honzasl Odesláno 18. srpen 2010 Odesláno 18. srpen 2010 Mám drobnou potíž s ostřikovači. Když přitáhnu páčku stěračů, tak první co se stane, že se rozjednou stěrače a až po chvilince začne stříkat voda - a mezitím mám před sebou akorát rozmazanou sračku, nehledě na to, že to škrábe na skle nasucho. Je to tak normální? Přijde mi to takové uhozené, u 309 jsem si vždycky nejdřív nasříkal vodu a až potom jsem si sám setřel sklo tolikrát, co bylo potřeba a ne co usoudili konstruktéři. Citovat
mmmb Odesláno 18. srpen 2010 Odesláno 18. srpen 2010 Než to motorek natlačí tak to chvíli trvá, ale normálně by to nělo setřít a stříkat najednou. Jedině dát na hadičku zpětný ventil. je to ve vlákně někde u 406 Citovat
miroja Odesláno 18. srpen 2010 Odesláno 18. srpen 2010 Nevyriesila by to vymena cyklovacieho rele Peugeot za to z Feldy? Citovat
abio Odesláno 18. srpen 2010 Odesláno 18. srpen 2010 Původně zaslal: miroja Nevyriesila by to vymena cyklovacieho rele Peugeot za to z Feldy? ne určitě ne, mám ho tam a je to stejný... Chtělo by to zjistit elektriku zda by to stírání nešlo třeba odpojit, když jsou v činosti ostřikovače... Taky se mi to totiž nepáčí! Stírat na sucho... Citovat
boston56 Odesláno 18. srpen 2010 Odesláno 18. srpen 2010 tento problém jsem řešil s autoelektrikářem u své 406 a on to vyřešil tak,že při přitažení páčky odstřikovače k sobě se prvně sklo ostříkne a teprve potom dám do pozice stěračů.Každý auto elekt. by to měl umět zprovoznit.Stálo mě to asi 300,-kč Citovat
abio Odesláno 18. srpen 2010 Odesláno 18. srpen 2010 Původně zaslal: boston56 tento problém jsem řešil s autoelektrikářem u své 406 a on to vyřešil tak,že při přitažení páčky odstřikovače k sobě se prvně sklo ostříkne a teprve potom dám do pozice stěračů.Každý auto elekt. by to měl umět zprovoznit.Stálo mě to asi 300,-kč jednou jsem mněl rozdělanou pačku na stěrače, jsou tam ruzne kontakty, zkusim se někdy na to mrknout... Nějak to musí jít... Citovat
Fosil Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Nádržka s kapalinou je umístěna před PP kolem, takže hadička k ostřikovačům je dlouhá a čerpadlu chvíli trvá než dotlačí kapalinu do trysek. Když pustíme páčku ostřikovače, kapalina v hadičce sjede zpět do nádržky. U 306 jsem to řešil namontováním zpětného ventilu. http://www.e-cat.cz/p-1949990/sortiment-podle-dodavatele/zpetny-ventil-ostrikovacu.html?cPath=1314088_1960702_1960703_1963729_1963730&utm_source=zbozi.cz&utm_medium=neplacene Citovat
miroja Odesláno 19. srpen 2010 Odesláno 19. srpen 2010 Původně zaslal: abio ne určitě ne, mám ho tam a je to stejný... Chtělo by to zjistit elektriku zda by to stírání nešlo třeba odpojit, když jsou v činosti ostřikovače... Taky se mi to totiž nepáčí! Stírat na sucho... Hmmm. ale na Feldach to vraj stierace zapinalo az o par sekund po ostreku. Aspon tak mi to potvrdili viaceri majitelia. Takze to bude asi zapojenim toho pamatoveho cyklovaca. Skusim to pozriet ako to ma Felda a ako Peugeot. Ten spatny ventil urcite nezaskodi. Ja som si ho dal pred casom aj do svojej starej S120 a malo to cosi do seba. Jednoznacne sa cas od zapnutia ostrekovaca po vlastny ostrek skratil... Citovat
miroja Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 Tak este raz k ostrekovacom. Najskor o Feliciach. V sobotu som si to overil na kmosovom Pickupe. Aj na Felde (po r. 98,odkedy sa montuje cyklovac s pamatou), sa po stlaceni tlacitka ostrekovaca rozbieha sucasne motor ostrekovaca aj motor stieracov. Je vsak tiez pravda, ze stierace nejdu na sucho, pretoze ostrekovac zjavne vdaka spatnemu ventilu dodava vodu na okno okamzite. Spat k 306-kam. Technicky najlepsie riesenie by bolo oneskorit o par sekund rozbeh stieracov po ostreku. Aj toto automaticke zotretie ma na starosti rele cyklovaca prednych stieracov, takze pridat na komkretny vstup nejaky R-C clen a mohlo by to tak fungovat (pisem o autach bez dazdoveho senzora, tam sa o to stara zjavne elektronika dazdoveho senzora). Ktovie, preco to vyrobca takto neriesi. Zrejme by slo elektricky vyradit automaticke zotretie okien po ostrieknuti ostrekovacom (napriklad pre auta bez sonzora by mohlo stacit odpojit vodic c. 511 na cyklovacom rele prednych stieracov, priapadne vytiahnut rele, ohnut pin 6 tohto rele a opat ho zasunut spat do patice). Vtedy by ostrekovac len striekal, zotriet okno by bolo potom treba rucne, prepnutim do polohy I, alebo posunt packu dole. No ako lepsie riesenie sa mi zda pridat niekde do hadicky k ostrekovacom na predne okna spatny ventil. Ma tam uz niekto spatny ventil? Vyriesilo to problem? Citovat
Qcko Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 Je to ako u ktoreho auta, niektore najprv stieraju, potom striekaju (najhorsi pripad), potom take ktore idu sucasne a idealny pripad je ked najprv strieka a potom zotrie. Ono je problem v tom ze ti padne voda a chvilu to trva kym to male cerpadlo vytlaci vodu cez hadicku, ako pisal pastorek, ten spatny ventil by urcite trochu pomohol, ale oneskorenie stieracov by bolo super:roker Citovat
Fosil Odesláno 23. srpen 2010 Odesláno 23. srpen 2010 Dejte tam ten ventil, funguje to dobře. Je to nejlevnější a nejjednodušší řešení. Ostřikovač se dřív než, stěrače nespustí ale prodleva je minimální. Citovat
honzasl Odesláno 25. srpen 2010 Autor Odesláno 25. srpen 2010 Díky za rady. Já mám dešťový senzor, takže úpravy relé nepřipadají v úvahu. Ten zpětný ventil mě taky napadl, ale netušil jsem, že se to vyrábí sériově - plánoval jsem si přidání druhé \"mezinádržky\" s druhým čerpadlem blízko pod kapotu, aby trubička byla co nejkratší, ale ventil bude mnohem lepší. Citovat
Radek 306 Odesláno 25. srpen 2010 Odesláno 25. srpen 2010 mě se nezdá, že by tam byla taková prodleva, sterače povyjedou o 1/3 a už to stříká..a to neni taková hrůza..měnil jsem nedávno sklo (původní) a bylo jak nové, je ale fakt že auto nejezdilo u nás..v ČR stačí jedna zima a je to ostřílený až hrůza Citovat
miroja Odesláno 24. září 2010 Odesláno 24. září 2010 Tak som si pred par dnami doplnil auto o spatny ventil na potrubie ostrekovania predneho okna. Auto stalo zatial najviac dva dni bez pouzitia ostrekovaca a doteraz max.spokojnost, voda bola na okne okamzite po zapnuti ostrekovania. Kedze nemam rad nejake velke tunigy, rezanie, vrtanie...spatny ventil som dal na miesto, kde sa hadicka od cerpadla spaja s rozvodm vo viku kapoty. Treba k tomu vlastny spatny ventil a asi 3 cm hadicky. Ilustracna foto dole. Tiez som si vymenil povodny Citroen/Peugeot cyklovac za pamatovy cyklovac z posledneho modelu Feldy, typ AEV 6026. Pozor, cyklovace na starsie modely Feldy (tusim do roku 98) ci Foramany nemaju 6, ale len 5 pinov, ten v mojom aute nefungoval. Radsej si to skontrolujte uz v predajni, lebo mne chceli najskor predat prave ten. Len pre uplnost, cyklovac sa v mojom aute nachada za poistkami v kabine. Treba odskrutkovat 3 torxy (poloha skrutiek je ozancena cervenymi sipkami na obrazku s poistkami) Po odisteni zapadiek sa daju poistky odklopit a dostanete sa k cyklovacu. Je to modre \"relele\". Na obrazku dole je uz vymenene za to pamatove. [upravil dne 24/9/10 od miroja] [upravil dne 24/9/10 od miroja] Citovat
Andreww Odesláno 24. září 2010 Odesláno 24. září 2010 Já jsem dával nedávno taky zpětné ventily. A je to paráda. Hned kousek za motorkem jsem rozřízl hadičku a ventil vsunul. Dal jsem jeden na předek a jeden na zadek. Investice cca 70,-Kč. Foto dodám:papa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.