev.

(Capy byl o pár sekund rychlejší).

[upravil dne 9/9/2010 od Medvěd]

Odesláno

svietenie je nariadene ale tak budes niekomu blikat ked je deb*l ze nesvieti? ajtak to nepochopi.... to by som mal dialkace kazdu chvilu vypalene...co jazdim tak vzdy sa najde nejakych 20% co nesvietia

najradsej mam takych co svietia tymi LED svetlami v dazdivom pocasi a v zadu im nesvieti nic

Odesláno

jj LEDky vepredu a vzadu nic ..... nejlepsi

jinak souhlas - zvyk nejdrive zacit odbocovat pak teprve dat blinkr (a u nekterych PAK se teprve divat do zpetneho zrcatka :D:bacha ) je taky k nezaplaceni ....

jasne ze nejsem tak naivni abych si pral aby vsichni jezdili tak predvidave a ohleduplne nicmene ja treba radeji davam znameni o zameru zmenit smer jizdy (blikam) driv, aby to bylo opravdu jasne. Jestli se ten za mnou podle toho zaridi nebo ne uz je jeho vec, ale poskytnu mu na to dost casu a aspon mam svedomi ciste.

S tim souvisi taky jeden aspekt meho ridicskeho chovani napr. pri hledani nejakeho mista v nezname oblasti (meste) - kdyz si vsimnu nejake odbocky kam chci na posledni chvili radeji prejedu, v klidu to nekde otocim a odbocim z druhe strany - nejlepsi jsou takovi co daji nohu z plynu, zpomali, vahaji .. a pak to tam bez rozmyslu pošlou ..

Odesláno

pohybuju se na silnici docela často, takže to vidím, je to docela zajímavé...... blinkry, ty opravdu moc aut nepoužívá a když o tak na poslední chvíly..... blik sem tak se starej...... nebo když někdo bliká až moc, na kruháči začíná blikat už na nájezdu a odjíždí posledním výjezdem...... nebo ve městě mám na ulici 5 odboček do prava, odbočuje tou 5 ale bliká už u 2.... a světla??? za jasnýho dne mi to přijde jako, dokonce to i znepozorňuje řidiče, protože ty dva svítící body přitahujou vaše oči, a tomu nezabráníte.... je to reflex člověka....

Odesláno

Driv sem nesvitici problikaval. Kdyz sem jednoho probliknul, tak me vyfakoval a z ust sem mu snadno rozlustil - polib mi pr.... od te doby na to kaslu, nakonec budou platit oni ze :)

S blinkrama me to taky vytaci, kdyz se nase*ou do jinyho pruhu nebo si zastavej uprostred silnice a ani nedaj varovky nebo proste nejak vedet. to me dokaze namichnout:bacha

Odesláno

dorabane LEDky je :blicismajlik

Bohuzial denne svietenie funguje tak ze ked svieti, nic ostatne ani teda zadne svetla nesvietia.

Obcas prebliknem dakoho kto nesvieti ale vacsinou nie, jeho vec.

Trosku ma udivuje preco to kazdy riesi ci svietit ci nie :myslim

A tych co nedavaju smerovky...vzdy mam chut mat v tej chvili tank a prejst ho alebo co :)

PS: Bol som teraz autom v UK a tam nesvietia ani ked prsi a je tma ;) divne

Odesláno

Bohužel, ale PČR má plné ruce jiné práce. Třeba měření rychlosti na naprosto nesmyslných místech (tam, kde to není ani trochu nebezpečné, ale je velká provděpodobnost výběru). A měli by se zaměřil právě na světla a blinkry. Osobně nesvítící problikávám a ve většině případů to dotyční i pochopí. Pokud si všimne. Denní LED světla je podle mě nejhorší vynález...teda aspoň dokud se ho lidé nenaučí používat. Asi týden zpět: cesta do práce, půl šesté ráno, šero, po dešti a lehká mlha. V protisměru si to jede borec s denním svícením. Ve zpětném jsem ho ani neviděl.

S blinkrama to je asi marný boj. Používám, ikdyž nikde kolem nikdo není.

Odesláno

nejde o to,svítit či ne,horší je když jedeš a proti jedou auta a svítí a najednou jedno nesvítí a vyjíždějí třeba z lesa, toho co nesvítí přehlídeš jako nic,bud ať svítí ve dne všichni nebo ne!

Odesláno

taková perlička kolegy na výletu s jeho motorkou podotýkám jezdí i tak předpisově. Před nímv obci jelo auto a dalo směrovku směrem vpravo kam také začal uhybat, jelikož se mu tam zdálo málo místa na zastavení odbočil ostře vlevo a srazil kolegu na moto. Přiznal chybu sepsali papír. V dobrém oba odjeli. A ted vyjádření pojištovny že to byla jeho chyba když objížděl odbočující vozidlo (vpravo). Nepomohlo ani svědectví dotičného řidiče v prospěch kolegy - stále stejná pohádka. Po dvou měsících běhání po pojištovnách byla škoda v plné výši vyplacena. to jen tak na pobavení

Odesláno

blikam, kde muzu, ale kdyz za mnou nic nejede a predjizdim jedno auto na dalnici tak proc blikat, v noci se snazim na dalnici blikat co nejmin, pac to docela oslnuje. Pak neblikam treba kdyz stojim v odbocovacim pruhu... jinak se to ale snazim dodrzovat. Nerekl bych u me ze to je nabubrelost, spis to nekdy pro me postrada smysl :D

Odesláno

svítím imrvére :), při odbočování vpravo v pruhu neblikám, v jízdních pruzích jen když je to nutné, při předjíždění a zařazování zpět asi vůbec--čumím totiž do špíglu :P

Odesláno

Asi jako píše Čakom.

Osobně svítím vždycky.Na ty, co nesvítí, když je jasno, neblikám.Jinak je probliknu.Většinou nechápou co po nich chci...

Blinkry nepoužívám jenom pokud není na koho blikat, např předjíždění cyklisty, když široko daleko nikdo není. Jinak se snažím vždy:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...