Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny příznivce . Mám problém z klimatizací. Klima je řádně naplněná ,vyměněné filtry a přesto nechladí. Po nastartování a zapnutí klimy se mi neroztočí vpředu sahara ,takže to chladí jen náporově za jízdy.Kompresor spíná normálně ,ale sahara se nehne. Myslel jsem ,že to bude tlakové čidlo ,ale i to je v pořádku. Sahara se roztočí až se zahřeje motor na určitou teplotu a to už chladí perfektně. Ale při studeném motoru se ani nehne. Nemáte s tím někdo zkušenost ,čím by to mohlo být . Díky Mirek

Odesláno

V servise to už právě bylo a na nic nepřišli . Diagnostika bez závad . Prozvonili všechny kabely. Nakonec řekli ,že to může být v jednotce BSI . Když se to nerozjede ,tak zkusí ještě přehodit relátka z jiné 407 my. Já si spíše myslím ,že odešlo něco v sahaře a čeká mě nová. No uvidíme.

Odesláno
Původně zaslal: Mišak 306

jj taky jsem dával novou saharu.. Sahara se mi netočila a kopresor se jen zapnul a vypl dal jsem saharu a dobrý..

:myslim mě se taky netočí sahara....točí se mi jen ventilátor. Ale já ji mám přišroubovanou už z fabriky.:myslim

Předpokládám, že jsi měnil spíš ten ventilátor;)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Chtěl bych se zeptat ohledně klimy jak funguje v těchto nízkých teplotách potažmo v mrazech? Když ji mám na AUTO a nastavenou teplotu třeba na 25 stupňů kompresor běží nebo ne? Je v tom nějaký rozdíl když chladí nebo ohřívá. Není mi totiž jasný co se děje, když nastavím AC OFF, co nastane. V létě je mi jasné že přestane chladit - tedy pokud se nemýlím vypne kompresor, ale v zimě...? Používáte normálně režim AUTO nebo AC OFF.

Díkes :papa

Odesláno

ACC/OFF vypne kompresor aj v zime aj v lete. V zime aj pri nízkych teplotách spína kompresor až do teploty cca 5C. Pri nižšej by sa už tvorila námraza na výparníku. Je dobré mať kompresor zapnutý aj v zime, jednak sa maže a jednak odstraňovanie vlhkosti z predného skla je účinnejšie, pretože sa zráža vlhkosť na výparníku.

[upravil dne 27.10.2010 18:34 AnotherOne]

Odesláno

nazdar

moja klima ma privadza do uzasu...cez leto nefungovala ja ked bola naplnena...vydavala take divne zvuky..ale kompresor je okej...fukala len polovica fukarov...a teraz? fuka ako besna ked potrebujem odrosit celne a ale aj cele auto...ked som skusil dat na minimum fukali obe strany...hmm...som z nej nejaky na vetvy...bol som v servise a ty sa pousmiali...porovnal som si nemecky servis a aj slovensky...cen y sa lisili cca 1000 evri...v nemecku mi povedali ze to moze byt nieco na tom zariadeni co je pod doskou(na to ist eprisli aj na sk) len oiatzka je co???bud diera na tom pod palubkou,alebo nejaky ventil...v motore pozerali UV lampou a nensli ziadne stopy..nikde...cize asi len pod palubku ist...

a ozaj ta cena : nemecko cca max 2500evri

SK max 1500evri

[upravil dne 28/10/10 00:39 godzilaTO]

Odesláno

Mohly by to být klapky, je jich tam plno a sou uložené jen v umělé hmotě, v létě se roztáhnou čepy a začne to příšerně vrzat ( to mi dělalo taky) případně se zasekne. Pokud se ochladí čepy začnou zase chodit, zkus je všechny promazat a rozpohybovat, pokud nejsou vadné motorky ale na to by přišli při dia.

Odesláno

Klima v pvom rade udržiava nastavenú teplotu v aute. Podľa toh ako je teplo resp. chladno vonku vzduch buď zohrieva alebo chladí. Je jasné, že keď je vonku chladno a dnu si nastaviš teplo bude hriať a teda kompresor nepotrebuje mať zapnutý. Hore máš dôvody, prečo ho nechávať zapnutý aj v zime.

Odesláno

AnotherOne: co si myslis o tom???

Mortis:neviem ci to bude tym...ona vydaval take sycave zvuky...servis povedal ze take zvuky vidava ked je prazdna..otom ze ked to fuka iba na polovicu to je snad viac nez menj jasne ze bude klapka v pečku...ale nepustim sa do toho az najskor niekedy po jariy...

a este nieco...stava sa vam ze sa vam zapne klima sama od seba???mne prave pred chvilou sa sama zapla...(posledne tyzdne travim v aute viacej cASu ako v posteli) pracovne...???????

[upravil dne 28/10/10 08:20 godzilaTO]

Odesláno
, zkus je všechny promazat a rozpohybovat.

Ako sa dá dostať ku tým klapkám keby som ich chcel premazať. Občas je počuť spod prístrojovej dosky také vŕzganie, pravdepodobne tých klapiek ale zatiaľ je všetko OK. Keby sa premazali mali by ľahší chod.

Ďakujem za odpovede.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...