MALE FROG Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 Hledáme do nového bydlení novou televizi a domácí kino... Televizi bychom chtěly LED a domácí kino je podmínkou Blu-Ray... Jinak jsem totální laik:) Docela mě zaujalo toto: http://domaci-kina.heureka.cz/lg-hb405su/ http://led-televize.heureka.cz/sharp-lc-32le705e/ poraďte při výběru určitě je tu nějaký odborník... Nevím abych nešlápl vedle ve značce apod... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 Sharp je da se řict špička, Samsung je taky dobrej, jen koukám nebude ta 82cm malá? pokud maš misto běž aspoň do modelu nad 100cm a full HD samozřejmě. Potom prodejci uvadějí LED TV a jedná se o TV s podsvícením LED, tj že misto trubic jsou použity k podsvicení LED diody, podsvicení je tak rovnoměrnější a dele vydrží, ale v žadnem připadě se nejedná o OLED TV, to by jsi se asi nedoplatil. Od prodejcu se jedna pouze o reklamní tah když napišou LED TV, přenejmenšim je to zavadějící Citovat
MALE FROG Odesláno 12. srpen 2010 Autor Odesláno 12. srpen 2010 Právě, že místo moc není Do stěny by se vešla ale spíš nevím jestli tak velkou televizi budu na ní koukat zhruba ze 2metrů... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 Aha tak to pak do těch 90cm bude akorát. Ber Sharpa, v LCD technologii je o kousek dál, snaží se z LCD vymačkat co nejvíc;) [upravil dne 12/8/10 Radek Hurvajz] Citovat
MALE FROG Odesláno 12. srpen 2010 Autor Odesláno 12. srpen 2010 Díky... Teď vybrat ještě to správné domácí kino:D Jdu hledat... Citovat
Edison Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 Doporučuju vybírat od stejné značky. Já mám sestavy od samsunga a nemůžu si to vynachválit. TV má připojení na net, takže v domácí síti podporuje přehrávání třeba z NTB (kde je spuštěný server), přehrávání třeba foto z mobilů (po WiFi), z netu rovnou videa z YouTube. Televize má i dva USB, ze kterých umí rovnou přehrávat videa (i Divx). DK připojené pak přes HDMI kompletně komunikuje s TV (a naopak): Ovládání hlasitosti, ovládání jedním ovladačem a mnoho dalšího. Nevýhodou DK je pak praktická nemožnost připojení dalších zařízení (zejména kvůli reprodukci zvuku). Zde je výrazným plusem AV receiver. [upravil dne 12.8.2010 Edison] Citovat
BV406 Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 Původně zaslal: Radek Hurvajz Aha tak to pak do těch 90cm bude akorát. Ber Sharpa, v LCD technologii je o kousek dál, snaží se z LCD vymačkat co nejvíc;) [upravil dne 12/8/10 Radek Hurvajz] me vzdycky zajima, jak takove zpravy vlastne vznikaji .... delas u sharpa televize ??? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 Ne u Sharpa opravdu nedělám. Ale stači se na ty TV pořadně podivat, a pak par članku a testů taky proběhlo, takže stačí číst Citovat
BV406 Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 se ptam, protoze do toho taky moc nevidim ... takze myslis, ze lcd od sharpu je celkove kvalitnejsi nez treba od samsungu ??? Citovat
Péťa Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 Jasně, že Sharp. Už jsem to tady psal mockrát, hledej. Po něm Samsung nebo LG, je jedno co (ale kvůli servisu bych upřednostňoval LG). Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 Par temat co se tu už probirali Citovat
Edison Odesláno 12. srpen 2010 Odesláno 12. srpen 2010 Ono je vcelku fuk, jestli Sharp, Samsung, Panasonic... Každý je lepší v něčem jiném a s žádným se neprohloupí. Výrobců hlavních komponentů je jen málo na světě, takže v tom se TV moc neliší. Rozdíly jsou hlavně ve filozofii software a v přidaném vybavení (ethernet, USB...) Při výběru v obchodu pak doporučuji ne jen koukat na obraz, ale taky si zkusit ve spolupráci s prodavačem třeba změnit nastavení obrazu. Pak si ujasnit které vlastnosti jsou pro mě prioritní více a které méně. Já vybíral mezi Panasonicem a Samsungem. Panasonic měl hezčí barvy, leč Samsung ve stejné kategorii disponoval 100Hz. To při pohledu na obraz převážilo. Ostatní funkce jsou už jen \"drobná\" vylepšení. Hlavní podmínkou u mě bylo FullHD a tuner CATV (Panasonic to možná má, ale nevšiml jsem si, že by to přímo deklaroval). Jesli LCD nebo LED je otázkou. LED přináší větší úsporu energie a vyšší dynamický kontrast (oproti LCD může řídit jas - svítivost jednotlivých bodů/skupin bodů). Je to vykuopeno vyšší cenou. Kdybych TV nepotřeboval, počkal bych na OLED. Citovat
MALE FROG Odesláno 13. srpen 2010 Autor Odesláno 13. srpen 2010 Líbilo by se mi si na telce pouštět videa z netu apod... Koukal jsem, že samsung má funkci jednoho ovladače což by se mi taky líbilo... Táta má asi 4ovladače(televize,domácí kino,satelit, a dobové VHS:)) líbí s mi tahle televize http://led-televize.heureka.cz/lg-32le5300/ nebo http://led-televize.heureka.cz/sharp-lc-32le705e/ tu má Táta a je spokojenej obraz se mi taky líbí jen deklarovaná funkce pip nefunguje přes satelit... Nevím jestli je chyba v nastavení... Připojení ke compu mají obě... Citovat
Edison Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Já mám 32LE650. Do řady 5 bych už nešel. Řada 6 a výše bude jistě vyhovovat. PIP funguje u vícetunerových přístrojů. U 650 PIP jede snad jen TV+VGA, nebo tak nějak (nepoužívám to). Citovat
MALE FROG Odesláno 13. srpen 2010 Autor Odesláno 13. srpen 2010 jeden dotaz ještě... Kdybych koupil obyč domací kino bez blu-ray a k tomu přehrávač blu-ray propojení je pře skart? Citovat
Y2K Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 To asi ne...scart nema taky velky datovy tok. Skor myslim ze by to malo byt HDMI. Ale mozem sa mylit... Citovat
Edison Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 BR přes scart? Promiň... seš blázen? Ono to jde, ale... FullHD scartem nepřeneseš ve FullHD. Od tohotu máme HDMI. Ale ty TV mají spousty HDMI vstupů, takže tam problém není. Větší problém je samotné audio. Do DK připojíš optiku z TV pro 5.1 zvuk (Jsou TV kanály, kde to v 5.1 jede). Do TV zapojíš HDMI z BR přehrávače. Potíž je v tom, že z tohoto HDMI do optiky to půjde jen ve stereu - nevýhoda. Jinak toky signálů vypadají asi takto: Propojení TV a DK prostřednictvím HDMI - Obraz z DK do TV v pohodě, včetně veškeré automatiky. Zvuk dle nastavení DK (TV podle nastavení automaticky vypíná zvuk do vlastních repro). Zvuk z TV do DK výhradně po optice. Ovládání realizovat ovladačem TV. To je realizováno technologií \"AnyNet\" (nebo jak tomu říkaj) po HDMI. Takže... Když, tak jediný přístroj. VHS pak eventuálně připojit scartem, tam víc, než stereo stejně nejde. Jakmile by bylo potřeba připojit toho více, já mám třeba navíc DVR, je pro plné využití nutno použít spíše AV receiver s dostatečným počtem audio digi vstupů. Citovat
Edison Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Původně zaslal: Y2K To asi ne...scart nema taky velky datovy tok. Skor myslim ze by to malo byt HDMI. Ale mozem sa mylit... Scart nemá žádný datový tok!!! Je to analog!!! Citovat
Y2K Odesláno 13. srpen 2010 Odesláno 13. srpen 2010 Celkovo radsej ako domace kino osobne preferujem radsej TV + AV Reciever + prehravac (DVD, BR, CD,....) + sustava repro Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.