Xplod Odesláno 18. listopad 2004 Odesláno 18. listopad 2004 Cau nevite nekdo jak poznat jestli mam airbagy vystreleny? Po vymeme zarovek sem zjistil ze blika airbak. Zkousel sem vycistit kontakty pod sedackama a nic. Ale kdyz sem si cetl co se mi muze vsechno stat, kdyz se do toho budu srat, tak se docela bojim. Mrknete na fotky a prosim poradte. Dik Citovat
Ladis Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 Jen co jsem zaznamenal v bazarech. Většinou je to dobře udělaný, ale velice často jim nelícuje volant zezadu. Skoukni volant zezadu, pohled jakoby od čelního skla, kolen hřídele volantu. Tam to musí sedět perfektně. Většinou to tam někde hapruje, pokud je airbag z volantu vystřelený. Kolem úchytů pro bezpečnostní pásy to už tu na foru někdo psal. Citovat
Radek V. Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 Já si myslím, že to máš v poho (podle fotek). A navíc si myslím, že kdyby byl problém, tak ti ta kontrolka bude svítit a ne blikat......zkusil bych diagnostiku.. Citovat
komaros Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 zezadu ve volantu jsou dva srouby aspon na me 306, myslim ze to jsou hvezdicky, tak ty odsroubuj a celej ten stred nyni muzes vytahnout, vede tam jeste takovej kablik, ale toho si nemusis vsimat. Ten stred otoc a hned uvidis jestli tam airbag je, nebo neni. Citovat
komaros Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 ted me napadlo, jestli ti to blika pokud zatocis volantem a kdyz je rovne volant tak neblika. Muze to byt takovym plastovym prstencem co je pod volantem a prevadi proud do toho stredu ve volantu kde je airbag Citovat
ron Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 jemny tip, takisto mi blika airbag, na diagnostike mi povedali ze udajne je to sposobene prepalenym nejakym senzorom napojenym na bezpecnostne pasy. Citovat
snowboy Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 Kdyz blika kontrolka, jde poznat podle poctu bliknuti v serii ( pak je delsi pauza ), cim to je. Z hlavy to nevim, ale kdyz v servisu reknes, ze ti blika a jak, budou vedet, kam se podivat. Vetsinou to delaji konektory u napinaku pasu, protoze se uvolni, jak se pohybuje sedackou. Citovat
Operator Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 Jen tak pro informaci, koho u 406tky sere ten dekl u spolujezdce, kterej je často zkroucenej po stranách od sluníčka, apod. mám řešení. Dá se vyměnit, origoš stojí něco kolem 3.800 nákupka, super, ne? :mad: Já osobně volím kanagon!!! :D;):papa:cool: To Xplod: Asi to tak vypadá jen z tý fotky, ale ty si leštíš věnec volantu nějakym blátohovnoleštičem??? Pokud to ve skutečnosti vypadá tak, jak na tý fotce, tak si měl na tom volantu tutově něco měněnýho!!! Buďto ten střed (ten airbag je tam nanejtovanej a prodává se jen s tím středem, takže bych chtěl vidět někoho, kdo ti ho z volantu vyndavá... :o:o - myslim, že ho tam určitě budeš mít, neboj!) anebo ten věnec, aby se zahladily stopy po opotřebovávání materiálu. Ale z toho bych nevyvozoval žádný důsledky. Citovat
Xplod Odesláno 19. listopad 2004 Autor Odesláno 19. listopad 2004 Ja se prave bojim do toho moc hrabat, nechci aby mi nahodou nevystrelily. Zkusim zjistit jak a kdy mi to blika. Zarovku sem tak mel jenom chvili a sla ven. Nevite kde jsou v okoli Prahy 9 na todle nejaky machri, nebo Vasenda ma na to diagnostiku? Citovat
Milhaus65 Odesláno 19. listopad 2004 Odesláno 19. listopad 2004 Vypadá to OK, máš to od slunka. Kontrolka Airb. bliká vždy stejně. První problem - konektory pod sedadlem, oprava u nás v sevise 500-800 kč. Druhá možnost prstýnek pod volantem, výměna cca 2000 kč. Třetí možnost, vystřelené pásy (nezavisle na Airbagu), poznáš to tak , že horní hrana úponu je na úrovni sedáku. Pokud je OK je vyšší o 7 cm. Už jsem několikrát viděl zapojenou kontrolku Airbagů na ABS . :-) Citovat
Xplod Odesláno 20. listopad 2004 Autor Odesláno 20. listopad 2004 Tak ja na to jdu mrknout. Sem zvedavej co zjistim Citovat
komaros Odesláno 20. listopad 2004 Odesláno 20. listopad 2004 Napsán autorem Operator Jen tak pro informaci, koho u 406tky sere ten dekl u spolujezdce, kterej je často zkroucenej po stranách od sluníčka, apod. mám řešení. Dá se vyměnit, origoš stojí něco kolem 3.800 nákupka, super, ne? :mad: Já osobně volím kanagon!!! :D;):papa:cool: To Xplod: Asi to tak vypadá jen z tý fotky, ale ty si leštíš věnec volantu nějakym blátohovnoleštičem??? Pokud to ve skutečnosti vypadá tak, jak na tý fotce, tak si měl na tom volantu tutově něco měněnýho!!! Buďto ten střed (ten airbag je tam nanejtovanej a prodává se jen s tím středem, takže bych chtěl vidět někoho, kdo ti ho z volantu vyndavá... :o:o - myslim, že ho tam určitě budeš mít, neboj!) anebo ten věnec, aby se zahladily stopy po opotřebovávání materiálu. Ale z toho bych nevyvozoval žádný důsledky. jinze ten stred na airbag se taky prodava na vrakovistich uplne prazdnej bez airbagu Citovat
David 106s16 Odesláno 20. listopad 2004 Odesláno 20. listopad 2004 Mas vystrelene pasy. Ta buzirka musi byt na tom lanku pekne vysponovana a tady je prelozena. Asi to bylo nabourane na predek, ale asi ne moc, protoze podle sily narazu nejdrive vystreli pasy a pak teprve airbagy. No a nekdy ty airbagy strelit nemusi. No a k tomu stredu volantu-da se koupit original u peugeota, ale neni na nem napsano airbag. Je to proto, ze treba ve francii se 406ka prodavala i bez airbagu. Citovat
Xplod Odesláno 20. listopad 2004 Autor Odesláno 20. listopad 2004 Ja sem prave myslel ze pasy vystreleny nejsou, jak psal Milhaus65 s tema uponama tech pasu, tak je mam cca 7cm nad sedakem a ta buzirka se mi pokroucena nezda, ale nevim. Tak sem kuchnul volant a Airbag uz mel nekdo venku. Vsechno bylo zapojeny, tak sem to vyfotil jestli z toho nekdo neco pozna. Datum vyroby airbagu je 13.10.95, zda se ze je origo. Auto je 96. Citovat
Xplod Odesláno 20. listopad 2004 Autor Odesláno 20. listopad 2004 Takhle jako je to na obrazku to zkrouceny nemam. Pouzil sem obrazek od Drivera doufam ze mi to odpusti. Citovat
Xplod Odesláno 20. listopad 2004 Autor Odesláno 20. listopad 2004 Jeste me napadlo, da se ten napinak pasu zmerit ohmetrem a muzu to na nej vubec pripojit? Aby, kdyz by byl dobrej, nevystrelil. Citovat
David 106s16 Odesláno 20. listopad 2004 Odesláno 20. listopad 2004 Ja myslim ze je venku. Nejlip to jde poznat podle toho, kde je konec toho lanka, ale musel bys ty napinace dostat ven. To co mas na te fotce z te 306ky nebo co to je, sou napinace z auta, kde v okamziku narazu nebyl nikdo pripoutan. Proto se to stahlo az dolu, slo to bez odporu. Pokud ale pas je zapnuty, tak se to zdaleka nestahne tolik. Ale zdaleka nejlepsi je zajet nekam na diagnostiku, dneska uz to ani nemusi byt jen peugeot, kazdy druhy lepsi servis dneska umi precist zavady v te ridici jednotce. Citovat
Xplod Odesláno 20. listopad 2004 Autor Odesláno 20. listopad 2004 Diagnostika bude jediny poradny reseni, asi zavolam k Vasendum, mam to kousek z prace. Citovat
Milhaus65 Odesláno 20. listopad 2004 Odesláno 20. listopad 2004 V Airbagu řidiče nebo splojezdce to není vidět.Je to stářím. Životnost těchto dílů je ale z tohoto roku myslím 5-6 let.Pásy jsou špatně vidět, problem bude asi tady, nejrozumnější bude pokud skočíš na Diag, u nás se za tohle většinou neplatí. Musel bych to vidět, nám se ještě nestalo, že by odešel takový díl stářím. Pokud budou pyropásy OK, tak si nech vystřihat konektory pod sedadlama a máš pokoj. Citovat
Xplod Odesláno 21. listopad 2004 Autor Odesláno 21. listopad 2004 Tak ja to dneska slozim a s..u na to. Pujdu na diagnostiku. 2 Milhaus65: Kde sidli vase firma? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.