Janvac Odesláno 12. listopad 2012 Odesláno 12. listopad 2012 Nemůžu s tebou souhlasit. Šrouby na origo lité disky jsou ploché s plochými podložkami, viz. obrázek níže. Citovat
OldasII Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Trochu mně připadá nepochopitelné, když někdo koupí auto za 0,5 mega, připlatí si za hromadu nepodstatných věcí a potom jsou pro něho drahé originální šrouby na kola (na kterých závisí bezpečnost) od Peugeota. Nechci tvrdit, že je to něco divného, ale asi mám jiné priority. Hlavně vybírejte správně. Na plechy opravdu šrouby z liťáků s plochou hlavou nepatří. A jestli jsou s kulovou nebo kuželovou hlavou záleží na výrobci disků. Souhlas. Ale nejak se nemuzu srovnat s tim ze mam platit 100 Kc za neco co jinde stoji 20,- Chapu ze kazdy musi mit nejakou marzi ale melo by to byt rozumne. To je to same jako kdyz kupuju na netu shell super ultra 5w40 do skodovky za 130 i s DPH a v jednom servisu mi ho nabizeli za 300 brz DPH. takovyhle zlodejiny ( nevim co to je jineho) fakt nehodlam podporovat. Jinak s bezpecnostni opravdu souhlas. Ja treba skoro vubec nejezdim do autorizaku. Ale kotouce, brzdy a rizeni nechavam delat pouze a jedine v autorizaku. Citovat
Pacho69 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 OldasII: jo sory, to jsem se překoukl. Prosím tě a co máš za disk, že tam patří kulová hlava? Nebalamutí tě náhodou? Do origo Peugeot i KFZ patří kužel... M12 x 1,25 s kulovou dosedací plochou je opravdu nesehnatelné Citovat
Pacho69 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Janvac: Tedy ono to zas není tak černobíle, do kol patří šrouby, které tam deklaruje výrobce kola, ne Peugeot. Ne každý má nebo chce mít originální kola Peugeot. A tedy pokud mají homologaci a odpovídají techničáku, nijak to neomezuje způsobilost auta k provozu, ani jeho bezpečnost. Navíc jak píše Oldas, ze cenu obyčejných šroubů koupených u Peugeota si můžeš koupit bezpečnostní... Samozřejmě, že ne v Peugeotu... To opravdu nechutné. Citovat
drroman1 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Nemůžu s tebou souhlasit. Šrouby na origo lité disky jsou ploché s plochými podložkami, viz. obrázek níže.no,a za zavitem vidis co?spravne konus:D jak jsem psal vyse,litaky od peugeotu maji taky konusovy otvor a pak nasleduje jeste osazeni na tu podlozku. Citovat
martinecondrej Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 jo tak bohužel konusový otvor nemají (17), proto když se jen tak nasadí na auto a utáhnou, tak to háže jako prase. V peugeotu už na to mají speciální instrukce od výrobce jako že se kolo musí vystředit dvouma konusovýma šroubama (dají se na to použít šrouby k plechovým diskům), pak utáhnout druhé dva orig. s podložkou, pak konusový vyhodit a dodat zbytek origo šroubů a pořádně utáhnout. Vše se musí dělat na zvedáku. To je tak když originál kola nemají náběh, ale cca 1mm se na tom náboji mrdlaj. Zase šetření na nepravém místě Citovat
Pacho69 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 martinecondrej: to jako až tam budu chtít vrátit origo 17\", tak podstoupím tuhle poroceduru? To není možné, když jsem kontroloval osazení, tak tedy šroub zapadl a nijak se neposoival, tudíž po dotažení bude přesně sedět, podobně jako kužel. Citovat
martinecondrej Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 když nasadíte kolo na náboj tak má znatelnou vůli do stran. Nicméně není to můj výmysl, mám to z aut. servisu Peugeot, kde jsem toto reklamoval. Předtím mě to stálo cca 2000,- za několikrát vyvažovaná kola a bez efektu. Poté co mi v peugeotu udělali tuto proceduru, tak vše v pořádku. Na kolech mám i vidět otlak od těch konusových šroubů, jak to utahovali. [upravil dne 13/11/12 12:32 od martinecondrej] Citovat
Pacho69 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Díky za tuhle informaci, určitě si na to na jaře dám pozor [upravil dne 13.11.2012 13:36 od Pacho69] Citovat
Pacho69 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Dotaz na barvu: dočetl jsem se, že barva na originál 17\" discích QUARK je ŠEDÁ ETINCELLE EVT, ale k dispozici je pouze jak tužka (9863 96). Nemáte někdo zkušenost, kde by se tahle barva dala sehnat jako spray (vím, že si ji mohu nechat namíchat, ale je pro mě trochu komplikované vzít si sebou disk). Potřebuji opravit lak na disku po \"zásahu\" mojí dcery, ale tužkou to půjde blbě, potřebuji to stříknout (vrchní bezbarvý akryl ve speji mám). Citovat
drroman1 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 16 ctky maji normalne konusovou diru.tak jste mne zblbli,ze jsem to sel zkontrolovat:) Citovat
martinecondrej Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 oprava konusová díra je i u 17, taky jsem zkontroloval, ale asi je to houby platný, protože ty šrouby se zřejmě díky té podložce konusu vůbec nedotknou Citovat
drroman1 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Kazdopadne je to divne,protoze ten konus tam je prave kvuli vystredeni kola.mi se normalne ten konus opre o disk.ono se zase nekdo pokousel zmenit neco co leta funguje a takhle to dopadlo:( Citovat
martinecondrej Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 to jo, myslím že chyba je už to, že středová díra je na kole vetší než na náboji Citovat
ozzy1 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 já osobně používám ty ,,obojetný,, šrouby kužel-plocha na liťáky i plecháče. Bez sebemenších problémů.Středová díra mi sedí přesně. Citovat
OldasII Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Nemůžu s tebou souhlasit. Šrouby na origo lité disky jsou ploché s plochými podložkami, viz. obrázek níže.no,a za zavitem vidis co?spravne konus:D jak jsem psal vyse,litaky od peugeotu maji taky konusovy otvor a pak nasleduje jeste osazeni na tu podlozku. Litaky maji konus k vuli tomu rezervnimu pidikolu co mame pod kufrem. Cili pro nirmalni plech zrejme nepouzitelne. Citovat
OldasII Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 já osobně používám ty ,,obojetný,, šrouby kužel-plocha na liťáky i plecháče. Bez sebemenších problémů.Středová díra mi sedí přesně. Chapu to spravne ze originalni srouby z alu kol 17 pouzivas i na plech 16? Mas foto? Citovat
Pacho69 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Mě taky přijde divný, že by tam ten konus nepasoval a nestředil šroub správně, vždyť přeci montáž, která tu byla popsána (vystředění napříč kuželovám šroubem a pak dotažení originálních šroubů) přeci nezaručí, že na první nerovnosti se to kolo neposune, pokud tedy kónická část šroubu správně neudrží disk... I když, pokud bychom tu možnost připustili, můžou s tím souviset ony často zmiňované vibrace volantu při jízdě, případně brždění. Pokud tedy šrouby nedrří kolo v ose nápravy, dalo by se na to nahlížet jako na vadu a tu reklamovat. Citovat
OldasII Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 OldasII: jo sory, to jsem se překoukl. Prosím tě a co máš za disk, že tam patří kulová hlava? Nebalamutí tě náhodou? Do origo Peugeot i KFZ patří kužel... M12 x 1,25 s kulovou dosedací plochou je opravdu nesehnatelné Ja nevim. Rikal mimto ten chlapek co mi prodaval ty plechy. Ze pry je tam kulova hlava. Kdyz ti poslu foto disku poznas to? Citovat
Pacho69 Odesláno 13. listopad 2012 Odesláno 13. listopad 2012 Ozzy má podle popisu i fotek 16\" litá kola. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.