misan60 Odesláno 1. září 2010 Odesláno 1. září 2010 Na pořízeném P407 jsem měl origo elektrony 6,5x16 s bezpečnostními šrouby (kužel a dvě podložky, se 4 válečky v klíči). Po bližší prohlídce klíče jsem zjistil, že z původních 4 válečků jsou již 2 vylomené, přesto se mi podařilo 1 šroub vyšroubovat, při zpětné montáži ale upadl další váleček a s tím posledním se už pak nic dělat nedalo. V Peugeotu mi řekli, že nový klíč podle kódu objednat jde, ale je dražší než celá nová sada klíče se šrouby, nová sada by mi stejně nepomohla, když mám šrouby zašroubené. Nevíte někdo, jestli na tyto elektrony jdou použít i jiné pojistné šrouby? Kromě toho, že se válečky při nešetrném zacházení v pneuservisech velice snadno vylomí, mi ani nepřipadají moc bezpečné, když se i se 2 válečky dá šroub (ne moc dotažený) povolit. Klíč jsem si sice celkem jednoduše opravil (chybějící válečky průměru 4mm jsem si nařezal flexou ze stopky vrtáku a po odmaštění jsem je do žlábků v klíči přichytil silikonovým lepidlem - potom jsem bez problému povolil a zase dotáhl všechny 4 šrouby), ale zářezy na šroubech jsou již dost vychozené a nerad bych s tím při defektu někde na silnici zápasil. Citovat
Benžík Odesláno 1. září 2010 Odesláno 1. září 2010 Mam tyhle: http://www.bullock-praha.cz/produkty/bezpecnostni-srouby-kol-1/mc-gard/mcgard-plocha-kuzel-60/mcgard-pojistne-srouby-m12x15x20-hlava17-plocha-kuzel-60-27180.html Rozbít by se neměli (nemají se utahovat vzduchem) a snad se nikdo nebude pokoušet je sundat. Šrouby, pokud by se mi takle rozbil klíč, bych nejspíš vyhodil a koupil si jiný. [upravil dne 1/9/10 Benžík] Citovat
misan60 Odesláno 1. září 2010 Autor Odesláno 1. září 2010 Původně zaslal: Benžík Mam tyhle: http://www.bullock-praha.cz/produkty/bezpecnostni-srouby-kol-1/mc-gard/mcgard-plocha-kuzel-60/mcgard-pojistne-srouby-m12x15x20-hlava17-plocha-kuzel-60-27180.html Ale ty origo šrouby mají dvě podložky, dosedací plocha elektronu je rovná. Ta kuželová část šroubu umožňuje montáž ocelové rezervy, podložky v tom případě nedosednou na disk. Takové provedení pojistných šroubů jsem v e-shopech nikde neviděl. Citovat
Judes Odesláno 1. září 2010 Odesláno 1. září 2010 Ja som mal podobný prípad, nie s kľúčom ale z poistnými skrutkami. Nevšimol som si a zle som nasadil kľúč na poistnú skrutku a tak zničil tie drážky kde dosadali tie valčeky, nakoľko bol dosť dotiahnutý nie a nie ho povoliť a vybrať. Skúšali sme ho odvrtať, je dosť pevný aj sme zničili zopár vrtákov a nakoniec sa navarila šesťhranná matica a tak sa tú skrutku podarilo vybrať. Keďže mi poistná skrutka chýbala na jednom kolese tak som kúpil túto sadu za cca. 26€ (pozri foto), ešte som ich nepoužil, pôjdu až cez zimu na origo elektróny. Citovat
misan60 Odesláno 1. září 2010 Autor Odesláno 1. září 2010 Tyhle by se mi líbily, s tím tisícihranem asi problémy nebývají. Měl jsem něco podobnýho na P405 s elektronama BBS, matice byla spíš něco jako drážkovaný hřídel. To se určitě neochodí a asi tomu nevadí ani pneumatické utahování - oni se s tím v pneuservisech moc nemazlí, když jim člověk nestojí za zadkem. A ani nejsou tak drahý - ty peugeoťácký stojí kolem 1000Kč (nový klíč podle kódu asi 1200Kč !). Kdes to koupil? Jaký to má označení nebo výrobce? Citovat
Judes Odesláno 1. září 2010 Odesláno 1. září 2010 Kupoval som ich v jednom obchode s autosúčiastkami. Pýtal som poistné skrutky na Peugeota a ponúkli mi tieto. Názov alebo výrobcu ti pozriem zajtra (až tam niečo nájdem). Tie čo vyzerajú ako drážkový hriadeľ mám teraz nahodené (na diskoch s letnými gumami) ale tie sú už s kužeľovou hlavou a tie som kupoval tu http://www.centrumkolies.sk/ spolu s diskami v ich pneuservise. Citovat
Benžík Odesláno 2. září 2010 Odesláno 2. září 2010 Ty co mam ja se daji koupit i plochy pro kola peugeot. Na tech co se dal Judes nemuzou upadnout a ztratit se ty plechovy cepicky? Jsou pekny. Citovat
Laďa Odesláno 2. září 2010 Odesláno 2. září 2010 Mám na všech šroubech čepičky a zatím všechny dobře drží. Nejsou plechové ale plastové - origo od peugeotu. [upravil dne 2/9/10 Laďa] Citovat
Judes Odesláno 2. září 2010 Odesláno 2. září 2010 Benžík - Laďa tie plastové krytky mám na skrutkách k origo Peugeot elektrónom a zatiaľ som nestratil ani jeden a čo sa týka tých plechových krytiek ku tým druhým skrutkám tak tie držia ešte lepšie ako tie plastové a dávajú sa dolu stým čiernym prípravkom. misan60 výrobcu som nenašiel ale prikladám foto prednej a zadnej strany škatuľky, možno pomôže. Citovat
AnotherOne Odesláno 2. září 2010 Odesláno 2. září 2010 Výrobca http://www.faradworld.com/english/wheel-locks/ Citovat
Makvej Odesláno 23. září 2010 Odesláno 23. září 2010 Ja som mal orig. bezpecnostne s plochym sedlom a samozrejme sa mi postupne vylomili 2 tie valceky z orecha, 1. mi zlomili v pneuservise a tiez zhanam niejake od ineho vyrobcu. Cisto orech vyrobeny podla toho co som vylomil stoji 60€, cela sada stoji 50€, super nie? No len teraz som obehal 2 pneuservisy a 2 obchody v Banskej Bystrici a kazdy mi povedal ze len original mam kupit v Citroene, ze oni s plochym sedlom nemaju a nejdu to zhanat lebo naco, ze? Tvaria sa ze take ani neoriginal neexistuju. Neviete nahodou kde na nete sa daju zohnat? Hladal som Blocky/Sicurit lebo na CZ e-shopoch vidim a teda aj tu vidim ze ich vyrabaju aj s plochym sedlom ale na SK e.shopoch nikde nieje s plochym, nasiel som len www.maxim-pneu.sk/bezpecnostni-srouby-aez-sicurit-fs-m12x1-25x36-plochy ale aj to je z ciech ale postovne 7€ co je skoro polovica ceny produktu a ani mi neodpisuju na e-mail dva dni. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.