Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, chci se zeptat jestli je P307 1,4 16V rok 2007 uspůsobeno na spalování tohoto paliva. Mám nějaké informace ze Světa motorů a podle nich toto palivo nemůže modernímu motoru uškodit, ba právě naopak. Zkoušel jsem ho v poměru 1:1 s N95 a auto šlapalo bez problémů. Teď jsem natankoval jenom E85 a taky běží hladce a bezproblémů. Ale i přezto bych rád znal i názory jiných. díky:roker

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dávej bacha na to až bude větší zima, nemusel bys nastartovat. A pokud to jezdí normálně tak bych se toho nebál. Jenom bych si změřil spotřebu jestli se ti to vyplatí, protože většinou naroste a vychází to pak v porovnání s benzínem +- stejně.

Myslím že i podle světu motorů je nejlepší ředit 1:1:)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Stojí okolo 23kč. Ale už jsem to zavrhl. Ptal jsem se přímo prodejce od kterého auto mám a jednoznačně mi to nedoporučil. Taky jsem četl, že to rozpouští hadičky a snižuje životnost palivového čerpadla. Spotřeba stoupla o cca 2l a pocitově auto lépe táhlo. Raději nebudu pokoušet osud.

• O 3 roky později...
Odesláno

Tak teď jsem na vážkách s přestavbou na lpg. Budu dojíždět cca rok za prací s každoměsíčním nájezdem minimálně 1400 km. Takže by se to vyplatilo. Benzín letí nahoru jako šílený. Jen bych potřeboval vědět jestli ten můj motor je klasické vícebodové vstřikování nebo sekvenční. To by byla přestavba už docela drahá. Díky předem za radu.

Odesláno

E85 nie je LPG! ;)

Myslím, že ak trocha pohľadáš tak zistíš, že tu toho o lpg je dosť a vôbec by som sa toho nebál, podstatné je aby to malo návratnosť, tuším že je potrebné práve to najdrahšie sekvenčné vstrekovanie a do toho treba zainvestovať celkom dosť, ale pri tvojich km to asi nebude problém :)

Stačí pohľadať.

Odesláno
Tak teď jsem na vážkách s přestavbou na lpg. Budu dojíždět cca rok za prací s každoměsíčním nájezdem minimálně 1400 km. Takže by se to vyplatilo. Benzín letí nahoru jako šílený. Jen bych potřeboval vědět jestli ten můj motor je klasické vícebodové vstřikování nebo sekvenční. To by byla přestavba už docela drahá. Díky předem za radu.

Najezdím zhruba stejně měsíčne ale celoročně v době podnikové dovolené se dostanu i na 5000km za měsíc.

LPG se vyplatí u silnějšího obsahu, řídil jsem 1.2 benzín u hnujdaje a je to žalostné. Volil bych spíše tahouna naftu.

Odesláno

To LPG by u sekvenčního vstřikování nemělo mít žádné negativní vlastnosti. A nafta by znamenalo vyměnit auto. Přitom její cena je stejná jako u benzínu. Teď jsem jel 1400 km štreku. Pravda max 110 podle navi a spotřeba byla 5,8. Kdyby to žralo toho plynu o litr víc tak je to obrovský finanční rozdíl. V benzínu jsem projel na cestě tam a zpět asi 8500kč, v lpg by to bylo asi 4000kč, nafta tak o litr víc a musel bych měnit auto.

Odesláno

1400km za 8.5oo,- ? A tu spotřebu ti ukazuje palubní počítač?

Nechápu jak to navigace počítá, takže nevím.

Já na plnou tj 60litrůx37Kč=2.2oo,-Kč ujedu vždycky přes 900km takže když to vynásobím dvěma tak jsem na 4.5oo,-Kč a vzdálenosti blížící se 2.oooKM takže někde bude chyba. Opravdu ses neseknul v ceně za PHM?

Ale ikdybys jel těch 1.4ooKM tam a zpět (čili skoro 3.oooKM) tak se nedostávám nad částku 6.ooo,- Kč

A mám vyšší obsah a s motorem se nedostávám pod 3.5oo ot/min a jsem spíše \"rychlík\" na cestě.

[upravil dne 3/8/14 18:01 od Tony Stark]

Odesláno

2800km. Byla to cesta tam a zpátky. Ale na spotřebu jsem jel jenom tu zpáteční 1400km.A projel jsem nádrž a půl. Což odpovídá těm 6000kč za cestu tam i zpět. Na tu částku se ale dostávám při jízdě na spotřebu a abych se přiznal tak to bylo utrpení. Když jedu normálně těch 130, 140 tak si to vezme těch 7,5 - 8 litrů na sto podle počítače. A při svižné jízdě po Německu ti to sežere celou výplatu.

Odesláno

Těžká je.

Jen u toho plynu je potřeba to dobře spočítat, zda ta návratnost bude výhodná z dlouhodobého hlediska, jelikož spotřeba by ti měla 100% jít nahoru, otázkou však je, jak si ten plyn poradí s tou těžkou 307 v kombinaci s 1.4kou. Investice to je přeci jenom nemalá.

Odesláno

Právě že u té sekvence by to nemělo být tak výrazné. Píšou 10 - 15 %. A v podstatě zachování výkonu. To je o litr víc než na benzín. Při ceně cca 17 kč za litr to mám za půl roku zpátky. A můžu to v říši hasit 150.

Odesláno

Tak objednáno. Název toho systému přesně nevím, ale je to za 30000kč. Měl by si poradit s nastavením při nabrání horšího plynu. je u toho nějaká adaptivní jednotka. Bylo mi to doporučeno u této firmy:http://www.auto-szotek.cz/. Mají letité zkušenosti, dělají jenom přestavby a spolupracují i s Peugeotem, takže doufám že to bude šlapat a nejsou to žádní garážisti. Jak namontuju tak dám vědět.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...