Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ah k..va jak slyším, brunek, bronek, szotek a všelijaká ruzná polská příjmení je ihned jasné vocogo, stačí mi údajně nejlepší odborník v okolí třince na peugeoty ala mr.tomiczek, už jsem mu málem jednu střelil, za to co udělal kolegovi na 206.

Ne ne ne, měl si to hodit raději někam do ostravy či dále, ale za mě 30 tisíc za plyn do 1.4 je prostě hodně. 33tisíc dával kolega za V6 v audině.

Ale snad budeš spokojen.

Odesláno

Je to hodně ale toľko to stojí, dokonca aj trocha viac, u nás blízko je slušná firma, ktorá to robí fakt kvalitne a spoľahlivo a mám zistené, že potrebujem investovať cca 1000 až 1200€ čo nie je žiadna sranda, preto, a jedine preto ho v aute nemám, návratnosť by pri mojom súčastnom nábehu km bola veeeeľmi dlhá. Jednoduché splynovače do týchto motorov určite nepatria.

Odesláno

Přesně tak. Peugeot je bohužel dost choulostivé auto. Ten pán mi nabízel systémy od dvaceti tisíc. Že to bude fungovat. Ale doporučil za dvacet sedm s tím, že ten za třicet je úplný automat. Žádné ladění a problémy s palivem. Já to mám při svém nájezdu za sedm měsíců zpátky. A pak už jenom samá pozitiva dokud se to nevysere. :roker

Odesláno

Já mám dva roky předělanou 307 1,6i na LPG systémem HL Propan z Ostravy sekvenční za 24tis a úplně v pohodě. spotřeba od 7-9,5L plynu. Přepnutí mám nastavené při 30st a vše šlape. Jen se mi asi 3x za dva roky objevila hláška antipolution fault a po vyčtení chyby to píše že je chudá směs. Chybu buď vymažu sám nebo po cca 100km zmizne sama. Auto jede stejně i s tou hláškou tak to zatím neřeším. prý stačí nastavit nějaká mapa v tom LPG. Vím přesně režim a otáčky kdy se to stane a prý to není problém. Dnes se počítá úspora 1,30kč/ km. Takže návratnost se dá lehce spočítat. U větších motorů které mají větší spotřebu bude návratnost ještě rychlejší.

Nejvíce co mě vadilo že přestal ukazovat palivoměr. Ukazuije stav nádrže podle paliva co prošlo přes vstřiky a to bohužel počítá i když auto jede na LPG. Vyřešil to takovýmalý emulátor který občas pohne jakoby s plovákem a tím se znovu změří stav benzínu v nádrži.

[upravil dne 8/8/14 11:18 od pecino]

Odesláno

Tak systém je od Fy Landirenzo. Mělo by to být hotovo ve čtvrtek večer. Vstřiky jsou stavěné na cca 100000km s tím, že žerou i nekvalitní propan bez problémů. Jsem moc zvědavý na celkovou spotřebu.

Odesláno

Italové byli vždy nejlepší na lpg, ale cena bude asi někde jinde. . Nevím na jak dlouho ma hlpropan vstřiky ale pri ceně kolem 500kč za kus to snad nebude problém. Zatím mám najeto 29tis a nic jsem neřešil, teda kromě lpg filtru za 200kč který se dá vyměnit i na parkovišt a revize za 300kc.

Odesláno

Tak auto je doma. Zatím najeto 15 km. Ale ta radost s plné nádrže za 800 kč! Doporučení je výměna svíček každých 20000 km za originální. Výměna filtru plynné fáze po 15000 km a kapalné po 30000 km. Servis co deset tisíc. Všechno to jsou stokorunové položky. Vstřikovače které tam mám se dají měnit po kusech a stojí okolo trojky. Prý je ještě nikomu nemuseli měnit. Auto má přívstřik benzinu. Každá třináctá vyjetá nádrž by měla být benzín. Budu si počítat ekonomiku provozu a za rok to zhodnotím, jestli se oplatilo. Zaznamenal jsem mírné škubnutí při přepnutí paliva, jinak neznatelná změna chování v provozu na plyn.

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Po novém roce jsem byl na prohlídce po 10000. Do té doby vše šlapalo jak má. Ovšem na té  prohlídce mi kromě výměny filtrů měnil nastavení směsi kvůli nestálým otáčkám při volnoběhu. Tvrdil, že by to vyřešilo vyčištění škrtící klapy, ale tu jsem není to tak dávno vystříkával čističem. Po této úpravě a najetí asi 500km došlo k rožnutí signalizace emisního systému tzv. Faulty antipolution. Doufám, že to je tím. Nějak se mi nezdá, že by auto čekalo a rožlo to až po 500 km. Stalo se tak při klidné jízdě asi v 90km/h a nezaznamenal jsem žádnou změnu v chování auta.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...