Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Není to tím, aby prošel obchoďák kolaudačním řízením, musí mít určitý počet parkovacích míst pro invalidy. Manyžerský parkoviště před kanclama naší firmy má 12 parkovacích míst a z toho 2 největší jsou pro invalidy. Za posledních 5 let jsem tam žádnýho nikdy neviděl. Platí ještě, že do toho místa nesmíš ani zajet třeba při couvání? Protože každý den tam stojí auto pošťáku, DHL, UPS či rozvozu jídla. Když jsou v areálu firmy normální dopravní značky, tak by tam měly platit normální pravidla silničního provozo nebo se pletu?

Odesláno

To je dané na určitý počet parkovacích míst musí být určitý počet park. míst pro invalidy.

Pokud na vyhrazené parkovací místo pro invalidu vjedeš a neparkuješ je to taky přestupek ale dle § 22 odst. 1, písm. l) Zákona č. 200/90Sb. A neoprávněné zastavení nebo stání na vyhr. park. pro invalidu je přestupek podle § 22 odst. 1, písm. f bod 11) Zákona č. 200/90Sb.

Odesláno
Ta je taky svým způsobem postižená, tak proč by tam nestála. Třeba má problém dát nohy k sobě :D.

:super:super:super

Tak toto je strašně profláknutý téma. Nepřipadá mi to jako účinná pomoc invalidním lidem, spíše slogan \"Voják se stará - voják má\" :( protože tolik luxusních aut a v nich tolik zdravých mladých lidí se na vyhrazených parkovištích hned tak nevidí.

Jeden soused takto vozí \"mrtvou duši\", protože postižená je už je několik let na pravdě boží :(

Odesláno

A taky máte někdy chuť jim něco opravdu zlého provést aby opravdu byli postižení a měli tam tu cedulku konečně oprávněně ?? :) ..

Odesláno
Mně osobně štve pouze počet parkovacích míst pro invalidy u obchodů (marketů). Pochopím to v Praze, Brně, atd., ale u nás v Chotěboři? Během dne jsem tam nikdy za ty léta neviděl parkovat víc než jednoho invalidu. V praxi to pak vypadá tak, že parkoviště je plné, není kam zaparkovat a několik nejbližších míst u vchodu obchodu zeje prázdnotou.

[upravil dne 12.9.10 od kujon106]

to je dane vyhlaskou, na urcity pocet parkovacich mist je pomer ivalidnich mist, stejne tak je to s toaletami apod...

Odesláno
ono hlavne na parkovisti u obchodnaku je to uplne jedno, bo je to parkoviste obchodaku a tudiz soukromy pozemek, cili je pouze na obchodaku jestli tam ty lidi necha stat nebo ne. Jednou jsem se takhle bavil s policejni hlidkou, ktere takhle stala u obchodnaku a kluciii mi rekli ze je to soukrome parkoviste, tudiz oni s tim nemaji nic spolecneho. :myslim
Tady se poněkud mýlíš... Zákony platí i na soukromých majetcích...

tady se trosku mylis i ty, zakony tam relativne plati, ale jen co se tyka rozdavani pokut od policajtu, ale pokud ti tam na mesic zaparkuje nejaka popelnice, tak je velky problem se ji zbavit, protoze to je najednou soukrome parkoviste....

Odesláno
ono to je vcelku jedno, kdyz treba u obchodnich center vznikaji ruzove zony pro matky s kocarky, stani siroka jako krava a stejne ten kocar narvou do kufru, tak na co to je? Ano na vyndavani deti z auta, ale co mame rikat my v coupe? No, parkuju na ruzovych :D, popr. zelenych eko stani u ikei :D, je tam vzdycky volno a muzu tam otevrit dvere..

Až budeš mít v autě prcka, věř, že své názory poněkud změníš a takoví řidiči Ti taky začnou poměrně silně vadit. U IKEY na ČM je parkoviště celkově nedostatečné a když už mně Helča donutí tam jet (tento řetězec fakt nemám rád), parkuju raději u Globusu a těch pár metrů dokráčím. Ta místa pro rodiny s dětmi jsou vyhrazena proto, abys nemusel se řvoucím a kroutícím se prckem kroužit po parkovišti a hledat, kde nechal tesař díru - naštěstí takových bezohledných kupátkářů není moc.

Dovolim si nesouhlasit, na podzemnim parkingu je vzdy mista habakuk...... kdykoli tam jedu, snad jednou za mesic, tak nemam problem dole zaparkovat, jen mam problem otevrit dvere.... kor kdyz se vedle me narve sharan a tomu podobny autobus.... neni prijemny lezt do auta kufrem....

Odesláno
ono to je vcelku jedno, kdyz treba u obchodnich center vznikaji ruzove zony pro matky s kocarky, stani siroka jako krava a stejne ten kocar narvou do kufru, tak na co to je? Ano na vyndavani deti z auta, ale co mame rikat my v coupe? No, parkuju na ruzovych :D, popr. zelenych eko stani u ikei :D, je tam vzdycky volno a muzu tam otevrit dvere.

....

Naštěstí takové to tvoje \"bezohledné \"parkování nikdo nehlídá. :P

Nikdo tě nenutí parkovat přímo u vchodu, místa pro děcká jsou tam taky proto, aby nelítali děcá po parkovišti a aby se dostali co nejdřív mimo nebezpečí. Na C8 jsou taky dveře jako kráva, a zaparkuji kde je místo, když není na kočárku du jinam. V Praze to asi jináč a bez odřenin nejde, a když se bojíš o autíčko, zaparkuj dál, kde je prostor.:D

k tvemu prispevku, moji naplni prace je i to, aby zamestnanec v parkovisti toto trochu hlidal..... a nebojim se o auto, chci jen dustojne nastoupit, ty mas dvere polovicni nez ma coupe, a asi jsi z nej nikdy nevystupoval, s moji vahou 100 kg je to fakt na hovno a protoze mam uctu k cizim autum, tak je to obcas problem...

decka a behani po parkovisti, k tomu se vyjadrim a asi nastvu hodne lidi..... deti mam rad, ale uz me serou lidi, pro ktery nic jineho neexistuje, parkovaci mista pro deti, kina pro deti, detske koutky, a dalsi sracky, prominte ze to tak pisu, ale je to tak... Vas nekdy dala mama do detskyho koutku a sla si nakupovat? Moje sestra je tim komplet posedla a ja se pred ni radsi nevyjadruji....Me teda nikdy nikam takhle neodlozila, a svym detem to v zivote neudelam, stejne tak co se tyka otvirani dveri. To bych si mohl tenkrat dovolit ten luxus a otevrit dvere tatkovi skody 125LS dokoran a napalit vedle stojiciho zigula, to bych dostal takovou facku, ze by se mi hlava tocila jeste ted....:bacha:bacha:bacha

Musim podekovat rodicum, ze............ a ja to dal psat radsi nebudu

Odesláno

kdyz vidim sveho svagra, jak necha behat dite po parkovisti a to jsou mu teprve tri, tak spis premyslim nad jeho inteligenci, nez nad tim, kde ma nejblizsi parkovaci misto.... a takovych lidi je.....

PS: do coupe musim pasat psa (protoze ho mam rad a chci aby byl v bezpeci i v aute a my tim padem take) a troufam si tvrdim, ze to je stejne jako dat dite do sedacky (mozna je to o trochu klidnejsi) ale i tak na to neni dostatek mista na jakemkoli obycejnem stani, holt architekti jsou kreteni, mista lajnovana jako pro skoda 120 aby bylo hodne mist, ale prakticnost nulova......:bojim

Odesláno

Však mně je jasné, že k určitému počtu parkovacích míst musí být jiný určitý počet park. míst pro invalidy dle určité vyhlášky :), nicméně zdá se mi to přehnané.

Odesláno

Scratch: Buďv klidu, zachvíli budeme mít i kina pro psy nákupní střediska pro zvířata, extra bazény pro zvířata a další pikačoviny, páč jdeme po vzoru Ameriky, kde mohé z toho už mají ;) Chválím tě, že psa poutáš, nejen že je to povinnost dle zákona, ale je to i praktický - nelítá ti po autě a když prudčeji zabrzdíš kvůli nějakýmu troubovi před tebou nebo kvůli někomu, co ti nedá přednost, tak oceníš, že ti pes nerozkouše čelní sklo. :super

Odesláno
Scratch: Buďv klidu, zachvíli budeme mít i kina pro psy nákupní střediska pro zvířata, extra bazény pro zvířata a další pikačoviny, páč jdeme po vzoru Ameriky, kde mohé z toho už mají ;)

A jezdici schody do fitka :D

http://fukung.net/v/971/america.jpg

Odesláno

Praha - Štěrboholy. Povšimněte si důmyslného způsobu zaparkování ..

Podotýkám, že z auta (samozřejmě) vylezli dva od pohledu naprosto zdraví jedinci (snad až na hlavu) chlap+ženská okolo 30-35 ..

post-28514-14109612855025_thumb.jpg

[upravil dne 21/9/10 od Stibto]

Odesláno

Stibto: mno co, však je tam pod tou značkou ještě doplněk \"4x\" - to znamená, že ještě dvě místa ušetřil. :)

Odesláno
Stibto: mno co, však je tam pod tou značkou ještě doplněk \"4x\" - to znamená, že ještě dvě místa ušetřil. :)

Dostal jsi mě ze židle :D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...