Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

presne teda nerozumim tvemu dotazu, jaky svetylko ti zhasne ? jinak funguje to tak ze kdyz das packu steracu do polohy AUTO, daji ti sterace jednim setrenim okna najevo ze se senzor aktivoval, pak uz jen vyckava, az zacne prset

v dalsich polohach uz senzor nepracuje sklo je stirano ve dvou rychlostech bez zavislosti na intenzite deste

Odesláno

Myslím tím, když je tedy páčka v poloze auto i po obnově z jiné polohy, tak zvenku na čelním skle svítí oranž. infradioda (snímač), která vyhodnocuje, jakou intenzitou bude stěrač stítat. A právě ta má stále svítit. Jenže se mě stává poslední dobou, že i když prší, tak si ta sviňka po pár sekundách zhasne. Tuďíš se žádné auto. stírání nekoná. Ale někdy to fachá normálně - prostě neustále svítí tak jak má. Nebo se mě teď třeba stáva, že stěrače zůstanou v prostřed a nedojedou do své koncové polohy.

Odesláno

aha, no tak to bude nejspis nekde spatnej kontakt, nebo se odporouci senzor, chtelo by to sundat ten kryt zrcatka a zkontrolovat jestli treba neni povytazenej konektor, nebo by to taky mohlo byt na pacce

Odesláno

Kde je poloha auto? Mam totiz taky problem, spis bych mel asi zalozit novy tema, ale zeptam se tady ...

Kdyz dam packu steracu na prvni polohu nahoru, co to ma delat? Je to cyklovac? Nebo ta poloha auto? Fakt nevim ...

Jediny, co vim, je to, ze prvni poloha mi absolutne nic nedela a druha je moc rychla. Takze celkem na hovno ... takze pri normalnim desti musim rucne pri kazdym setření dat packu do dolni polohy, ze ktery se sama vrati zpatky. Pojistky jsou vsechny dobry, relatko nevim, jestli to je poloha na cyklovac. ... ??? ....

Odesláno

poloha smerem ze zakladni vypnute polohy je setreni skla jednim pohybem ( neomezenym poctem pohybu, pokud packu drzis v teto poloze )pokud packu pustis, vrati se zpet do 0, pro dalsi setreni musis opet macknout dolu - funkci cyklovace tedy zastavas sam a stiras si okno podle sebe.

prvni poloha nad 0 je bud poloha stirani s urcitym casovym intervalem (pevne danym prave casovacem, ktery trochu mylne oznacujete jako relatko pod volantem ;) ) nebo se zapina snimac deste, ktery pak podle intenzity ridi rychlost a intervaly mezi stiranim.

Dalsi dve polohy nahoru uz jsou jen stale stirani bez intervalu, pouze se od sebe lisi rychlostmi pohybu steracu :D

Odesláno

pokud je namontovan senzor deste a sterace nefunguji, bude nejspis spatny samotny senzor ( muze byt spatna ta dioda uvnitr, takze pak nesviti ) nebo je chyba nekde jinde v elektrice

Odesláno

Abych rekl pravdu, tak vubec netusim, jestli mam senzor deste. Ani nevim, kde tu diodu najdu :o) Jediny, co vim, je ze mi sterace pri prvni poloze packy nic nedelaji. Takze si bud dam druhou polohu a stiraj dost rychle nebo si hraju na cyklovac pouzitim prave ruky - poloha packy dolu, sama se pak vrati zpet :-))

Odesláno

Me treba senzor sviti zelene, ale mam strej model a taky sem zjistil, ze kdyz vypnu a zapnu klicek a mam packu v poloze zapnutyho senzoru, tak se vypne a musim ho znova ativovat prehozenim packy dolu a zpet.

Odesláno

Ja se zeptam majitelu 406 jak jsou spokojeni s cyklovacem. Chybi mi tam pomalejsi cyklovani nez tam je (3 nebo 4 polohy je dost malo) a vsiml jsem si toho jiz nekolikrat, stira to zbytecne suche sklo kdyz krape. Asi spatne prsi :)

Odesláno
Napsán autorem MMMMM

Ja se zeptam majitelu 406 jak jsou spokojeni s cyklovacem. Chybi mi tam pomalejsi cyklovani nez tam je (3 nebo 4 polohy je dost malo) a vsiml jsem si toho jiz nekolikrat, stira to zbytecne suche sklo kdyz krape. Asi spatne prsi :)

Bud rad, me cyklovac vybec nejde, vlastne ani nevim, jestli bych mel mit cyklovac nebo senzor deste :-) Muj manualni rucni cyklovac funguje celkem dobre, prodleva je vzdycky nez mi posle ridici centrum mozku informaci do prave horni koncetiny :D

Odesláno

tak pro ty kteri nevedi jestli maji senzor deste nebo ne, pozna se to jednak podle toho,ze na pacce steracu je napsano AUTO a jednak ze na prednim skle nad prostrednim zpetnym zrcatkem je zvenku zatmaveny sklo a uprostred je videt okenko, bud je to obdelnicek cca 6*1cm nebo kosodelnik cca 3*3cm ( ten je u novejsich aut, ktery uz maji centralni ridici jednotkou BSI, pak ten senzor je jednak na dest a jednak na svetlo)

Odesláno

jinak senzor deste se da do auta ( starsi modely, u tech novych s BSI by to byl vetsi orisek) v pohode dodelat, osobne se na to chystam a treba udelam nejaky obrazkovy komix jak na to ;):D

Odesláno
Napsán autorem Ferry

jinak senzor deste se da do auta ( starsi modely, u tech novych s BSI by to byl vetsi orisek) v pohode dodelat, osobne se na to chystam a treba udelam nejaky obrazkovy komix jak na to ;):D

OK, tak ja na to budu cekat :)

Odesláno

To já spíš přemejšlím o výměně toho cyklovače. Velmi se mi zamlouvá styl např. Favoritu. Zapneš cyklovač, vypneš, počkáš až bude mokrý sklo na další stírání a zapneš. No a vono už si to ten cyklus pamatuje. Pro mě dostačující. A taky bych vyřadil stírání při ostřikování, nebo zpozdit kdy to zapne.

Odesláno

Ja jsem taky spis pro cyklovac, jako styl favorit a vejs. Zapnes, vypnes, pockas, zapnes a uz ti to tak jde porad. Neni to tak poruchovy jako ta dioda. Ze vseho, co je moc automaticky, mam divnej pocit, bejva to pak dost poruchovy.

No a pokud jde o automaticky stirani pri ostrikovacich ... ja nevim, tohle maji nasi u oktavky (sralo me, kdyz to pak stiralo na sucho, nez to poradne nastrikalo vodu) ... ale ja to u 406ky nemam. Ostrikovace zapnu packou k sobe a pak musim sterace packou dolu zapnout. Mam r. v. 96.

Odesláno

Věřím tomu že ten automat hodně ulehčí dokud to funguje a když přestane tak jsou to jen starosti. Myslím si když ho tam nemáš tak, aby úpravy k obrazu tvému nebyly až tak nákladné (přestavba na automatiku nebude žádná sranda). Ale mě těch pár pohybů páčkou by ani zas tolik nevadil.

Odesláno
Napsán autorem Petr X

Ja jsem taky spis pro cyklovac, jako styl favorit a vejs. Zapnes, vypnes, pockas, zapnes a uz ti to tak jde porad. Neni to tak poruchovy jako ta dioda. Ze vseho, co je moc automaticky, mam divnej pocit, bejva to pak dost poruchovy.

No a pokud jde o automaticky stirani pri ostrikovacich ... ja nevim, tohle maji nasi u oktavky (sralo me, kdyz to pak stiralo na sucho, nez to poradne nastrikalo vodu) ... ale ja to u 406ky nemam. Ostrikovace zapnu packou k sobe a pak musim sterace packou dolu zapnout. Mam r. v. 96.

tak to je zase jedna z hricek nasich kamaradu francouzskych inzenyru , mam ten samej rocnik, ale sterace se mi spusti ve stejnou chvili kdy se spusti moturek ostrikovacu, tedy kdyz pritahnu packu k sobe, pote co ji pustim jeste asi 5krat setrou a vypnou se.

Odesláno
Napsán autorem Dave_k

Věřím tomu že ten automat hodně ulehčí dokud to funguje a když přestane tak jsou to jen starosti. Myslím si když ho tam nemáš tak, aby úpravy k obrazu tvému nebyly až tak nákladné (přestavba na automatiku nebude žádná sranda). Ale mě těch pár pohybů páčkou by ani zas tolik nevadil.

Prestavba na automatiku je lehka, vyndas casovac, das dve relatka, natahnes draty k zrcatku, soupnes tam senzor, prepojis par dratu a uz to funguje, chystam se na to chystam, ale cekam az mi dorazi dily :D :D

Odesláno
Napsán autorem Ferry

tak to je zase jedna z hricek nasich kamaradu francouzskych inzenyru , mam ten samej rocnik, ale sterace se mi spusti ve stejnou chvili kdy se spusti moturek ostrikovacu, tedy kdyz pritahnu packu k sobe, pote co ji pustim jeste asi 5krat setrou a vypnou se.

To je mozny, leda ze by majitel prede mnou menil packu, nevim. Me to takhle vyhovuje, jen s tim cyklovacem nebo diodou musim neco udelat, az se uracim podivat, co tam vlastne je :-) Nebo ma bejt. :)

[Editován dne 20/11/04 Petr X]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...