Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pár věcí k mé 407- RT-5, klíček, čeština....

Recommended Posts

Odesláno

Chtěl bych se zeptat na pá věcí, na které jsem zatím nepřišel:

1.) Mám zamknuté auto a chci otevřít pouze kufr. ( štve mě totiž, že pokaždé i když zmáčknu tlačítko kufru, odemkne se celé a odklopí se zrcátka)

2.) Kolik stojí nahrání češtiny, pozmění se po nahrání nějak ovládání nebo některé funkce a zůstanou mi tam všechny mapy? mám RT-5

3.) RT-5 nejspíš samostatně DVD a vůbec videa přehrávat neumí co? Je jedinou variantou videovstup v kaslíku?

4.) u 406 se dala naklápět celá sedačka i s podsedákem, tady jsem na to nepřišel a ani v manuálu na netu jsem to neviděl. Jde to? 407 má podle mě víš podlahu, ale já rád sedím nízko, proto bych jí potřeboval naklonit dozadu.

5.) O povolení videorežimu za jízdy jsem tu už četl, jen by mě ještě zajímalo, jestli se dá vypnout upozornění na pásy ( ideál by byl upozornění jen třeba 5 vteřin, ale to asi nepůjde)

a jestli se dá vypnout omezovač přes diagnostiku nebo je k tomu nutný větší zásah.

6.) Jak je to s denním svícením? Dá se také zapnout jako funkce nebo se musí dodělávat? Senzor je sice super, ale přes den se také svítit musí.

7.) dopravní info- někde jsem četl že si to zjišťuje přes net ze simky, ale teď to nemůžu nikde najít. Využívá to teda net nebo na to má anténu?

8.) Mám children safety dactivated. Jestli se nepletu, jsou dvě verze. Buď jsou pojistky dveří elektrické nebo ruční. Já je tam mám ruční. Nevím jestli teď mluvím o stejných věcech, ale když s nima otočmim, auto to pozná a napíše activated nebo ne? Nebo co to vlastně je?

9.) ještě ke klíčku- Mám zamčené auto a podržim zamknutí, auto se na docela dlouhou dobu rozbliká- je to nějaká funkce nebo to slouží pro hledání mého auta?

10.) už jen tak pro zajímavost, jestli je vůbec možné dodělat do auta JBL :-)

Jinak s autem jsem moc spokojený, ačkoliv v porovnání s mým P 406 mě pár věcí zaskočilo. Ve zkratce 406 měl na kapotě plynové vzpěry, tady je tyčka? 406 měl kryt motoru stříbrný, 407 má obyčejný černý plast. Ve 407 zařadim 6tku a ve 150ti točim 3000 otáček, tohle nebo podobné číslo mám ve 406 ve 150ti na pětku. 407 má docela velkou světlou víšku, ale právě to \"žabáctví\" se mi na 406 líbilo, ta je nízká.

Ovšem jsou i zlepšení samozřejmě, třeba rozdíly mezi starou 2.2 HDi a novou 2.2 HDi :-) hlavně Bi-Turbo se mi líbí.

Vím, že 406 velice dobře seděla v zatáčkách. 407 jsem zatím takhle moc nezkoušel, přecejenom si jí musím pořádně ošahat a dostat do rukou, ale zatím usuzuji, že se bude chovat podobně :-).

Díky předem za odpovědi. bohužel jsem teď jen na netu O2 EDGE, takže dlouhosáhlé hledání je pro mě skoro tabu, ovšem samozřejmě pár věcí jsem si tu našel.

Odesláno

třeba mě někdo opraví...a někdy i doplní

1)...tlačítko se používá právě na otevíraní zadního okna (někde bylo,že se to dá přehodit...myslím přes dia)

2) čeština stojí asi jak od koho...inzerujou za 2 000kč...(nevím jestli ti tam zůstanou mapy...podle mě měly by)

3) nevím

4)jestli se bavíme o zadní sedačce...musíš sedak chytnout ze předu nazvednout a odklopit (jestli je to srozumitelné)...přední lze u spolujezdce sklopit (elektrika)

5)pasy lze vypnout ...dia

6)denní svícení ....dia

7)musí to podporovat ta země(stanice),myslím...u nás moc nerealné-nefunkční

8)elektronicky je tlačítko...zapnou se ti oba zámky...mechanicky musíš kličkem otočit v zadních dveří takové kolečko (nikde se to nepíše-teda nehledal jsem to,nezajímá mě to-buď to mám zavřené nebo otevřené)...je to kvůli neotevíraní zadních dveří zevnitř

9)to je kvůli vyhledávání auta někde na parkovišti, aby jsi ho našel,když zapomeneš a aby ti nikdo neskočil do toho,kdyby jsi ho hledal tím,že ho otevřeš.....jinak,když máš otevřené okna a podržíš dýl klíček na zamykání,tak se ti okna zavřou.

10)určitě je to možné...,vše jde :D (peníze)

plynové závěry byly super,ale je to dražší...všude se šetří

plast si nastříkej a máš jinou barvu.

ten předek se mi moc nezdá,že je vyšší než u 406

[upravil dne 18.8.2010 John_Ice]

Odesláno

1.Kufr zěmit nejde

2.CZ do RT5 cca 2000,- Kč a nic se v menu ani v ovládání nezmění

3. DVD v RT5 jedině přehráním novějšího SW do RT5

4.U elektrických sedaček to jde

5. pásy jdou vypnout ale bud zapnuté nebo vypnuté.......na 5sec. NE

6. Denní svícení lze aktivovat bud to máš v menu(ale není to pravidlem) nebo přes diagnostiku

7.

8. Ano pozná to otočení dětských zámků

9. pro hledání

10. všechno jde, je to jen otázka peněz, bud jenom doplnit zesák ze SUB.(cca 8000,- včetně práce) nebo komplet celá výměna repro a zadních tapeců atd.(ale toto je podstatně dražší)

Já mám u 2.0HDI na 6 při 3000 ot.170km/h tak nevím co máš za převodovku....

Plynové vzpěry se nemontují kvůli případné srážce s chodcem , bez plyn. vzpěr má kapota jiné deformační zóny

[upravil dne 18-8-10 Přema]

Odesláno
Původně zaslal: Přema

Plynové vzpěry se nemontují kvůli případné srážce s chodcem , bez plyn. vzpěr má kapota jiné deformační zóny

[upravil dne 18-8-10 Přema]

A to jsi někde dočetl nebo si to myslíš?Já jen,že zase budu o něco chytřejší, jestli to je fakt.

To maj vzpěry i mercedes či volvo?

Odesláno

no to je pravda o té politice...ale kdo jako bude kontrolovat kapaliny?Že bych jezdil každej den do servisu....někdo u nich moc nepřemýšlí.(Nojo oni vědí,že kapalina žádná by neměla vytéct do 5let či do 100 000km a potom už to je pro ně vrak a to je už nezajímá :D

No ta tyčka mi dala než jsem si zvyknul,že jsem ji opřel fajn,ale potom jsem byl zvyklej s tím ,,bouchnout,, ...málem jsem to vyvrátil :D:mad:

Odesláno

- Máš sedan alebo SW, ja mám sedan a tam nejde otvoriť kufor samostatne len celé auto.

- Na tú češtinu si pozri toto tam bi si mohol nájsť nejaký kontakt.

- RT-5 s DVD nemám to ti poradí niekto iný.

- Denné svietenie sa dá aktivovať buď na palubnom počítači ak je v ponuke tá možnosť alebo cez diagnostiku.

- Neviem aké dopravné informácie máš na mysli ale dopr. info vysielajú rozhlasové stanice pozemným vysielaním ako keď počúvaš hudbu alebo akékoľvek vysielanie. Keď si aktivuješ dopr. info. na rádiu tak pri počúvaní napr. CD ti pri vysielaní tých správ automaticky prepne na správy a po skončení sa prepne naspäť na CD.

- S tými detskými poistkami to bude asi tak ako píšeš, ja mám elektrické prevedenie.

- Čo sa týka uzamykania keď stlačíš tlačítko uzamykania keď je auto uzamknuté tak sa ti rozblikajú smerovky a rozsvieti vnútorné osvetlenie pre lepšiu orientáciu na parkovisku.

Keď uzamykáš auto a podržíš stlačené tlačítko viac ako 2 sek.(stlačíš a podržíš) tak sa ti zavrú všetky otvorené okná a keď máš vo výbave SUERUZAMIKANIE (odpája tiahla vnútorných kľučiek a tlačítka na odomykanie pod autorádiom, aby sa nedalo dostať do auta ani po rozbyťí skiel) tak po prvom stlačení stlačíš ešte raz do 2 sek. a budeš počuť vo dverách také cvaknutie.

- JBL mám od výroby takže určite sa dá aj dorobiť.

Dúfam že som ti pomohol, až som na niečo zabudol doplňte ma. Prajem pekný deň.:papa

Odesláno

Díky moc, hlavně za rychlost ;-). Mám sedana. U toho kufru je to škoda. Sem tam se vracím do kufru pro nějaké věci a nejde ani tak o to že seodemkne auto, ale je mi spíš líto těch motorků u zrcátek, takhle ta jejich životnost půjde asi rychle do háje. Tím dopravním infem jsem myslel info co používá navigace, jako třeba uzavírky, kolony atd. S těmi otáčkami, možná to nepíšu uplně přesně, každoppádně se mi zdá, že na tu šestku to stejnak točí moc.

V menu jsem našel ohledně těch světel pouze to časování svícení po zamknutí auta, takže asi budu muset přes dia. Jo a ještě jeden dotaz: Mám pdf manuál, ale je z roku 2005 a teď nevim, ale myslim že je pro 1.6 HDi. Ptal jsem se v Peugeotu a řikali mi že sice je moje auto 2008, ale že spadá už pod modelovou řadu 2009 a tam jsou prý nějaké změny v manuálech, že bych si měl sehnat pro 2009. Takže by mě zajímalo, v čem se tak můžou lišit? Jestli má cenu shánět ten manuál nebo ne a taky jestli je pro 1.6 a 2.2 víceméně stejný.

Odesláno

Češtinu nahraji i já nebo z Kolína kolega Katto77. Tam to máš asi nejblíž. Když tak kontakt dám do SZ.

2. Po nahrátí fw 8.11 se trochu věcí změní. Mapy původní zůstanou.

7. TMC v Čechách funguje, RT3/4/5 ale nemá pro CZ kody.

Odesláno

Ahoj.. ak vieš, že budeš častejšie odomykať a zamykať stiahni si zrkadlá ovládaním zrkadiel (ak by si to nepoznal je to prepínač nastavovania pravá/lavá strana. Ked je v strede dá sa potiahnuť do zadu - zrkadlá sa sklopia) inak funguje to aj za jazdy :). Ak ich takto stiahneš nebudú sa ti pri odomknutí odklápať a teda ani sklápať až kým ich tak zasa neodklopíš. o motorček zrkadiel sa neboj je to na to stavané.

Ja to využívam hl. v zime. Môže ti namrznúť voda a pri odomknutí sa niečo poškodiť. Inak cez dia sa to dá vypnúť ale iba úplne - takže sa ti ani tým prepínačom nebude dať sklopiť... potom iba rukou ako za starých čias.:cool:

Odesláno

Na tenhle manuál už jsem koukal. Bohužel jsem teď připojený přes EDGE a s jeho rychlostí neni jeho prohlížení zrovna minutková záležitost a jeho uložení je taky dost nereálný. Jedině že bych někomu řekl ať mi to stáhne a přinese třeba na flashce

Odesláno

JJ , to jsem odpověděl na dvě věci. :D

TMC tak nějak v CZ funguje, na RTx bohužel ne.

Bylo několik pokusů jak to zprovoznit, půjčit si tabulky z jiných navi programů, nebo starších cd, kde to ještě Navteq nedělil a CZ spadala pod Central Europe.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...