Přejít na obsah

Makvej

Uživatel
  • Počet příspěvků

    69
  • Registrace

Vše od uživatele Makvej

  1. Neviete mi poradiť koľko asi môže trvať v servise výmena, všetko po dva kusy: Axiálne tiahla (tyčky riadenia), čapy riadenia, manžety a predné silentbloky spodného ramena, zadné. Čisto práca bez geometrie. Peugeot 307
  2. Koľko vás stálo prelakovanie?
  3. Makvej

    Zajímavé koupě 106

    Ak si myslel toto http://auto.bazos.sk/inzerat/29877940/Peugeot-106-S16-GTI.php tak aj 1000€ je veľa. To auto už dlho nedostalo poriadnu starostlivosť okrem oleja. Tachometer nejde už 3 roky a teda ani odometer, motorček ostrekovačov, alcantara dotrhana, popraskany lak a začínajúca hrdza na všetkých dverách, lišty a prahy pouvoľňované, zadná náprava KO, na prednej treba čapy a tyčky stabilizátora vymeniť ktoré síce má ale nevymeniľ ich tak isto vyvrela voda z chladiča a ostriekala alternátor a ten píska, síce aj ten má už kúpený ale tiež si ho vymeníte za svoje náklady, smerovka sa nevracia, airbag spolujazdca treba vymeniť, v kufri na spojoch je dáky hrzavý alebo pretretý, je dosť možné že buchnutý zozadu. Skoro som ho za 1500€ kúpil, som musel mať zatmenie mysle asi, aj to ledva spustil
  4. Tak už to mám úspešne za sebou. Malo by to sedieť na 3008 a 5008 1. Prstami vylúpnete zrkadlo von, ak je vyhrievané tak radšej odpojiť a odložiť nabok. 2. Odskutkovať 4 torx na motorčeku natáčania zrkadla a vybrať. Budete mať prístup k západke na svetle 3. Šroubovákom zatlačte západku k svetlu a súčastne vytláčajte svetlo von. Vytláčajte len jednu stranu kým sa neuvoľní svetlo zo západky ktrorá je aj na sruhej strane, teda oproti tej, ktorú sme zatláčali šroubovákom, na fotke ju trochu vidieť. Skladanie je len opačný postup, treba si len dať pozor aby ste západku trafili do výrezu v otvore pre svetlo, keď sa pri vybranom svetle pozriete zospodu do otvoru pre svetlo tak si ten výrez všimnete. Chcem tam dať LED svetlá a chcel som vedieť aké sa tam hodia a zmestia, keď prídu a budú sedieť tak doplním.
  5. nie smerovka, také svetlo čo svieti von pod dvere.
  6. Ahojte, nemáte skúsenosť s výmenou žiaroviek v bočných spätných zrkadlách? Keď vylúpnem zrkadlo tak vidím to čo je na prvom obrázku pod číslom 7 ale neviem čo s tým, vidím že vpredu je nejaký jazýček ale z vnútra sa k nemu nedostanem lebo je tam málo miesta. Ten obrázok dole je z Peugeot 3008 a 5008, je to to isté zrkadlo ale je nejako podrobnejšie zobrazené, horný je z C4 Picasso.
  7. Makvej

    Servis v Trnave

    Trochu zneuzijem toto vlakno. 2x som menil turbo po sebe s tym ze bolo zanesene lozisko a tym padom zle mazalo, bola tam vraj usadena az taka vazelina. Dala sa dole vana, umyla, saci kos novy, vymenene potrubie ktore ide do turba aj odstranene sitko na nom, umyty vymennik oleja ale turbo aj tak odislo. Na Ford fore som nasiel ze jeden chlapik pise \"a teraz k hlavnemu problemu co to vsetko sposobuje..a to podfukujuce vstreky..ak nespravis a nepretesnis vstreky vsetko ostatne je zbytocne..\" Skontroloval som to a naozaj mi podfukuje asi 2 vstreky, moze to byt pricina? Moze sa ta usadenina dostat do oleja?
  8. Makvej

    Bezpečnostní šrouby

    Ja som mal orig. bezpecnostne s plochym sedlom a samozrejme sa mi postupne vylomili 2 tie valceky z orecha, 1. mi zlomili v pneuservise a tiez zhanam niejake od ineho vyrobcu. Cisto orech vyrobeny podla toho co som vylomil stoji 60€, cela sada stoji 50€, super nie? No len teraz som obehal 2 pneuservisy a 2 obchody v Banskej Bystrici a kazdy mi povedal ze len original mam kupit v Citroene, ze oni s plochym sedlom nemaju a nejdu to zhanat lebo naco, ze? Tvaria sa ze take ani neoriginal neexistuju. Neviete nahodou kde na nete sa daju zohnat? Hladal som Blocky/Sicurit lebo na CZ e-shopoch vidim a teda aj tu vidim ze ich vyrabaju aj s plochym sedlom ale na SK e.shopoch nikde nieje s plochym, nasiel som len www.maxim-pneu.sk/bezpecnostni-srouby-aez-sicurit-fs-m12x1-25x36-plochy ale aj to je z ciech ale postovne 7€ co je skoro polovica ceny produktu a ani mi neodpisuju na e-mail dva dni.
  9. Makvej

    Kvapka olej z turba HDi

    Tak este sem nieco napisem po roku, zo separatora oleja mi frcka olej do privodu vduchu do turba. Meni sa tam niejaky filter? Lebo je tam take veko asi 20cm vedla olejoveho veka, ale radsej som sa zatial do toho nepustal lebo som nenasiel ziadny nakres ani samotne vyobrazenie separatora na 1.6HDi, dufam ze ak to budemchciet vymenit tak nebudem musiet kupovat celu tu cast, na lavom obrazku pod cislom 2.
  10. Zdravim, mam taky problem ze som si vsimol ze mam pod turbom olej, vidno to na fotke, nieje toho sice vela ale dost ma to znervoznuje, vyteka to zo spojov ako je prava a lava cast dokopy zosroubovana a neviem ci tam je niejake tesnenie a to je nanic alebo kde je problem, auto ma 2 roky-100.000km 1.6 HDi, ziadny divny zvuk ani s akceleraciou som si nic nevsimol akurat sa mi zda ze sa lahko rychlo zohreje ale to je take subjektivne lebo nemam stav teploty na palubke a vonku je aj dost teplo.
  11. Makvej

    308 rcz

    0-100 7s celkom slusne ale bohuzial je to stale 308, stale ziadny prevrat ako u Citroenu, pritom sa PSA vyhrazali ze aj na nich pride
  12. na Slovensku letny benzin VIF dostat len v AutoStangl http://tinyurl.com/ncekto ale diesel letny nedostat, ale zimny diesel skoro vsade, dokonca v Tescu pod nazvom Sharon zimne aditivum tusim, treba tam pozriet vyrobcu: Vif s.r.o.
  13. Makvej

    Nefunkcna stretavacka

    co je to? moze to mat nieco s tym ze sme sa tak davnejsie stazovali v servise ze casto vypaluje ziarovky a ze oni s tym nieco spravia? Bolo to dost horuce, pritom som svietil len chvilku. ////No uz som to dal prec a pripojil napriamo [upravil dne 14/6/09 Makvej]
  14. Zdravim, zrazu mi prestala svietit jedna stretavacka na 307, vsetky ostatne svetla funguju, ani ked pohnem s kablami tak ani neblikne, povodna ziarovka nebola vypalena a nova tiez nejde.
  15. Ahojte, zhanam niejaku najazdovu plosinu aby som sa lepsie dostal pod auta bez nutnosti ho davat na zdvihak, taketo nieco som nasiel http://www.uni-max.sk/najazdova-plosina-i203-pre-os-autpar/d/ ale nic viac, poznate aj niejake ine predajne?
  16. Makvej

    Led žiarovky

    tak napis hned ze chces P21/5W, tak ale zozenies ake chces aj tak, ja odporucam tieto smd lebo take mam aj ja, ale su dost drahe, tieto konkretne 28€ alebo potom tie klasicke 36ledkove za polovicu, ale urcite cervene lebo tie biele svietia trochu do modra a vysledok je ze to svieti trochu ruzovo cez ten cerveny plast. Tu ich mas kolko chces http://tinyurl.com/od89ke
  17. Makvej

    Predstavenie Peugeot 3008

    Niejako mi to neudrelo do oci, ale bol cierny tak mozno aj preto, ale zdalo sa mi ze predok/kapota je dost kratka. Ale ked som do neho sadol tak mi sanka padla, ten stredovy tunel je strasne dobre vyrieseny, je tak vysoko cely, laktova opierka je vlastne sucast celeho tunelu.
  18. Makvej

    Led žiarovky

    ja som do brzdovych daval tieto cervene. Treba aby to svietilo aj pobokoch aby to bolo vyraznejsie, lebo inak sa podobaju na normalne koncove svetla
  19. Makvej

    Predstavenie Peugeot 3008

    Prave som v nom sedel, paradicka. Trosku divne otvaranie spodneho dielu dvery kufra ale inak fakt super. Sk cennik je tu http://www.peugeot.sk/media/deliacms/media//11/1194-77e8b5.pdf
  20. Makvej

    206+

    206+ bolo najpredavanejsie auto v aprili tohto roka na SK, 445 registrovanych , za nou Cee´d s 438
  21. Makvej

    Podložky

    tak som to pohladal a povodne je zadok o 1,6cm sirsi. A plati ze sirsi zadok=nachylnejsie k pretacaniu a sirsi predok=nachylnejsie k nedotacaniu?
  22. Makvej

    Podložky

    Pri prezuvani Ford KA som si vsimol ze predosli majitel dal dopredu podlozky cca. 1cm aby dal dnu gumy 195/45 R15 ale islo by to aj bez toho po malej uprave, ale su iba vpredu, neviete aky to ma vplyv na riadenie a sedenie na ceste, mam kupit aj dozadu taky isty rozmer alebo ako?
×
×
  • Vytvořit...