Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

a ten FAP co ti tam před 22 tis dával někdo je origo nebo levná náhrada? pokud náhrada, tak jsi na něm najel ještě docela hodně ;) 

Chyba vstřiku nevyhodí chybu s FAPem.. na vstřiku může být max horší korekce a ano mění se u některých motorizací všechny dle ofiko postupu.

Nech si vytisknout výpis z origo diag a dej ho sem... 

Odesláno

Filter mi menili v Peugeote. Dávali ho čistiť v nejakej firme s ktorou spolupracujú. Po výmene mi povedali že mám pokoj na 180 000km 👍 servisak hovoril že boli tam dve chyby. Upchatý filter a potom vstrek hlava 2. Vravel že môže byť aj nejaká chyba v komunikácii. Chyby vymazal a mam sledovať ci sa to bude opakovať. Ak ano mam ho ihneď kontaktovať.

Odesláno

Takže né nový, ale vyčištěný... tohle by jsme si my v autorizáku nedovolili, protože to je cesta do pekel :( Zvlášť když dneska FAP stojí u Peugeotu pár korun

• O 4 roky později...
Odesláno
V 25. 4. 2018 at 21:19, Johnnyh napsal:

Na druhy den mi volal, ze soft je prehraty hlaska je tam stale ale tentokrat uz pise ze je tam malo aditiva cca 150 ml. Potom sme sa dohodli ze tam doleju aditivum a uvidime. Na druhy den mi volal ze doliali 3L takze riadiaca ukazuje 3150 ml a hlaska je prec, Zatial som presiel len par km ale vyzera to OK. Ked som sa pytal na zanesenie cerinom (172 gramov) tak ze ak to bude regenerovat tak filter by este mal vydrzat. Niekde som cital ze ta hodnota cerinu je uz vysoka, tak neviem, uvidime. Co sa tyka zblbnutia riadiacej jednotky tak chlapik v servise si mysli ze to bolo neodbornym  zasahom diagnostiky, no ja som cital na zahranicnej stranke diskusiu v ktorej chlapik bol v podobnej situacii a tam tvrdil ze nedostatkom aditiva (jemu pisalo 600 ml ale nemal tam uz nic) doslo k chybe pri vypocte a tiez mu preskocilo pocitadlo od poslednej regeneracie ale "len" na 1700 km a nakoniec aj jemu pomohlo doplnenie aditiva..

Je to sice už starší téma, ale dle logické úvahy jsem u stejného problému, tedy riziko ucpání filtru, přišel k názoru z citace. Tedy, že v nádrži chybí nějaké vypalovací aditivum. V servise mně řekli, že s doplněním mám jít přímo do autorizovaného servisu. No a tam mně samozřejmě chtějí udělat milión úkonů navíc a mám si připravit víc jak 6000 Kč. To vše za aktuálního stavu, že auto prošlo kompletně technickou a emisemi bez sebemenšího problému, filtr dle diagnostiky je v pohodě a auto tedy nepadá do nouzového režimu. Hláška vyskočí po cca 200 km, pak se zapne vypalování a po ukončení procesu hláška zmizí. Poslední doplňování oné *neumím psát slušně*ky v servisu bylo cca před 150 000 km. Tedy asi tam opravdu není.

Otázky tedy zní, co přesně se leje za regenerační *neumím psát slušně*ku do nádrže filtru? Dá se případně u Peugeotu 307 s motorem o objemu 1.6 l s výkonem 80 kW provést vlastními silami a pokud ano, tak jak?

Odesláno

Ano, protože nádržka nemá plovák.. nepřežil by složení uhlovodíků.. je to velmi toxická, jedovatá látka, která dělá fleky na zemi i kuži, které nejdou odstranit.. po 5 minutách na kůži rozežírá do krve... proto nikdo nechce aby si to každý lojza doplňoval doma

Odesláno

A když to teda nemá plovák, tedy čidlo, jak ta diagnostika zjistí, že tam nic není? To prostě nedává smysl. Chápu, důvod, proč to nelze provést doma, ale ta diagnostika je docela zajímavá...

Odesláno

ŘJ si počítá již spotřebované množství, pochopitelně. Podobným způsobem počítá třeba i spotřebu, prostě integrací vstříknutých dávek. Triviální úloha.

Odesláno (upraveno)

To bylo slabé...

Mimochodem, když vím, že za celou dobu nebyla tato kapilina doplňována, tak musím předpokládat úplně stejně jako ta řidicí jednotka, že tam nic není. Ale i tak musím auto napíchnot na diagnostiku, abych zjistil, že tam opravdu nic není. To je to zajímavé.

Upraveno uživatelem hydrostar
Odesláno
před 52 minutami, hydrostar napsal:

Zajímavé. K dolití aditiva musím jít na diagnostiku...

dolít si to můžeš doma, je k tomu sada i s rukavicema, ale protože dnešní chlapi jsou kopyta, tak výrobce doporučuje servis, stejnak pak musíš na diagnostiku zaregistrovat to dolití , ale pokud máš origo diag., uděláš to v klidu doma sám

• O 5 týdnů později...
Odesláno

V autorizovaném servisu se mně dostalo zajímavé odpovědi na téma doplnění toho žíravého aditiva. Prý čtyřikrát během tankovacího cyklu dojde ke vstřiku do nádrže. Objem nádržky je litr a vydrží cca 100 tisíc km. Po napojení na diagnostiku ale začali tvrdit, že aditivem to není, že je ho tam víc jak dvě třetiny. Na otázku, jak je to možné, když mně ho sami doplňovali před cca 120 tisíci km, mně odpověděli, jen že mám zacpaný filtr. Diagnostika prostě nelže a hotovo. Zkusil jsem ověřit všechny informace zde z fóra. Blbiny. Tak to prý nefunguje. Kdybych měl málo aditiva, tak kontrolka motoru nesvítí, ale jen bliká. Ale ona bliká, začne vypalování a po vypálení filtru zhasne. A toto se děje čtyřikrát během tankovacího cyklu cca po 200 km a další vypálení proběhne bez závady po dalších 400 km. Prý mám prostě zacpaný filtr a hotovo. Vysloveně znegovali vše, co řekli na začátku. Argument emise ok, neměl váhu.

No vyčistím filtr, ale myslím, že se nic extra nezmění... Podobně, jak to tu psali mí předchůdci...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...